[ Jauni komentāri · Dalībnieki · Noteikumi · Kodi · Meklēšana · RSS ]
Foruma moderators: Koka_Klucis, kreisais, Zivnieks, marti  
Parcopi.lv Forums » Makšķernieku forums » Kopīgi izbraucieni, salidojumi, sacensības » Sacensības (Informācija par dažādām sacensībām makšķerēšanā)
Sacensības
copmanis78Datums: Trešdiena, 25.05.2011, 01:21 | Ziņa # 61
Copmanis-ziņnesis
Grupa: Savējie
Komentāri: 2573
Reputācija: 13
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Kluba Vadiba
LR 2011. gada čempionāts spiningošanā no krasta
NOLIKUMS

Sacensību mērķis.

Makšķerēšanas sporta popularizācija.
Pieredzes apmaiņa.
Licenzētās makšķerēšanas, kā upes apsaimniekošanas veida popularizēšana.
2011. gada labāko LR sportistu un komandu noteikšana spiningošanā no krasta.

2. Laiks un vieta.
Sacensības notiek 2011. gadā četrās kārtās.
1.kārta - 28.05.2011.
2.kārta - 29.05.2011.
3.kārta – 04.06.2011.
4.kārta – 05.06.2011.
Visas kārtas noritēs Ogres upē, sacensību vadības centrs atradīsies Menģeles pagasta “Ogriņu” mājās.
Čempionāta atbildīgais organizators – Egons Simsons, MK “Pasaule” kabatas tālr. 29410832, Atbalstītāji: bierība “Mēs Zivīm,”, SIA Gold Fish, SIA Oltemāris.
Galvenais tiesnesis – Viesturs Rozentāls, kabatas tālr.29159593

3. Sacensību dalībnieki.
Sacensībās piedalās komandas, kuru sastāvā ir 4 dalībnieki. Ja vēlēšanos startēt izrādīs ārpus komandām esoši makšķernieki, vai komandas būs nepilnas, - tās komplektēs uz vietas pirms sacensību pirmā posma, lai visiem dalībniekiem nodrošinātu līdzīgus apstākļus.
Katram dalībniekam obligāti līdzi jābūt 1 tiesnesim (vecākam par 14.gadiem). Dalībnieki startē četros sacensību sektoros, katrā sektorā pa vienam no komandas. Visus tiesnešus sacensību galvenais tiesnesis sadalīs starp dalībniekiem tā, lai katram dalībniekam būtu tiesnesis,
Atbilstoši MN prasībām katram dalībniekam ir jābūt makšķerēšanas kartei.
Komandām ieteicams izvēlēties vienveidīgus formas tērpus.
Katram dalībniekam jābūt līdzi uztveramajam tīkliņam un standziņām zivs saudzīgai atbrīvošanai no āķa.
Sacensības skaitās par notikušām un tiek vērtētas čempionāta kopvērtējumā, ja kārtā piedalās vismaz 50% no komandu skaita, kuras uzsākušas čempionātu.

Komandām, piesakoties jāiemaksā dalības maksa 200 Lati. Viena posma dalības maksa - 60 Lati. Par šo naudu tiek ielaistas zivis, iekārtotas zonas, sagādātas licenzes, nodrošināta tiesāšana (četri sektoru vecākie tiesneši un galvenais tiesnesis). Par naktsmītni jārūpējas pašiem, “Ogriņos” ir telšu vietas.
Iepriekšējā pieteikšanās lidz septītajam maijam pa telefonu: +371 29410832, vai e-pasta adresi maris.olte@apollo.lv , saskaņojot dalības maksas apmaksu.
Konta numurs: LV33UNLA0002043612313, SEB banka. Saņēmējs Māris Olte, (12096810524)
Vārdiskie pieteikumi, tai skaitā informācija par izmaiņām komandu sastāvā jānosūta pa e-pastu vai jāiesniedz tiesnešu kolēģijai ne vēlāk kā 2 dienas pirms attiecīgās kārtas sākuma.
Dalībniekiem, kuri vēlas piedalīties atsevišķās kārtās, jāpiesakās un dalības nauda jāiemaksā ne vēlāk kā 7 dienas pirms kārtas sākuma.

4. Sacensību noteikumi.
Sacensības notiek, ievērojot Makšķerēšanas noteikumus Latvijas Republikas ūdenstilpēs un citus tiesību aktus, kuri ir spēkā attiecīgajā vietā un principu “ķer un atlaid” . Spiningojot vienlaicīgi atļauts pielietot vienu spiningu, kurš aprīkots ar mākslīgu ēsmas imitāciju, uz starta sektoru līdzi var ņemt divus spiningus. Ar vienu makšķerē, otrs stāv sektora sacensību centrā. Vizuļu āķiem jābūt bez atskabargām vai ar pielocītām atskabargām. (Āķa atskabargas tiesneši pārbaudīs iedurot pārbaudāmo āķi drēbē.)
Vizuļos nedrīkst izmantot dabīgus materiālus- spalvas vai to imitācijas, vizuļu āķiem jābūt nedekorētiem ja lieto džigu, atļauta arī džiga galvas kustīga sasaiste ar āķi. Džigā nedrīkst lietot sauszemes kukaiņu vai to kāpuru imitācijas. Spiningo ar vienu mānekli, svins nedrīkst būt atdalīts no āķa ar auklas gabalu.
Spininga kāta maksimālais garums 2,7 metri.
Zivs tiek ieskaitīta, ja viens no vizuļa āķa žuburiem tai ieķēries mutē, tā tiek ieskaitīta arī gadījumā, ja atbrīvojas no āķa uztveramajā tīkliņā. Noķerto zivi uztveramajā tīkliņā neatbrīvojot no āķa uzrāda tiesnesim, pēc tam to atbrīvo un palaiž vaļā. Ja āķis nav izņemams- zivs jāatlaiž ar visu mānekli.
Par katru noķertu zivi dalībnieks saņem no tiesneša žetonu, sākoties pārtraukumam dalībnieks apstiprina savu noķerto zivju skaitu parakstoties rezultātu lapā, kura atrodas pie teisneša. Ar parakstu apstiprina arī kopējo rezultātu kārtas beigās.
Makšķerē trīs stundas, makšķerēšana notiek četros 45 minūšu garos posmos, starp kuriem ir 10 minūšu pārtraukumi.
Dalībnieku starta secību zonās katrā posmā nosaka datora veikta izloze. To dalībniekam paziņo tieši pirms sacensību posma starta, savukārt sekotoru, kurā jāstartē katram dalībniekam izlozē pārstāvju sanāksmē.
Sacensību sektors saladalīts vienādās zonās, kuru ir divas reizes vairāk nekā dalībnieku sektorā. Pēc katra pārtraukuma spiningotāji ieņem vietas zonās saskaņā ar konkrētā posma izlozi.
Ieskaitē tiek vērtētas strauta foreles, alatas, varavīksnes foreles, sapali, baltie sapali, līdakas, asari, salates, pālijas. Viena noķerta zivs, neatkarīgi no izmēra dod vienu ieskaites punktu.
Tiesnešiem telefonu lietošana sacensību laikā aizliegta. Tiesnesis nedrīkst sniegt dalībniekiem palīdzību, saistītu ar zivju ķeršanu. Neskaidrību gadījumā jāvēršas pie sektora vecākā tiesneša..
Nelabvēlīgos laika apstākļos drošības apsvērumu dēļ sacensību dienā var tikt noteikts cits sākuma laiks un sacensību ilgums.
Protesti kopā ar drošības naudu 20 Ls apmērā par sacensību rezultātiem tiek pieņemti 30 min. pēc rezultātu izziņošanas. Ja protests tiek apmierināts, drošības nauda tiek atgriezta protesta iesniedzējam.

