Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Vakar pirmo reizi šajā sezonā biju ielaidies ar laivu Ķīšezerā. Sasmēlu mailes un jau pirmajā vietā dabūju divus ap 300gr asarus! Tad apgrieza kā ar nazi. Meklēju, mainīju vietas, neko nevarēju atrast. Pēc kādas pusotras stundas meklējumiem uztrāpīju uz razdaču. Apmēram stundas laikā noķēru kādus 30asarus. Spēj tik mainīt mailes un vilkt ārā. Izmērs gan neliels, visi +/-100gr. Tad atkal apgrieza copi. Izlaidu visus asarus, izņemot pirmos divus un devos meklēt kādu balto zivi. Niedrēs atradu ruduļu baru. Pie kam brangu ruduļu. Divi velkot man aprāva 0,14mm pavadiņu. Lielākais iedabūtais laivā bija kādi 600gr. Atvilkos ruduļus, atlaidu tos un devos meklēt brekšus. Vienu atradu Grami 400 bija Tad sāka nākt negaiss un es taisījos prom. Noslēpos zem tilta un tur arī pārlaidu negaisu un tad salocīju laivu un devos prom ar diviem asariem un breksīti. Vakariņām sanāca, toties atvilkos vakar tiešām labi. Sezonas atklāšana no laivas sanāca labāka, kā bija cerēts!
Šorīt ar Anatoliju biku pēc 4:00 jau bijām pie Vecdaugavas
Pāris makšķernieki jau bija priekšā, laiciņš mierīgs un mēs iesēdāmies ieplānotajās vietās.
Anatolijs aigāja nedaudz tālāk, bet es iejaucu barību, iebaroju, iemetu makšķeri un sāku gaidīt. Metrus 15 no manis apsēdās cits makšķernieks. Lai sēž, nav jau žēl. Viņš ar iejauca barību un sameta divas pludiņmakškeres, vienu 2m no krasta, vienu pa vidiņu. Man viena pludiņniece un viena pludiņnice uz dzīvo. Dzīvo uz mannu noķēru ātri. Vēl tiku pie pliča un ruduļa, kas jau dzīvajiem par lielu. Blakus makšķernieks pa to laiku izcēla pirmo līni - uz aci kāds 1,5kg! Man nekā, Anatolijam nekā.
Nu neko, turpinu gaidīt copi
Vēroju apkārtni
Kaimiņš pa to laiku izcēla vēl divus līņus un viens viņam aizgāja. Situācija nožēlojama Te šis pienāk aprunāties, un man tieši laba cope. Piecērtu - irr! Nāk riktīgi un 100% līnis. Tikai maita pusceļā atkabinājās. Situācija palika vēl nožēlojamāka. Un palika vēl jo nožēlojamāka, kad kaimiņs jau bija izvilcis piekto līni. Tik lielu kā pirmais vairs viņam nebija, bet tāpat. Kas dīvaini, ka uz dzīvo ar nebija neviena cope. Anatolijam arī. Bet uz pludu mums tikai sīči. Tika pieņemts šo pazemojošo stāvokli izbeigt un vākties projām Pats interesantākais, ka veiksmīgais copes kaimiņš ar jau vācās prom. Nofočēju to, kas man bija zivju tīkliņā, atlaidu un laidāmies uz citu copi
Turpinājums tēmā " Makšķerēšana jūrā » Makšķerēšana no moliem".....
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Nē. Bet barība nostrādāja ok. Bija kaut kāda poļu līņu-brekšu barība. Līņi barotajā vietā sevi nodeva ar sev raksturīgajiem burbulīšiem. Un vispār man tie Tinca Tinca ar apskaužamu regularitāti piesmej pēdējās trīs sezonas. Esmu galīgi profāns palicis līņu ķeršanā, kaut pusaudžu gados un arī vēl gadus 4 atpakaļ man tas problēmas nesagādāja. Tagad tā man kaut kā sāk palikt grūtāk noķeramo zivi
Bet ir gadījies, ka strīpaiņi vakara krēslā sadomā pamedīt. Vienu kādreiz pat ar rokām izvilku, jo šis kā valis krastā izskrēja. Manu slieku ignorēja, bet mailes gāja pa gaisu...