Gatavo blenderī ar smalko ledu, pasniedz konjaka glāzē.
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Visas sastāvdaļas, izņemot šampanieti, kopā ar ledu stipri sakrata šeikerī un caurs sietiņu ielej glāzē ar cukura maliņu. Pievieno šampanieti. Apelsīna šķēlīti uzliek uz glāzes maliņas.
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Granātābolu sula – 1 glāze Rozīnes – ½ tējkarotes Vīģes – ½ tējkarotes Rums – mazliet Cukurs – ½ tējkarotes
Pagatavošana:
Sīrupūdenī uzbriedina rozīnes un vīģes. Pēc tam tās pamērcē arī rumā. Uzsilda granātābolu sulu un pievieno uzbriedinātos augļus. Visu vēlreiz uzsilda un lej glāzē. Pasniedz kopā ar gardu krējuma saldējumu. Ātri, silti, garšīgi!
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Baltvīnu lej katlā, pievieno laima miziņu, riekstus, nedaudz kaltētus ābolus un krustnagliņas pēc garšas. Visu liek uz uguns un karsē. Kad vīns mazliet uzsilis, pievieno medu. Turpina karsēt. Padoms: Karstvīnu nedrīkst pārkarsēt – jāsilda līdz 60 grādu temperatūrai.
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Iepriekš sasildītā katlā (ne karstā) liek visas garšvielas. Pievieno sarkanvīnu un silda. Kad vīns kļuvis silts, pieliek čilli piparu un karsē līdz 60 grādu temperatūrai. Tad pieliek medu. Kad medus izkusis, pasniedz galdā.
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Blenderī sakuļ piparmētra uz zemenes. Pievieno pārējās sastāvdaļas ar ledu. Vēlreiz visu sakuļ kopā. Pilda high ball glāzē (lej visu sastāvu, arī sakultās zemens un pipamētras). Dekorē ar zemenes šķēlīti.
5L-Medicīnas 76% spiritus, 3L destilēts ūdens, ~0,5kg cukurs, ~2L-ogas(dzērvenes,upenes vai citas) Destilētajā ūdenī izšķaida cukuru.tad to pievieno spirtam.Kad tas ir atjaukts,pievieno sablenderētas ogas.Liek nogatavoties ~10-14 dienas.Salej mazākos tilpumos un var lietot kā atigripīnu!!!
p.s. Minzdrav predupreždajet,Alkohols ir kaitīgs jūsu veselībai. Buļļu dzēriens nav priekš teliņiem!