tā tāda lieta ko labāk paturēt rokā pirms pirkšanas.
Arī ar paturēšanu rokās var nepietikt,tikai reāli izmēģinot pie ūdeņiem.Savulaik meklēju ātru un salīdzinoši "smalku" kātiņu,lai varētu pidžināt 5-7,5cm gumpijas.Biju noskatījis no lētajiem Robinson Perch.Veicī divi bija,tik no cilāšanas abi tikuši pie defektiem,vienam pie roktura lakas defekts,otrs atvadījies no galariņķa ieliktņa un bija dabujams par krietni mazākām naudiņām.Izvēle protams krita uz alternatīvu variantu-Robinson Dynamic HS.Tākā toreiz mani vairāk interesēja divas lietas-kāta "strojs" un tests ne lielāks par 16g (šim 7-15g),tad citiem uzrakstiem īpašu vērību nepievērsu.Izcilājos,spice tieva,riņķi mazi,nekas neļum,viss .Mājās pieviksēju,ka nez kāda vella pēc uz blankas rakstīts ULTRA LIGHT Nu jau ceturtā sezona iet uz beigām un tikai tagad esmu nonācis līdz slēdzienam,ka esmu ticis pie pamatīga arkla-kādi tur 15g ,pie 33g kāta augšejā daļa ieliecas par nepilniem 10cm.20-30g robežās nejūt ka kats būtu pārslogots (tas sistēmām ar tvisteriem),savukārt izvadot fišiņas gana lunkans un elastīgs.Lai gan teorētiski iegrābos,praktiski neesmu nožēlojis šī kāta iegādi nevienu brīdi.Tā lūk man izgāja ar tirināšanu .
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Šorīt pastaigāju ar basām kājām pa pagalmu, tas laikam liecina, ka vēdzelēm vēl par agru Gaujā gan ūdens mazliet augšā, nav vairs zem nulles līmeņa. Bet vajag vēl vismaz pus metru, lai vēdzeles ķertos kā nākas.
I don't care who your father is... don't walk on the water while i'm fishing!!!
Man rudens plāns arī ir vēdzele + kāda līdaka un vēl obligāti bute Vismaz šīs zivis mērķtiecīgi mēģināšu rudens laikā noķert, kad sanāks laiks un iespēja