Man šodien darba darīšanas sanāca pabūt Vecmīlgrāvja ostā. Tur, kur robežsardzes kuteri stāv un tur pretī šodien uz mazas ledus strēmeles sēdēja kādi 30makšķernieki
Vecmīlgrāvja pusē pie Maksimas arī sēdēja bariņš, bet ne tāds un ne vienā vietā Laikam asaris peld iekšā, bet ledus strjomnijs, jo pa pa vidu ta viņa nav! Tikai pa malām, pa vidu kuģi to salauž
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Nu tad kur tā garā ackaite par pārsalušo pirkstu??
No manas puses garās atskaites uz labu laiku izpaliks, esmu uzsācis mazu darbiņu, tā teikt pats priekš sevis, kas cerams kaut kad rudens pusē noslēgsies Bet cope bija dikt feina, neķērās gan, bet laiks bija baigi feinais, un kas patīkami pārsteidza, apsaldētie pirksti neizrādija nekādu jūtīguma pazīmi. Noķēru 4 rotanus, divus mazus, bet divus skaistuļus. Vietējie teica, ko šodien copps neesot vispār, tamdēļ aizdevāmies uz ķīsi, sužu stūri, tur tikām pie pārs asarīšiem un viss. Tad aizdevāmies uz Vecmīlgrāvi, Daugavā pamērcēt, bet tur vietējie, naglijie copmaņi, kas pa ledu vazājās ar koka sprunguli un izmanto, katru brīvo caurumu, uzkrita uz nerva un aizdevāmies uz pārs slepenām vietām, bet tur vēl pārs nedēļas jānogaida. kaut kā tā
Ritens gar zem', pats gar zem', pill mut a zem' - viss zob a pa zem'..!!!
bij tā, ka sākumā sāku ar murmuli un kādiem 5 baltajiem uz āķa (gaļa līdzi tomēr nebija), visi vietējie arī teica, ka ķer tikai ar gaļas gabalu, cits ar murmuli, cits ar bļitkiņu, kurai gaļas klucītis galā uztūcīts. Man copps nebija diezgan ilgi, vispār baigā urbšanās, ledus ellīgi biezs, urbis ar kaut kā neklausa, bet nu jā...copps nebija, bet tad balto nomainīju pret kādiem 10 motiļiem - riktīgs kušķis, un uzreiz sakoja pirmā cope, tad blakus caurumā atkal un jau uz ledus parādījās pirmais sīkulis. Nourbu riktīgu strīpu un strādāju ar divām makšķerītēm un tā lieta aizgāja (salīdzinoši)...ja būtu aktīvāks copps, tad būtu feini salasījis...noteikti uz turieni aizbraukšu vēl kādu dien, varbūt pat rīt
Rīt beidzot uz copi .Zīlējam kafijas biezumos kur aplauzties.Nevaram dabūt vairākumu-vienam velk uz ķīsi,otram uz dzirnīti,man intereses pēc gribētos paurbināt dūnīti
mani ķīsis, kaut kā galīgi neuzrunā - līmenis nokrities, par saviem 40 - 50 cm noteikti, un kas neierasti copmaņi izmētājušies pa maziem bariņiem, parasti, ja asaris ņem, tad populārākajās vietās noteik viens liels maķ pere maķ, bet gan jau brīvdienās būs jūrnieks iekšā ir ienācis, tas 100%, bet viņu vajag atrast.... rīt laikam ar Aigaru aizskries līdz Saulainajiem krastiem