7dien no rīta pirmajās 20 minūtēs no pirmā placīša uztaisījām gandrīz visu copi. 20 minūtēs uz diviem laivā bija 6 galvas. pa pārējo dienu paņēmu vēl vienu mēra un bij pa zemmēram. priecē vismaz tas, ka izšāva paštaisīts džerks ar tvisterasti. līdaks šo ņammāja kā vajag.
Ja veiksme pagriež tev mugurpusi - izmanto situāciju, noliec to!
Pa brīvdienām biju laukos un sanāca pamētāt spiningu Daugavā aiz Ķeguma. Zivis laikam tādā karstumā neaktīvas. Daži ņēmieni bija, bet ar gariem zobiem. Pats gan kārtīgi apcepinājos, vēl tagad pleci surst
Sestdien nobraucu nelielu gabaliņu ar laivu pa Ogres upi licenzētajā posmā. Noķēru 2 ļoooooti mazas līdaciņas uz Balzer sudrabkrāsas rotiņa. Itkā tur var paturēt līdakas bez mēra un daudzuma ierobežojuma, bet es atlaidu, bet nu nezinu vai izdzīvos vai nē, jo ar to atlaišanu gāja ļoti pagrūti. Kaut arī mazas līdakas, mutē pirkstus bāzt negribējās un mutes atpletēja ar nebija, varbūt vajadzēja paņemt, lai nemokās. Bet copes bija vēl divas.
Šodien ar Zivnieku un viņa draugu mēģinājām piemānīt kādu zandartu. Uzsvars šoreiz uz vārdu mēģinājām Mēģinājām pa Daugavu un Mīlgrāvja kanālu. Zivnieks ar draugu arī nedaudz pa Ķīšezeru padarbojās
Mana laiva pārsvarā tika transportēta šādā veidā
Es pārsvarā darbojos ar klasisku džigošanu, bet Zivnieks ar draugu darbojās ar dropšotu. Paralēļi mēģinājām arī uz dzīvo zivtiņu. Rezultāti gan švaki, šodien nebija mūsu veiksmīgā diena Zivnieks un viņa draugs, katrs tika pie asara +viena zemmēra zandarta, bet es pie viena zemmēra zandarteļa, kas paņēma uz dzīvo zem laivas. Bija man arī divas copes uz gumijas zivtiņām, bet tās netika realizētas. Zivniekam bija kādas piecas copes, kuras diemžēl neizdevās realizēt. Šodien fortūna bija pagriezusi mums muguru, bet nekas - mēs atgriezīsimies!
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Tātad, vakar zvaigznes iegriezās labvēlīgos stāvokļos un fiksi tiku prom no darba, tika sarunāti copes kolēģi - mlg un parcopi.lv Tika nolemts, ka ērtības labad, es ar mlg sēdīšos manā laivelē, bet parcopi.lv vilksim iekš striķa gabala nopakaļus Kad tika iedarbināts motors un pielikts pie viņa bezierunu darba tapa skaidrs, ka parcopi.lv smaguma koeficients baigi neiet kopā ar mana motora iespējamo ātruma koeficientu :DD un iesēdinājām viņu arī manā laivelē un vilkām tukšu laivu :)) Izbraucām ārā Daugavā, svelme ņēma virsroku - izslēdzu motoru un pārvēlos pār bortu...drusku atvēsinājos, atpakaļ laivā un ceļu varam turpināt...lai arī motoram ir ko rukāt, savu tas paveic lieliski un jau klāt ir pienākusi mailīšu ierastā atrašanās vieta. Parcopi.lv iesēdinam atpakaļ viņa braucamrīkā un varam ķerties klāt mailīšu ieguvei - pirmais smēliens un vīķu tajā ir tik daudz, ka pietiks, pāri paliks un vēl kaķus varēs pabarot :)) bet velniņš iekšā dīda, ka vajag tikt pie kādas raudiņas, domāts darīts, un mlg sāk irties uz potenciālu raudiņu atrašanās vietu, kad pēkšņi tāds, kā debesu tirkšķis pārņem mlg atrašanās vietu, un momentāli arī piesaista manu acu skatu...bet kas izrādās...spēka mitriķis mlg ir iespējis salauzt manu airi!!!! :((( aš asaras jāsāk birdināt... KO NU??? skaidrs, ka pavazāt mailīti vairāk nevarēšu, jo ar vienu airi to izdarīt nevar...mājās tak arī nebrauks, tāpēc nolemjam stāties uz enkura! kaut kā izdodas izmakarēt tā, lai man būtu vismaz 1.5 airi, un kaut pret vēju būtu iespējams paturēties, bet ērti tas galīgi nav, un iekš dzelmes iekrīt smaguma bimbulis, kam uzticēts noturēt laivu copes rajonā. Tikmēr mlg jau ir gatavs uzsākt cīņu ar zifteļiem talkā ņemot DS, šamais izdara pirmo metienu, es tikai paspēju atraisīt bairīti un noslacēt slāpi (lieki piebilst, ka tas joprojām ir ellllllllīgi gards), kad mlg jau laivā ieceļ pirmo asari, nu neko darīt, atliek vien ar skaudīgu aci noskatīties! Bet nekas, esmu revanša apņemts un arī uzstellēju DSiņu, bet zem laivas nolaižu mailīti kaujas gatavībā. Katram