5. Uzvarētāju noteikšana.
Katrā kārtā un četru kārtu kopsummā tiek noteikts individuālais uzvarētājs. Uzvarētāja komanda tiek noteikta tikai četru kārtu kopvērtējumā.
Kopvērtējumā vietas tiek noteiktas summējot katrā kārtā iegūtās vietas sektoros. Ja vietu summas vienādas, uzvarētājs ir tas, kuram vairāk noķerto zivju. Augstāko vietu iegūst dalībnieks vai komanda, kam ir mazākā visās kārtās iegūto vietu summa. Dalībnieka pirmā vieta sektorā komandu vērtējumā dod vienu punktu. Gadījumā, ja komanda vai dalībnieks kādā kārtā nav piedalījies, tas saņem punktus, kuri atbilst pēdējai vietai +1 punkts.
Vienādas vietu summas gadījumā priekšroka ir komandai ar lielāko noķerto zivju skaitu.

6. Apbalvošana.
Komandas un individuālie sportisti, kas izcīnījušai pirmo vietu čempionāta kopvērtējumā, tiek apbalvoti ar kausiem un čempionu medaļām, 2. un 3. vietas ieguvēji - ar attiecīgiem kausiem un medaļām. Sacensību rezultāti kalpos arī, lai noteiktu kandidātus Latvijas izlasei, - pirmo četru vietu ieguvēji automātiski pretendēs uz vietu izlasē.

PIEZĪME.
Dalībniekiem savlaicīgi un patstāvīgi jārūpējas par naktsmītni vai pārnakšņošanu uz vietas.
Dalībnieki par savu drošību uz ūdens pilnā mērā atbild tikai personīgi.


Ziņojumu laboja copmanis78 - Trešdiena, 25.05.2011, 01:22
 
copmanis78Datums: Trešdiena, 25.05.2011, 01:26 | Ziņa # 62
Copmanis-ziņnesis
Grupa: Savējie
Komentāri: 2573
Reputācija: 13
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Kluba Vadiba
Spiningošanas sacensību
“ Kokneses zandarts 2011”

NOLIKUMS
• Sacensību mērķis
Sacensības notiek Kokneses dienu ietvaros. Sacensību mērķis ir popularizēt spiningošanu un noskaidrot labākos spiningotājus.
• Vieta un laiks
Sacensības notiek 2011.gada 4.jūnijā Daugavas ūdenskrātuvē Koknesē. Dalībnieku pulcēšanās un reģistrācija 3. jūnijā no plkst. 19.00 līdz 21.00 un 4. jūnijā no plkst.5.00 līdz 5.40 atpūtas bāzē “Daugavas radzes” ( šosejas Rīga – Daugavpils 107.km).
Sacensību svinīgā atklāšana 4. jūnijā plkst. 5.45
Sacensības notiek no plkst. 6.00 līdz 14.00
Sacensību noslēgums plkst. 15.00

• Sacensību rīkotāji
Sacensības organizē P/A “Kokneses Sporta centrs” un SIA “Daugavas radzes”.

• Dalībnieki
Sacensībās drīkst piedalīties visi makšķerēšanas sporta entuziasti, neatkarīgi no vecuma, dzimuma un dzīves vietas. Visiem dalībniekiem jābūt makšķerēšanas kartēm (izņemot bērnus, invalīdus un pensionārus). Bērniem jāatrodas vecāku uzraudzībā (vienā laivā ar vecākiem).

• Sacensību noteikumi
Sacensības tiek rīkotas ievērojot LR makšķerēšanas noteikumus Nr 1498. no 2010g.Sacensības individuālas. Dalībnieki uz sacensībām ierodas ar savām laivām, kurām jābūt tehniskā kārtībā un aprīkotām ar glābšanas inventāru. Visiem dalībniekiem obligāti jābūt glābšanas vestēm.
Drīkst izmantot visa veida laivu motorus, kā arī eholotes. Drīkst izmantot tikai mākslīgos mānekļus , izņemot mākslīgās mušiņas. Aizliegts atrasties tuvāk par 50 m no citas laivas un spiningot. Velcēt drīkst izmantojot vienu kātu.
Svēršanai pieņems tikai noteikumiem atbilstoša izmēra un skaita zivis. Visām zivīm uz svēršanu jābūt nogalinātām, svaigām un nesakropļotām. Pēc svēršanas zivis paliek pie galvenā tiesneša līdz laikam, ko nosaka tiesnesis. Protesti jāiesniedz rakstiskā veidā ne vēlāk kā 15 min. pēc svēršanas beigām ko nosaka galvenais tiesnesis. Dalībnieks, kurš neievēros sacensību noteikumus, tiks diskvalificēts.
Papildus tiek noteikts izmērs asariem - 20 cm ( 5 kg )
Katrs dalībnieks sacensību protokolā parakstās par to, ka laiva ir tehniskā kārtībā un ka viņam ir glābšanas veste. Par drošību uz ūdeņiem atbildīgs katrs dalībnieks pats.
Strīdīgos jautājumos gala lēmumu pieņem sacensību galvenais tiesnesis. Galvenajam tiesnesim ir tiesības veikt korekcijas sacensību nolikumā.

