Nu to karpas izmīlēšanu un glaudīšanu es nekad nespēšu saprast Tad jau lai velk pa taisno teltī iekšā un pēc tam palaiž Par forelēm ir nedaudz savādāk un cita makšķernieku kategorija, bet tāpat paturot to vienu, vai divas mēra foreles(sevišķi ja foreļot aiziet pāris reizes gadā), dabai kaitējumu nenodarīsi, bet brēka tāda par foreļbildēm ,ka tiešām gribās ielikt ceptas foreles foto kopā ar garšīgi pagatavotu karpu Plus kādu lasi vēl varētu klāt pielikt, pilnam komplektam
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Jep, CL karpisti ir tiešām biki pisti.. laikam uz smadzenēm Ir man tur čoms ielicis trofeju savējo, kura tika veiksmīgi nošmorēta.. klāt biju provokatoriski pielicis komentu Karpa = zakuska! Malacis! pēc kādām 30 min. tas jau bija dzēsts.. pieraksīja vēl - veči, bez personiskiem apvainojumiem... a ko es apvainoju? to apēsto karpu ? :D Pats, ja kādreiz karpu noķeršu, noteikti tur sabildēšu visu no noķeršanas, līdz plikām asakām... lai tiek
Ja veiksme pagriež tev mugurpusi - izmanto situāciju, noliec to!
Jep, CL karpisti ir tiešām biki pisti.. laikam uz smadzenēm Ir man tur čoms ielicis trofeju savējo, kura tika veiksmīgi nošmorēta.. klāt biju provokatoriski pielicis komentu Karpa = zakuska! Malacis! pēc kādām 30 min. tas jau bija dzēsts.. pieraksīja vēl - veči, bez personiskiem apvainojumiem... a ko es apvainoju? to apēsto karpu ? :D Pats, ja kādreiz karpu noķeršu, noteikti tur sabildēšu visu no noķeršanas, līdz plikām asakām... lai tiek
Starp citu, svētdien, lasot sēnes slepenā mežā, pienācu pačolēt kas peļķē darās un redzēju kā 3 makanas karpas uzlec! Labi ka tie boilisti nav uzoduši vēl ... Bet nu pieļauju domu, ka mazajiem, spīļainajiem draugiem tās figņas varētu garšot un no copes nekas neiznāktu ...
martins_, tiktu sietas sistēmas "anti vēzis PRO", boilas ar garšu, kas liek vēžiem mukt uz tālāko kordonu "boila tuti netu vezisa", svini, kuri pēc copes nokrīt un paši iznāk krastā, un pēc sekmīgas cīņas ar karpu tai tiktu noorganizēta fotosesija pieaicinot izbraukuma fotosalonu "Tu un Tava skaistā karpa".
man nav nekas pret karpistiem, un kur nu vēl karpām. Uzskatu, ka nav neviena zivs pārāka vai nepārāka par citam. Jāizturas ar cieņu pret visām (diemžēl ķīši gan man nav tajā sarakstā), bet visam jābūt saprāta robežās, un te nav runa par neēšanu. Es arī bieži laižu zivis vaļā, un, ja paņemu tad tikai tik cik vienām vakariņām 2 cilvēkiem, bet....
Tur jau tā lieta - attieksme. Gan pret citām zivīm, gan to, kādā Dieva lomā ir karpa bet pats galvenais - pret cilvēkiem - visi, kas ķer un arī noķer karpas ne uz KarpBrendu kātiem ir lohi un viss, kas maksā zem pāris sotakiem ir sū.... Biki palasīju reiz karpu forumu, palika pretīgi un aizvēru.
Jā, man arī ir savas ētikas normas, nu nepatīk man ļoti tie pirksti zivju acīs, apkaltušie, netīrie sāni, utt, bet tas ir tīri no bildes estētiskā viedokļa..
Ja veiksme pagriež tev mugurpusi - izmanto situāciju, noliec to!
martins_, ai, cik es dziivee pāris reizes esmu ķēris karpiņas, tad noķēris esmu uz kukurūzu un baltajiem, nevis boilām, izmantoju parasto fīderi vai maču, vai pat bolonēzi, jo galveno uzmanību veltu spiningošanas disciplīnām - tur arī ieguldos un tērējos... citos veidos tikai minimāli. Šogad karpās neesmu bijis un nebūšu
par pirkstiem acīs - jā - pats agrāk esmu grēkojis, un tagad mainu pieeju - pēdējos gadus esmu fočējis tikai un vienīgi dzīvas zivis - smukāks skats, krāsas u.t.t., bet tas tā
Tur jau tā lieta - attieksme. Gan pret citām zivīm, gan to, kādā Dieva lomā ir karpa bet pats galvenais - pret cilvēkiem - visi, kas ķer un arī noķer karpas ne uz KarpBrendu kātiem ir lohi un viss, kas maksā zem pāris sotakiem ir sū....
Jā, patreiz ir divas izteiktas zivjumīļu kastas - forelisti un karpisti, kuriem ir savi mistiski copes kodeksi. Nepārprotiet mani, neesmu pret ētikas normām copē, bet nu saprāta robežās... Bet tiem kundziņiem ir jācenšas arī saprast, ka priekš citiem mirstīgajiem tā zivs var būt arī daļa no iztikas līdzekļiem vai vienkārši ļoti garšo un nebūtu tik ļoti jāuzspiež savs viedoklis pārējiem. Tiešām tracina fakts, ka daži cilvēki sevi mēģina parādīt kā pārākus par pārējiem!...
ai...da par šito varētu ilgi runāt bet dažbrīd liekas, ka daži no viņiem nav tālu no tā, lai ikreiz ieejot Maximā, vai Rimi, pie akvārija nokristu ceļos un noskaitītu tēvreizi... Nedod Dievs, kādreiz uz zivju paviljonu, tirgū aizies, tur noteikti pedāļus atstieptu - uz katra soļa bargās tantes smelsta karpas ar nepareiziem sačokiem un mīkstas special gultiņas vietā, tās tiek brutāli iemestas dzelzs vannās lēnai mokošai nāvei....
hmmm....varbūt pat jāaizdodas līdz sencītim uz Saldu...tīri fotosesijas nolūkam, šim tur smuks dīķis izrakts un tādas 2 kg karpiņas var paķerstīt diezgan jestri....
Ritens gar zem', pats gar zem', pill mut a zem' - viss zob a pa zem'..!!!
hmmm....varbūt pat jāaizdodas līdz sencītim uz Saldu...tīri fotosesijas nolūkam, šim tur smuks dīķis izrakts un tādas 2 kg karpiņas var paķerstīt diezgan jestri....
Tad pasteidzies - septembris var būt teju pēdējais laiks, lai gan gadās pa kādai arī vēlāk, īpaši privātos ūdeņos ...