uz DS tiek pa kādai copītei, bet tas arī viss...netālu dzirdu nenormālu plunkšķi - izrādās parcopi.lv arī izdomājis uztaisīt pastaigu ārpus laivas :)) tālāk jau parcopi.lv dodas līdaku meklējumos, bet mēs izdomājam pabraukāt tālāk pa ezeru. Jāpiebilst, ka eholotiņš arī nomīrijis - iekšā slēdzas, bet bildi nerāda...nekas jāizmanto redzes atmiņa :DD tā arī daru, un potenciālo vietu atrodu pirmajā piegājienā, vienīgi vējš ezerā riktīgi pūš burās un viļņus grib iespēt izrotāt ar baltām apkaklītēm. Nekas turpinam darboties pēc iepriekšējās stratēģijas, un ilgi nav jāgaida, kad zemlaivas maili, kāds ir iekārojis - sākās smuks vilciens, pēc kura seko mans piecirtiens...nafff...mailē tik vien kā zobi palikuši :((( turpinam....atkal aiziet mailīte...pieciertiens...nafff...atkal sadriskāta mailīte....nošpļaujamies, pa ceļam savācam parcopi.lv un laižam uz Daugavu aizvēju meklēt. Galā nonākuši, aizvēju atraduši, nolemju talkā likt 1.5 airi un mēģināt mailīti pavazāt, lai arī neērti, bet kaut kas tomēr izdodas un mailītes līgano slīdejumu kāds aptur...sirdsbalss saka, ka zandarts...gaidu, viss notiek mailīte tiek dauzīta agresīviem sitieniem, kam seko skaists vielciens projām..piecērtu...nafff...atkal sadriskāta mailīte..pļac...nu kad beidzot šitas beigsies :DD turpinam...atkal skaista cope, atkal pienāk brīdis, kad vienkārši IR jācērt, tā arī daru...IR!!! nu tad beidzot!!!! sāku vilkt ārā, smuki pumpē, bet nāk, kad pēkšņi atslābst un nost ir.....(šo daudzpunktu vietā liekat jebkuru mātes vārdu, jo to bija daudz) bairītis arī beidzies....pēkšņi nopakaļus dzirdu čau Zivniek, paskatos a tur Griezeejs kopā ar aiviss atlaidis, bet arī viņiem bairīša nav :((( šie drusku paDSo un aizlaiž labākas vietas meklējumos, bet es atkal nolaižu lejā smago bimbuli, sariktēju pluda makšķeri un aizlidinu to krasta virzienā...pēc ne cik ilga laika pluda rajonā mailītes sāk taisīt izmisīgus valšu soļus pa ūdens virsu ar kreiso kāju pa priekšu :DD un tad arī pluds zibenīgi pazūd un turpina ceļu savu spilgto antenu nerādīdams...piecērtu...IR!!! šoreiz nekas nekur nenotiek un laivā ieceļas viens smuks ašuks...ielidinu pludu tur pat...pēkšņi kāds iekāro mlg zem laivas nolaisto mailīti, un viņs laivā ieceļ ļoooti mazu zandartiņu, to atbrīvo un turpinam gaidīt...atkal ilgi nav jāgaida, kad pluds pazūd tā, ka abi to nepamanam, tas tiek strauji vilkts prom, piecērtu..IR!!! un atkal vairāk nav!!! vēl pa starpai šitam visam arī mana zemlaivas mailīte tika iekārota, bet kā jau ierasts, ne pie kā vairāk, kā sakostas mailes netiku...VISS!!! mans mērs ir pilns un laižam mājās, vēl pamanu, ka mainoties laivā esam pamanījušies uzkāpt uz viena no mana spiņu spicītes, kas smuki, ļengani karājās auklā....
Un tas arī no manas puses viss,
Lai Jums dārgie draugi tā negadās,
Ne asakakas!!!!
Ritens gar zem', pats gar zem', pill mut a zem' - viss zob a pa zem'..!!!
Zivnieks - Tev vajag copes atskaites apkopot vienā grāmatā. Sanāktu laba lasāmviela! Ko ar airi tagad darīsi? Jaunu taisīsi?
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
man laivas būdā vēl diviem airiem, no diviem dažādiem komplektiem, vajadzētu būt jācer, ka vienu varēšu piemērot esošā aira izmēriem un būs ok...šovakar laikam būs jāņem talkā ēvelīte
Ritens gar zem', pats gar zem', pill mut a zem' - viss zob a pa zem'..!!!
Jā, nemāku kā Zivnieks rakstīt... vai arī māku, bet esmu par slinku? Nezinu :))))) pieņemsi, ka esmu par slinku Viss kā jau biju domājis, maijs cauri, maija konkurss caur un re, arī latiņu zobainajai pacēlu bikīt. 4dien, īsais vakara cēliens Daugavā un 3,250 krastā gan. Vēl viena paspruka un kāda copīte.
Šodien vakar pusē nolēmu pamētāt Gaujā rotiņu.Kamēr izčamājos jau pl 19.00 ,bet laiciņs gan pēc neliela lietutiņa bija superīgs,varēji tikai tie odi un visādi knišļi būt mazāk.Kopumā cope bija forša ,izdevās noķert 2gb līdaciņas 51cm, 52cm un arī vienu ašuku.