• Vērtēšana un uzvarētāju noteikšana
Sacensību uzvarētājs tiks noteikts pēc visu noķerto zivju kopējā svara (kopējā svarā tiek skaitīti arī zandarti).
Atsevišķi tiks vērtēts viens lielākais zandarts, un dalībnieks,kurš to noķēris,tiks kronēts par “Zandartu karali”. Vērtēšanai tiks pieņemtas sekojošas zivis – līdakas, asari, zandarti, sami, salates (meža vimbas), sapali, ālanti. Vienāda svara gadījumā uzvar dalībnieks, kuram lielākā (kg) zivs.

• Apbalvošana
Pirmo trīs vietu ieguvēji tiks apbalvoti ar piemiņas balvām, kausiem un diplomiem,bet 4-6 vietas ieguvēji – ar diplomiem un piemiņas balvām. Lielākā zandarta īpašnieks tiek apbalvots ar piemiņas balvu, kausu un diplomu. Paredzētas arī dažādas pārsteiguma balvas.

• Finansiālie nosacījumi
Dalības maksa sacensībās – 10 Ls no dalībnieka. Sacensību organizatori nodrošina dalībniekus ar ēdināšanu, telšu celšanas vietām un par atsevišķu samaksu ar naktsmītnēm. Naktsmītnes var pieteikt pa telefonu 26524446.

Telefons informācijai 26351462, 29284622
P/A “Kokneses Sporta centrs”


Ziņojumu laboja copmanis78 - Trešdiena, 25.05.2011, 01:27
 
copmanis78Datums: Ceturtdiena, 02.06.2011, 00:32 | Ziņa # 63
Copmanis-ziņnesis
Grupa: Savējie
Komentāri: 2573
Reputācija: 13
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Kluba Vadiba

"Daugavas Savienības" kausa izcīņas sporta makšķerēšanā


APSTIPRINU
Biedrības „Daugavas Savienība” valdes priekšsēdētājs
____________________
06.05.2011. I.Sekacis

NOLIKUMS
“Daugavas Savienības” kausa izcīņas sporta makšķerēšanas sacensībām

1. Sacensību mērķis ir Daugavas krastos esošo pagastu un pilsētu iedzīvotāju veselīga dzīves veida un atpūtas veicināšana, Daugavas ielejai kopīgu sporta sacensību rīkošanas tradīciju veidošana, labāko sporta makšķernieku un komandu apzināšana un noskaidrošana.

2. Sacensību laiks un vieta. Sacensības notiek 2011.gada 4.jūnijā plkst. 6.00-12.00, Daugavpils novada Naujenes pagasta „Butišķos”.

3. Sacensību rīkošana un vadīšana. Sacensības rīko un vada biedrība “Daugavas Savienība” (galvenais tiesnesis- IVARS SEKACIS). Sacensības notiek saskaņā ar MK 22.12.2009. noteikumiem Nr. 1498 „Makšķerēšanas noteikumi”.

4. Dalībnieki. Sacensībās piedalās Daugavas krastos esošo novadu, pagastu un pilsētu pašvaldību sastādītās komandas no šo pašvaldību teritorijā dzīvojošiem iedzīvotājiem 3 cilvēku sastāvā. Dalībniekam jābūt gada makšķerēšanas kartei. Sacensības notiek makšķerēšanā no krasta.

5. Sacensību noteikumi. Sacensības ir komandu – individuālās. Tās notiek makšķerēšanā ar vienu pludiņmakšķeri un vienu āķi (spoguļāķi). Katram dalībniekam makšķerēšnas vieta tiek noteikta izlozes kārtībā.

6. Vērtēšana un uzvarētāju noteikšana. Individuāli atsevišķi dalībnieka vietu sacensībās nosaka pēc iegūto 16 lielāko zivju (pēc paša makšķernieka izvēles, ievērojot makšķerēšanas noteikumos atļauto loma lielumu un minimālo pieļaujamo zivju garumu) kopsvara. Par lielāko zivju kopsvaru dalībniekam tiek piešķirta augstāka vieta. Vienāda zivju kopsvara gadījumā augstāku vietu ieņem dalībnieks, kura lomā ir smagāka zivs. Katrs dalībnieks komandu vērtējumam iegūst tik punktu, kāds ir viņa sacensībās iegūtās vietas kārtas numurs.
Komandas vietu sacensībās nosaka pēc visu trīs dalībnieku iegūto punktu summas – par mazāku punktu summu komandai tiek piešķirta augstāka vieta. Ja kādai komandai nav pilns dalībnieku skaits, par iztrūkstošo dalībnieku komandai ieskaita pēdējās vietas punktu skaitu plus 1 punkts. Vienāda punktu kopskaita gadījumā augstāku vietu ieņem komanda, kuras lomā ir smagāka zivs.

7. Apbalvošana. Uzvarētāju komandu vērtējumā apbalvo ar ceļojošo “Daugavas Savienības” kausu un balvu, komanda un katrs tās dalībnieks saņem I pakāpes diplomu. 2. un 3. vietas ieguvējas komandas apbalvo ar balvām un, attiecīgi, II un III pakāpes diplomiem. Individuālajā vērtējumā pirmo trīs vietu ieguvējus apbalvo ar, attiecīgi, I, II un III pakāpes diplomiem un personīgajām balvām.

