[ Jauni komentāri · Dalībnieki · Noteikumi · Kodi · Meklēšana · RSS ]
Foruma moderators: Koka_Klucis, Bebrs, kreisais, Zivnieks  
Pludiņmakšķerēšana
kristsKGDatums: Trešdiena, 16.05.2012, 22:13 | Ziņa # 676
Grupa: Makšķernieki
Komentāri: 493
Reputācija: 3
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti
es ar nesaprotu kā savienot šo kombināciju. Ja par līdakām uz pluda - man ir Salmo Power Pike 2,70. Vidēji ātra akcija, kas ļauj labi piecirst, tiesa es lietoju pīto. Bet tā noteikti neder uz līņiem...

SvaigaisDatums: Trešdiena, 16.05.2012, 22:17 | Ziņa # 677
Komentāri: 13
Reputācija: 0
Zivnieks

tā doma jau tikai uz pludiņa sēdēt , savādāk jau nemāku :D
Pa nakti doma sēdēt uz līņiem un pa dienu kādu reizīti tā vienkārši no krasta un cerēt ka kkas būs

Pagaidām jau sanāk tikai uz savu dīķi sēdēt , tur neko citu labāku dabūt never , varbūt tālākā nākotnē , tāpēc varbūt ko universālāku , sastopamāku.

Ziņojumu laboja Svaigais - Trešdiena, 16.05.2012, 22:18

kristsKGDatums: Trešdiena, 16.05.2012, 22:24 | Ziņa # 678
tad jāņem fīderis! būs labs variants! no 3,5 - 4 m. Priekš līdacenes drusku pa garu, bet iztikt varēs. Tests līdz 80 g! jutīsi visas copes!

BorodaDatums: Trešdiena, 16.05.2012, 22:31 | Ziņa # 679
Grupa: Dzēstās
Svaigais,
Ja gribi uz līņiem, tad ņem kādu no salmo kātiem. Parasto pludiņmakšķeri. Ap 5-6m garu. Fīdera sistēma ne visai der vietās, kur līnis uzturās. :)

martiDatums: Trešdiena, 16.05.2012, 22:33 | Ziņa # 680
Estēts
Grupa: Moderatori
Komentāri: 3493
Reputācija: 45
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Kluba Vadiba
tā makšķerēšana palikusi baigi sarežģītā. kādreiz bija viss vienkāši. makšķere un spinings. tagad makšķeres sadalījušās visādās apakšgrupās, spiningi tā pat. ārprāc! es laukos pagājušo vasar iegāju krūmos un sagriezu slaidas lazdas. iespraudu pažobelē, lai pažūst. šovasar bērniem būs labu labās. pašam jau vairākus gadus kaltēta :) nikāda vaina. braucam katru vakaru uz ezeru nopelst un pie reizes kaķim zivteles savelkam. kā senos labos laikos. protams ar spalvas pludiņiem. vienam kātam ir stārķa spalvas!!!

Pavadiņa ir kā prezervatīvs.
Bez - riskanti, bet baigais kaifs!

kristsKGDatums: Trešdiena, 16.05.2012, 23:22 | Ziņa # 681
to boroda. fideris bija vienīgais, ko varu iedomāties kā apvienojošo kātu ar līdaceni... man jau liekas, ka jāspecializējas. tas, ka kātu daudz un dažādi liecina arī par to, ka makškernieki sāk palikt proesionālāki un uz copi iet, lai: a) baudītu procesu; b) zin, ko un, kur ķers...

paganels(pp)Datums: Trešdiena, 16.05.2012, 23:48 | Ziņa # 682
Grupa: Savējie
Komentāri: 460
Reputācija: 9
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Kluba Vadiba
Quote (parcopi)
Bijām ar Jutrix uz vakara copīti, ar domu par līņiem

parcopi un Jutrix ja
Ierosinu balsojumu(referendumu)-pārdēvet parcopi Ašuku par Lišuku plaude

esmu tur,kur neķeras:).

