Zivs naf cilvēks, kurš speciāli iet kačāties un izrādīt muskuļus. Zivs ir ekonomisks radījums, kurš speciāli straumē nelīdīs. Zivij ir viens, galvenais uzdevums - radīt pēcnācējus un izdzīvot. Un tāpēc, lielas straumes gadījumos spiedīsies pie krasta, vai atradīs upes vidū (vai kur citur) aizstraumīti. Tur arī tusēs, tikai pabāžot galvu uz straumes pusi, lai paiku paņemtu. Zivs spēku tērē tikai tad, kad ir mūža obligātais aicinājums jāpiepilda.
Pirms gadiem 15-20 Berga bazārā pie copes bodes viens onka tirgoja paštaisītus voblerus - ala nēģis. laikam pa 3 ls. Vislaik nožēloju, ka nepaņēmu vairāk par vienu... To vienu man nokoda ar visu pavadu...
Atpakaļ esmu, viss sanāca. Savu līdaku noķēru, tikai ne mēra. Attekās viss notiek uz urrā, daudz aizgāja, kaut ko izvilku. Pirmo reizi man nocirta fluokarbona pavadu, biju diezgan pārsteigts, jo iepriekš vilktas daudzas un nekas tāds nebija bijis.
Māri - skaidra lieta, ka būšu šogad tikai ne tik ilgi. bet nu vēl nevar zināt. varbūt, ka būšu vajadzīgs arī ilgāk. jau skaidri zinu, ka būšu uzreiz pēc jāņiem no 25. līdz 28.jūn. kad ir atklāšana. a varbūt, ka būs jābūt arī kādas dienas pirms jāņiem. taču tas maz ticams.
Pavadiņa ir kā prezervatīvs. Bez - riskanti, bet baigais kaifs!
ja iet tīri uz līdaku, tad nesaprotu, kāpēc jāliek fluorokarbons... ja viņš ir salīdzinoši smalks, tad tas priekš līdakas "rīves" nav pilnīgi nekas, ja liek rupju, tad tas reāli iespaido mānekļa spēli...cita lieta, ja iet ar domu uz ašukiem, tad tas flourokarbons palielina izvilkšanas procentu ja paņem arī ščukārs... Bet nu ja iet tīri ar domu uz līdaku, tad uzskatu, ka flurokarbona pavadas ir galīgi garām...protams, ja māneklis ir salīdzinoši liels, tad 80% puse no mānekļa tāpat paliek līdakai no mutes ārā, bet nu...pienāks reiz trofeja, iesūks to mānekli un tad būs gaužas asariņas... Uz līdaku man riktīgi patīk titāna pavadas - stingras un bez atmiņas...mazākiem mānekļiem man patīk LV ražotais flexonīts...
Ritens gar zem', pats gar zem', pill mut a zem' - viss zob a pa zem'..!!!