8. Pieteikumi sacensībām (Forma dota pielikumā). jāiesniedz vai jāiesūta pa pastu biedrībai “Daugavas Savienība” (adrese – Lāčplēša ielā 1, Aizkraukle, LV-5101) līdz 2011.gada 31.maijam (pasta zīmogs) vai sacensību vietā 3.jūnijā līdz plkst. 20.00.

9. Citi noteikumi. Uzvarētājas komandas pienākums uz ceļojošā kausa pamatnes plāksnītes iegravēt sacensību gada skaitli un komandas nosaukumu, saglabāt kausu teicamā stāvoklī un nodot to nākamā gada sacensību rīkotājiem pirms sacensību sākuma.

“Daugavas Savienības” valde

Pielikums

______________________________ pašvaldības

DALĪBNIEKU PIETEIKUMS

“Daugavas Savienības” kausa izcīņas sacensībām sporta makšķerēšanā 2011.gada 4.jūnijā

Nr.
Vārds un uzvārds,
Personas kods (obligāti!)
Dzīves vietas adrese
Paraksts
1.

2.

3.

Komanda ieradīsies sacensību vietā 2011.gada ___. _______________

Komandas
kapteinis _________________________ ________________________________
(paraksts) (vārds, uzvārds)

Kontakttālrunis ____________________


Ziņojumu laboja copmanis78 - Ceturtdiena, 02.06.2011, 00:32
 
copmanis78Datums: Ceturtdiena, 02.06.2011, 01:54 | Ziņa # 64
Copmanis-ziņnesis
Grupa: Savējie
Komentāri: 2573
Reputācija: 13
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Kluba Vadiba
Rīgas makšķerēšanas svētki "Jaunais makšķernieks"
http://salmo.lv/upload/file/nolikums0001.pdf


Ziņojumu laboja copmanis78 - Ceturtdiena, 02.06.2011, 01:56
 
copmanis78Datums: Pirmdiena, 06.06.2011, 01:16 | Ziņa # 65
Copmanis-ziņnesis
Grupa: Savējie
Komentāri: 2573
Reputācija: 13
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Kluba Vadiba
SPININGOŠANAS SACENSĪBU
“ALŪKSNES LĪDAKA 2011”
NOLIKUMS


1. Sacensību mērķis
Popularizēt spiningošanu Alūksnes ezerā kā veselīgu un aktīvu sporta veidu, noteikt labākos spiningotājus.
2. Sacensību rīkotāji
Sacensības rīko Alūksnes novada pašvaldības aģentūra “ALJA”, atbildīgais – p/a “ALJA” direktors Māris Lietuvietis, tel. 26141741, sacensību galvenais tiesnesis Jānis Sniķeris, tel. 26477147 .
3. Sacensību norises vieta un laiks
Spiningošanas sacensības notiek Alūksnes ezerā 2011. gada 11. jūnijā.
Reģistrācija Ziemeru pagasta "Jaunsētās" 11. jūnijā no 7.00 līdz 9.00.
Spiningošanas sacensību sākums 11. jūnijā plkst. 9.15
4. Sacensību dalībnieki
Sacensības notiek individuālā konkurencē. Dalībnieku skaits nav ierobežots. Dalībnieki netiek dalīti vecuma un dzimuma grupās.
Sacensību dalībniekiem vecumā no 16 līdz 65 gadiem, izņemot invalīdus, jāuzrāda derīga makšķerēšanas karte. Visiem sacensību dalībniekiem jāuzrāda derīga makšķerēšanas licence Alūksnes ezerā. Licences un makšķerēšanas kartes var iegādāties reģistrācijas vietā.
Dalības maksa - Ls 10,00.
(Sacensību rīkotāji dalībniekiem nodrošina bezmaksas vakariņas, auto novietošanu, laivu nolaišanu )
5. Uzvarētāja noteikšana
- Galvenās balvas tiek pasniegtas divu lielāko (smagāko) līdaku ieguvējiem.
- Lomā drīkst paturēt piecas līdakas, kuru garums nav mazāks par 60 cm.
- Gadījumā, ja līdaku svars ir vienāds, uzvar garākās līdakas īpašnieks.
- Sacensību organizatori ir tiesīgi noteikt papildus balvas par sacensību rezultātiem.
6. Sacensību noteikumi
- Sacensību laikā spiningošana notiek atbilstoši 2009.gada 22.decembra Ministru kabineta noteikumiem Nr.1498 “Makšķerēšanas noteikumi” un Alūksnes novada pašvaldības 2011. gada 24.marta saistošajiem noteikumiem Nr.10/2011 “Par licencēto makšķerēšanu Alūksnes ezerā”.
- Sacensību laikā spiningot (velcēt) drīkst ar vienu spiningu.
- Sacensību dalībniekiem zivju ķeršanai aizliegts izmantot cemmerēšanas sistēmas, dzīvās ēsmas, grunts makšķeres, mušiņmakšķeres un pludiņmakšķeres.
- Sacensību dalībnieku laivas viena no otras nedrīkst atrasties tuvāk par 50m.
- Sacensību dalībnieks ir tiesīgs atstāt sacensību vietu tikai ar tiesneša atļauju.
- Sacensību dalībniekiem ir aizliegts ņemt no kāda vai dot citam dalībniekam zivis.
- Sacensību dalībnieks ir tiesīgs spiningot tikai sacensībām ierādītajā vietā.
- Sacensību beigās dalībnieki noķerto lomu uz svēršanu nodod tiesnesim līdz plkst. 15.00.
- Dalībnieku lomi, kuri iegūti vai uzrādīti pārkāpjot šos noteikumus, netiek vērtēti.
- Katrs sacensību dalībnieks pilnā mērā un tikai personīgi ir atbildīgs par savu drošību sacensību laikā.

Sacensību programma
2011.gada 11.jūnijā
7.00 – 9.00 Sacensību dalībnieku reģistrācija
9.00 – 9.15 Sacensību atklāšana
9.15 – 15.00 Spiningošana
15.00 – 16.00 Rezultātu apkopošana, vakariņas
16.00 – 16.30 Apbalvošana

Ir iespējams pasūtīt naktsmītnes un laivas (skaits ierobežots) – sīkāka informācija pie organizatoriem tel.26141741 vai 26477147.
Sacensību laiks var tikt mainīts atkarībā no laika apstākļiem.