ZivnieksDatums: Trešdiena, 16.05.2012, 23:52 | Ziņa # 683
Stāstnieks
Grupa: Moderatori
Komentāri: 3480
Reputācija: 41
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Kluba Vadiba
svaigais
iesaku tad ņem kātu ap 4 metri...visticamākais jau laikam bolonēzi, bet pietiekoši stingru, lai līni var noturēt...ja būs jābrauc uz vietām, kur metiens tālāks vajadzīgs - būs tas ko vajag :)
bet labāk jau aizbrauc kaut uz to pašu salmo, pasaki, ka Tev ir 40 LVL, gribi kātiņu, spolīti, lai var ar pludu uz līni pasēdēt, bet gribēšanas gadījumā arī uz dzīvo...gan jau ieteiks labu variantu :)

Ritens gar zem', pats gar zem', pill mut a zem' - viss zob a pa zem'..!!!

paganels(pp)Datums: Ceturtdiena, 17.05.2012, 00:01 | Ziņa # 684
Komentāri: 460
Reputācija: 9
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Kluba Vadiba
J0nis,labais ja

esmu tur,kur neķeras:).

ArlangsDatums: Ceturtdiena, 17.05.2012, 09:26 | Ziņa # 685
Komentāri: 15
Vakar pasēdēju Daugavā kādu stundiņu lietū asarīšus saķēru, i kārtīgas vakariņas sanāca visai lielajai saimei.

saule lec, varde lec, a mans zapiņš nelec.

Ziņojumu laboja Arlangs - Ceturtdiena, 17.05.2012, 09:29

BorodaDatums: Ceturtdiena, 17.05.2012, 09:45 | Ziņa # 686
Grupa: Dzēstās
Quote (Arlangs)
Vakar pasēdēju Daugavā kādu stundiņu lietū asarīšus saķēru, i kārtīgas vakariņas sanāca visai lielajai saimei.

ja , tad ņēma super! :)

p.s. tiem, kas ar fīderi grib i līni i ļidaku ķert - pamēģiniet, pamēģiniet... :D
p.p.s. Zivniek, ar 4 m kātu no laivas vari kaut ko izdarīt, bet no krasta...pamēģini. :D

Un vispār, braukšu kaut ko noķert, ceru, ka lietus tomēr rimsies... :D

parcopiDatums: Ceturtdiena, 17.05.2012, 09:49 | Ziņa # 687
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14105
Reputācija: 118
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Quote (Boroda)
p.p.s. Zivniek, ar 4 m kātu no laivas vari kaut ko izdarīt, bet no krasta...pamēģini.

Man joprojām mīļākā pludiņmakšķere ir viegls 4m garš teleskopiskais kātiņš. Un gandrīz visam arī var tikt klāt no krasta. Līņiem un karūsām jau parasti tie tālie metieni nemaz nav vajadzīgi, vienīgi izvadīt ar garāku būtu vieglāk, bet tas neatsver tās ērtības, kas ir 4m kātiņam. Protams ir vietas, kur ar 4m kātiņu nav ko darīt, tāpēc man ir arī 6m pludiņmakšķere un mačmakšķere, bet visbiežāk lietoju tieši 4m makšķeri :)
Fīderis gan man nešķiet dikti piemērots sēdēšanai uz dzīvo......tur vajag kaut ko krietni cietāku, lai var piecirst arī. Manuprāt uz dzīvo ļoti labi der lētā gala stiklašķiedras spiningi ar palielu testu :)

Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)

ArlangsDatums: Ceturtdiena, 17.05.2012, 09:59 | Ziņa # 688
Komentāri: 15
Vakar stundas laikā riktīgi dabūju pasvīst. hello

saule lec, varde lec, a mans zapiņš nelec.

J0nisDatums: Ceturtdiena, 17.05.2012, 20:08 | Ziņa # 689
Kompānijas dvēsele
Komentāri: 2377
Reputācija: 44
Quote (parcopi)
Fīderis gan man nešķiet dikti piemērots sēdēšanai uz dzīvo......tur vajag kaut ko krietni cietāku, lai var piecirst arī.

Piemērots jau nav,nu bet domāju ja tests ir kā kārtīgam jūrniekam ap 150-250 Tad jau domāju nebūtu problēmas :)

Ja šī pasaule tev liekas ideāla, tad vai nu Tu esi Dievs, vai nu par daudz iedzēris…

filipsDatums: Ceturtdiena, 17.05.2012, 21:56 | Ziņa # 690
Komentāri: 1
Es shogad pameeginaaju fiideri uz dziivo! Teiksu kaa ir, neko labaaku vairs veeleeties nevaru! I iemetiens leezens sanaak, taa ka dziivais neaiziet pa gaisu, i par piecirtienu nu galiigi suudzeeties nevaru! dance

Meklēšana:

Copyright Parcopi.lv © 2009

Epasts: parcopi@parcopi.lv