!!! NE ASAKAS !!!

P/A ”ALJA” direktors M.Lietuvietis


Ziņojumu laboja copmanis78 - Pirmdiena, 06.06.2011, 01:17
 
copmanis78Datums: Pirmdiena, 06.06.2011, 18:55 | Ziņa # 66
Copmanis-ziņnesis
Grupa: Savējie
Komentāri: 2573
Reputācija: 13
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Kluba Vadiba
LR čempionāts karpu makšķerēšanā Valle - 2011
Nolikums

1. Sacensību mērķis.
- Makšķerēšanas popularizēšana .
- Pieredzes apmaiņa un 2011. gada labāko makšķernieku komandu noteikšana karpu makšķerēšanā.
- Latvijas izlases komandas veidošana 2012. gada pasaules čempionātam.

2. Laiks un vieta.
Sacensības notiek 2011. gada 9.-12. jūnijā „Makšķernieku paradīzē”, Vallē.
Ierašanās 9. jūnijā ne vēlāk ka līdz 8:00, sacensību sākums 13:00
Sacensību norises ilgums: 73 stundas.
Sacensību organizētāji: LMSF, MB Carp collection, B-B Cope, atbildīgie - Ā. Ūdris tel. +371 29116736 e-mail – arijsudris@inbox.lv ; A. Baumanis tel. +371 29499835.

3. Sacensību dalībnieki.
Sacensībās piedalās klubu komandas, kuru sastāvā ir trīs sportisti. Sacensības atļauts piedalīties sportistiem no 18 gadu vecuma. Makšķerēšanās sacensībās tiks pielaistas 14 komandas, LMSF biedru klubu komandām ir prioritāte.
Dalības maksa komandai 120 Ls, tā jāiemaksā piesakoties. Iepriekšēja pieteikšanās (ieskaitot vārdisko sastāvu), līdz 25. maijam pie organizētājiem.
Izmaiņas komadas sastāvā var pieteikt reģistrējoties sacensību vietā līdz 9. jūnijā, plkst. 8:30.

4. Vispārīgie noteikumi.
Sacensības notiek ievērojot Makšķerēšanas noteikumus Latvijas Republikas ūdenstilpēs un šos noteikumus. Sacensību organizētāji nav atbildīgi par sacensību dalībnieku personīgo mantu saglabāšanu. Katras komandas dalībnieku obligāts pienākums ir drošības noteikumu ievērošana makšķerēšanas sektorā (aizliegts kurt ugunskurus tiem neparedzētās vietās, lietot alkoholiskus dzērienus un atrasties alkoholisko dzērienu reibumā). Atbildību par sacensību dalībnieku vainas dēļ notikušajiem nelaimes gadījumiem nes tikai paši sacensību dalībnieki. Gadījumā, ja līdz sacensību sākumam vai sportistu sagatavošanās laikā ir sācies negaiss, visiem sacensību dalībniekiem ir aizliegts izvietoties savā sektorā vai savākt rīkus. Ja ir negaiss – visiem sacensību dalībniekiem ir aizliegts izvietoties savā sektorā vai savākt rīkus. Ja negaiss ir sācies sacensību laikā – pēc organizatoru signāla tās nekavējoši tiek pārtrauktas, un makšķernieki izvietojas drošā vietā. Sacensību priekšlaicīgas piespiedu pārtaukšanas gadīumā makšķernieki izvietojas drošā vietā. Sacensību priekšlaicīgas piespiedu pārtraukšanas gadījumā tās tiek uzskatītas par notikušām, ja no sacensību sākuma brīža ir pagājušas ne mazāk kā 36 stundas. Ja meteoroloģiskie apstākļi atļauj, sacensības var turpināt. Lietus nevar būt par iemeslu sacensību pārtraukšanai.

5. Sacensību noteikumi.

Izloze.

Izlozes norisi kontrolē sacensību organizatori, piedaloties komandu pārstāvjiem, divos etapos:
1. etaps – pēc reģistēšānās saraksta komandas izlozē sektoru izlozes kārtību.
2. etaps – komandas primārās izlozes kārtībā izlozē sektora numurus.

Zivju svars un suga.
Ieskaitītas tiek visu sugu karpas, kuru svars ir 3500g un vairāk. Svērtas tiek tikai sacensību vietā noķertās zivis, dzīvas un tīras, bez fizisku bojājumu pazīmēm.
Sacensību sākums. Sacensību dalībniekiem ir atļauts:
a) Pēc izlozes komandas ieņem savu sektoru, telšu uzstādīšana ūdenskrātuves krastā ir atļauta tikai sacensību dalībniekiem.
b) Katrai komandai telts un rīki ir jānovieto ne vairāk kā 10 m attālumā no sektoru apzīmējošās zīmes. Pārējos gadījumos - pēc saskaņošanas ar sacensību tiesnesi.
c) Autotransporta novietošana sektoru zonā jāsaskaņo ar ūdenskrātuves īpašnieku.
d) Līdz sacensību startam ir atļauts uzstādīt marķierus (tajā skaitā spīdošus) – ne vairāk kā 2 gabalus uz komandu, kā arī veikt piebarošanu – atļauts izmantot tikai termiski apstrādātus graudus (pupiņas, zirņus, prosu, kviešus, auzas, miežus, kukurūzu, kaņepes), boilas un peletes (kombinētā barība zivju barošanai). Iebarošanas bumbu diametrs nedrīkst būt lielāks par 70 mm. Iebarojumi uz kviešu un rudzu miltu bāzes ir aizliegti.
e) Katrai komandai atļauts izmantot (makšķerēt) 4 makšķeres, karpu makšķerkātu garums nedrīkst pārsniegt 3,9 m, katrai makšķerei drīkst būt viens āķis, bet ēsma tam jāpiestiprina tikai un vienīgi ar montāžas (astru) palīdzību. Izmantot pītu auklu aizliegts.
f) Atļauts izmantot mehāniskus un elektroniskus pieķeršanās signalizatorus.
g) „Shock leader” (šoka līdera) pieļaujamais garums – līdz 10 m.
h) Šķīstošo PVA paku (šķīstošo paku) un Stringeru (šķīstošo auklu) izmantošana ir atļauta.
i) Komandai var būt klāt neierobežots rīku daudzums. Rezerves makšķerkātus nedrīkst izvietot uz paliktņiem, uz kuriem atrodas ķeršanā izmantotie makšķerkāti, tiem ir jāatrodas atsevišķi un tie nevar būt vērsti ūdens virzienā.
j) Komandai jābūt 8 zivju uzglabāšanas maisiem un paklājam.
k) Līdz svēršanas brīdim zivis nepieciešams turēt ūdenī, uzglabāšānas maisā – 1 zivs maisā.
l) Visas ar zivju ķeršanu saistītās darbības (iemetieni, izvadīšana, piebarošana un citas) jāveic tikai sava sektora robežās – 20 m koridorā.
m) Sportisti sektoru tā robežās var izmantot pēc saviem ieskatiem, tiek atļauta gaismas avotu izmantošana teltīs un sektorā. Sektoru tuvumā visiem jāpārvietojās bez lieka trokšņa. Ietinot makšķerauklu, sportistu pienākums ir atslēgt signalizatorus vai arī samazināt to skaņu līdz minimumam.
n) Dalībnieki nedrīkst izmantot jebkādu palīdzību no malas. Tikai tiesnesis drīkst ieiet savā pārziņā esošajos sektoros, norādījumus dalībniekiem viņš var dot tikai mutiski.
Zivju svēršana.
a) Svēršana notiek katru dienu laikā no 7:00 līdz 22:00 (1x – 3 līdz 4 stundās)
b) Svēršana ir veicama ar testētiem svariem.
c) Katra zivs ir jāsver organizatoru piešķirtā svēršanas somā. Pirms katras kārtējās svēršānas tā ir jāsamitrina. Visos sektoros jābūt viena veida svēršanas somām.
d) Dalībnieki drīkst izņemt glabāšānas maisu un zivis no ūdens tikai tiesneša klātbūtnē. Zivis izņem un pārliek svēršanas somā viens no komandas dalībniekiem. Pēc svēršanas zivs, ievērojot visus piesardzības pasākumus, jāatlaiž atpakaļ ūdenskrātuvē.
e) Svēršanas laikā dalībniekam (un vienam no blakus sektora komandas dalībniekiem) ir jāatrodas blakus, lai kontrolētu procesu un parakstītu protokolu, kurā tiek fiksēts katra eksemplāra svars. Ierakstiem ar svēršanas rezultātiem ir jābūt skaidri salasāmiem un saprotamiem kā tiesnešiem, tā arī pašiem sportistiem. Nekādi protesti par noķertās zivs svaru pēc svēršanas, zivs palaišanas atpakaļ ūdenskrātuvē un protokola parakstīšanas netiek pieņemti.
f) Zivs, kas uzrādīta svēršanai ar bojājumu pēdām, kuri gūti klaji nevērīgas apiešānās rezultātā, kā arī mirusi zivs, netiek vērtētas un var būt par pamatu soda sankciju piemērošanai.
g) Zivs netiek vērtēta arī gadījumā, ja tā netīšām ir noķerta nevis mutē, bet aizcirsta.

6. Vispārēji aizliegumi un ierobežojumi.
Aizliegts:
a) Makšķerauklai pēc iemetiena atrasties ārpus makšķerēšanas sektora nosacītajām robežām, kuras veido sektora sānu malas turpinošas iedomātas līnijas (20 m koridors).
b) Ūdeni apgaismot ar lukturiem un prožektoriem. Izvadot zivi, atļauts izmantot uz galvas nostiprinātu lukturīti.
c) Izmantot dzīvnieku izcelsmes piebarojumu un ēsmu, kā dzīvu, tā arī nedzīvu, zivju ikrus, metālisku ēsmu.
d) Mērķtiecīga zivju aizciršana.
e) Ieslēgt mūziku, skaļi sarunāties un dziedāt.
f) Pamest sektoru bez tiesneša atļaujas.
g) Lietot spirtotus dzērienus un alkohola reibumā atrasties sektoros un sacensību rajonā.
h) Saņemt un nodot zivis.
i) Līdz sacensību beigām noņemt numuru no krūtīm vai arī mietiņu ar sektora numuru.
j) Izmantot radiovadāmas ierīces, kā arī jebkuras zivju ķeršanas ierīces, kuras tiek pārvietotas ar saspiestu gaisu, gāzi vai elektrību.
7. Sankcijas par sacensību nolikuma pārkāpumiem.
a) Par punktu 6a, 6b, 6c, 6d, 6e, 6f, 6h, 6i, 6j neievērošanu tiek piemērots brīdinājums – dzeltenā karte. Atkārtota minēto punktu neievērošana – komandas diskvalifikācija / sarkanā karte.
b) Par punkta 6g pārkāpumu – komandas diskvalifikācija.
Pārkāpumus fiksē sacensību tiesneši un atspoguļo sacensību protokolā, kā arī reģistrē LMSF. Tie ir spēkā 1 gadu.

8. Uzvarētāju noteikšana un apbalvošana.
Sacensībās tiek notiektas labākās komandas.
Augstāku vietu izcīna komanda, kuras dalībnieki ir noķēruši lomu ar lielāko kopējo svaru.
Gadījumā, ja vairākām komandām ir vienāds loma svars, priekšroka tiek dota komandai, kuras lomā ir lielākā zivs. Ja arī tādā gadījumā saglabājas vienlīdzība, prioritāti iegūst komanda ar lielāku noķerto zivju vidējo svaru.
Uzvarētāja komandas dalībnieki tiek apbalvoti ar čempionāta medaļām un piemiņas balvām.
Komanda, kura noķērusi lielāko zivi (virs 10 kg), saņem organizātoru dāvātu speciālbalvu.

9. Protesti..
Lai izskatītu protestus, komandu pārstāvju sanāksmē pirms sacensībām tiek izveidota žūrija, kuras sastāvā ar izlozes palīdzību iekļauj 3 - 5 komandu pārstāvjus, kuri labi pārzin sacensību noteikumus.
Komandas protestus rakstiski iesniedz galvenajam tiesnesim kopā ar naudas depozītu 20 LVL apmērā. Naudas summa tiek atgriezta, ja pretenzija tiek apmierināta, ja nē – nauda paliek LMSF rīcībā. Pretenziju iesniegšanas termiņš – 30 minūtes pēc sacensību beigu signāla vai gadījumā, ja tas skar kopsavilkuma rezultātus, 30 minūtes pēc rezultātu paziņošanas.
Žūrija darbojas tikai, lai izskatītu rakstiski iesniegtus protestus, tai nav tiesību mainīt sacensību noteikumus vai nolikumu.
Galīgo lēmumu pieņem ar vienkāršu balsu vairākumu. Žūrijas lēmumus var apstrīdēt tikai LMSF valdē.

LMSF Valde

LMSF valde
 
copmanis78Datums: Trešdiena, 15.06.2011, 14:50 | Ziņa # 67
Copmanis-ziņnesis
Grupa: Savējie
Komentāri: 2573
Reputācija: 13
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Kluba Vadiba
LR 2011. gada čempionāts spiningošanā.
________________________________________
NOLIKUMS
1.Sacensību mērķis.
Makšķerēšanas sporta popularizācija.
Pieredzes apmaiņa.
2011. gada labāko LR sportistu un komandu noteikšana spiningošanā.
2. Laiks un vieta.
Sacensības notiek 2011. gadā trīs posmos. Katrā no posmiem ir divas sacensību kārtās. Vienā dienā ir viena kārta, kurā makšķerēšanas ilgums ir vismaz sešas stundas.
1. posms – 21.- 22.05.2011. Liepājā, atbildīgais organizators Liepājas MK
2. posms – 18.- 19.06.2011. Daugavā pie Kokneses, atbildīgais organizators Gold Fish SIA
3. posms – 06.- 07.08.2011. Ķīšezerā, atbildīgais organizators Normark Latvija SIA
1. diena. Pulcēšanās sacensību vietā līdz plkst. 12.00; 12.30- 13.00- tiesnešu izloze; 13.15 tiesnešu sapulce; 1. kārta 14.00- 20.00; 21.00 kārtas rezultātu paziņošana.
2. diena. Pulcēšanās sacensību vietā līdz plkst. 04.30; 2. kārta 5.00- 11.00; 12.00- posma rezultātu paziņošana, 12.30- apbalvošana.

Čempionāta organizators – Latvijas Makšķerēšanas sporta federācija.
Galvenais tiesnesis – Jānis Stikuts, mob. tel. 29517507
3. Sacensību dalībnieki.
Sacensībās piedalās komandas, kuru sastāvā ir 2 laivu ekipāžas ar 2 dalībniekiem katrā, un atsevišķas ekipāžas.
Katrai ekipāžai līdzi jābūt 1 tiesnesim. Dalībnieki startē savās laivās un paši ir atbildīgi par laivām. Laivu celtspējai un izmēriem jābūt tādiem, lai vienlaicīgi ar ekipāžu (1 vai 2 dalībnieki) tajās vieta būtu arī tiesnesim. Dalībniekiem, atbilstoši MN prasībām, ir jābūt makšķerēšanas kartei. Dalībniekiem un tiesnešiem jābūt glābšanas vestei. Ekipāžas un komandas var startēt arī nepilnā sastāvā.
Komandām ieteicams izvēlēties vienveidīgus formas tērpus.
Motoru izmantošana nav aizliegta, tā notiek atbilstoši noteikumiem attiecīgajā ūdenstilpē. Gadījumos, kad tiek izmantoti motori, un noteikumi to paredz, vismaz vienam laivā jābūt vadītāja tiesībām. Katrā laivā jābūt mērlineālam pēc vienota parauga, lomu uzskaites tabulai (nodrošina organizētāji) un palīgierīcēm zivs atbrīvošanai no āķa.
Komandu un atsevišķo ekipāžu sastāvi, tai skaitā viens rezervists katrai ekipāžai, kura piedalās vairākos posmos, jāpiesaka pirms pirmā posma (visu trīs posmu laikā atļauts ar rezervistu aizvietot tikai vienu no ekipāžas dalībniekiem, ekipāža drīkst startēt arī, ja viens dalībnieks nav ieradies). Komandu skaits nav ierobežots. Sacensības skaitās par notikušām un tiek vērtētas čempionāta kopvērtējumā, ja posmā piedalās vismaz 50% no komandu skaita, kuras uzsākušas čempionātu.

Komandām, piesakoties katrā posmā, jāiemaksā dalības naudu, izejot no aprēķina 60 Ls par katras komandas startu vienā posmā. Atsevišķām ekipāžām dalības nauda ir 30 Ls par vienu posmu. Dalības maksa komandai par līdzdalību visos posmos ir 180 Ls, atsevišķām ekipāžām - 90 Ls. To var iemaksāt arī bankas kontā. Saņēmējs: LMSF (Reģ. Nr. 40008023571) konta Nr. LV80UNLA0002200700445, SEB Latvijas Unibanka.
Komandas un ekipāžas, kuras pārstāv klubus, kuri ir LMSF sastāvā, dalības naudu maksā 50% apjomā.
Iepriekšēja pieteikšanās līdz 01.05.2011. pa telefonu: 29-517507, vai e-pasta adresi jst@fishing.lv saskaņojot dalības maksas apmaksu.
Vārdiskie pieteikumi, tai skaitā informācija par izmaiņām ekipāžu sastāvā jānosūta LMSF pa e-pastu vai jāiesniedz tiesnešu kolēģijai ne vēlāk kā 2 dienas pirms attiecīgā posma sākuma.
Dalībniekiem, kuri vēlas piedalīties atsevišķos posmos, jāpiesakās un dalības nauda jāiemaksā ne vēlāk kā 7 dienas pirms posma sākuma.
4. Sacensību noteikumi.
Sacensības notiek, ievērojot Makšķerēšanas noteikumus Latvijas Republikas ūdenstilpēs un citus tiesību aktus, kuri ir spēkā attiecīgajā vietā. Spiningojot vienlaicīgi atļauts pielietot vienu spiningu, kurš aprīkots ar mākslīgu ēsmas imitāciju, sagatavotu rīku skaits nav ierobežots. Pielietot dzīvas vai beigtas zivtiņas, kā arī jebkuru dzīvo ēsmu daļas aizliegts. Velcēšana nav atļauta. Sacensību laikā laivas nedrīkst tuvoties viena otrai tuvāk par 50 metriem. Bez tiesneša atļaujas sacensību laikā laivu pamest ir aizliegts.
Vērtēti tiek punkti (P), atbilstoši ekipāžas desmit lielāko noķerto zivju garumu kvadrātu summai.
Mērītas un reģistrētas tiek visas izvilktās zivis, vērtētas tikai tās, kuras atbilst makšķerēšanas noteikumiem. Pēc reģistrācijas zivis tiek atlaistas, paturēt katrs dalībnieks drīkst tikai lomu, atbilstoši makšķerēšanas noteikumiem. Pie tam, dalībniekam, kurš paturējis maksimāli atļauto lomu, attiecīgās nākošās noķertās zivis netiek vērtētas.
Tiesnešiem mobīlo telefonu lietošana sacensību laikā aizliegta. Tiesnesis nedrīkst sniegt dalībniekiem palīdzību, saistītu ar zivju ķeršanu.
Sacensību ilgums katrā kārtā – vismaz 5 stundas. Sākuma laiku un ilgumu atbildīgais organizators var mainīt, taču, ja tas par 1 stundu vai vairāk atšķiras no nolikumā minētā, dalībniekiem par to jāpaziņo vismaz 3 dienas pirms starta.
Nelabvēlīgos laika apstākļos drošības apsvērumu dēļ sacensību dienā var tikt noteikts cits sākuma laiks un sacensību ilgums.
Dalībnieka (laivas ekipāžas ) rezultāts, ja viņš tiesnešu kolēģijas noteiktajā laikā neatgriežas starta vietā, netiek vērtēts. Dalībnieku (laivas ekipāžu), kurš pārkāpis sacensību noteikumus, pēc laivas tiesneša ierosinājuma galvenais tiesnesis var sodīt ar dzelteno kartīti, kura ir spēkā divus gadus. Pēc otras dzeltenās kartītes ekipāža automātiski attiecīgajās sacensībās tiek diskvalificēta un tās rezultāti anulēti. Protesti kopā ar drošības naudu 20 Ls apmērā par sacensību rezultātiem tiek pieņemti 30 min. pēc rezultātu izziņošanas. Ja protests tiek apmierināts, drošības nauda tiek atgriezta protesta iesniedzējam.
5. Uzvarētāju noteikšana.
Katrā posmā un trīs posmu kopsummā tiek noteikti individuālie uzvarētāji laivu ekipāžām. Uzvarētāja komanda tiek noteikta tikai trīs posmu kopvērtējumā.
Kopvērtējumā vietas tiek noteiktas summējot katrā kārtā iegūtās laivu ekipāžas vietas. Augstāko vietu iegūst ekipāža vai komanda ar mazāko visās kārtās iegūto vietu summu. Gadījumā, ja ekipāža kādā kārtā nav piedalījusies, tā saņem punktus, kuri atbilst pēdējai vietai +1 punkts.
Vienādas vietu summas gadījumā priekšroka ir ekipāžai (komandai) ar lielāko kopīgo punktu summu.
6. Apbalvošana.
Komandas un ekipāžas, kas izcīnījušas pirmo vietu čempionāta kopvērtējumā, tiek apbalvotas ar ceļojošiem kausiem un čempionu medaļām, 2. un 3. vietas ieguvējas - ar attiecīgiem kausiem un medaļām. Individuālajā vērtējumā laivu ekipāžas, kuras katrā posmā, kā arī kopvērtējumā izcīnījušas pirmās trīs vietas, tiek apbalvotas ar organizētāju piemiņas balvām. Sacensību rezultāti kalpos arī, lai noteiktu kandidātus Latvijas izlasei.
PIEZĪME.
Dalībniekiem savlaicīgi un patstāvīgi jārūpējas par laivām, naktsmītni vai pārnakšņošanu uz vietas.
Dalībnieki par savu drošību uz ūdens pilnā mērā atbild tikai personīgi.
Apstiprināts 16.02.2011. LMSF valdes sēdē.
 
copmanis78Datums: Trešdiena, 15.06.2011, 14:52 | Ziņa # 68
Copmanis-ziņnesis
Grupa: Savējie
Komentāri: 2573
Reputācija: 13
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Kluba Vadiba

Līvānu novada atklātais čempionāts pludiņmakšķerēšanā (tautas klasē) - 1.kārta


Līvānu novada domes priekšsēdētājs
__________________A. Vaivods
2011. gada 01.jūnijā
Līvānu novada atklātais čempionāts pludiņmakšķerēšanā ( tautas klasē)
NOLIKUMS
Sacensību mērķis
Popularizēt makšķerēšanas sportu, kā veselīgu un aktīvu sporta veidu Līvānu novadā.
Noteikt 2011. gada labākos pludiņmakšķerēšanas speciālistus individuālajā vērtējumā.
Vadība, vieta un laiks
Sacensības organizē Līvānu novada dome.
Sacensības notiks divās kārtās. 1. kārta 2011. gada 19.jūnijā Daugavas upē pie Jersikas stadiona, 2. kārta 2011. gada 23.jūlijā. Pulcēšanās un dalībnieku reģistrācija sacensību vietā no plkst. 5.30 līdz plkst.5.50, sacensību sākums plkst.6.00. Makšķerēšanas laiks četras stundas.
Sacensību galvenais tiesnesis Viktors Piļščikovs.
Sacensību dalībnieki
Sacensībās piedalās jebkurš pludiņmakšķerēšanas interesents. Sacensībās dalībnieku skaits netiek ierobežots
Sacensību dalībniekiem jābūt derīgai makšķernieka kartei.
Dalības maksa Ls 2.
Par drošību uz ūdeņiem atbild paši sacensību dalībnieki, par ko parakstās sacensību protokolā pie reģistrācijas.
Sacensību noteikumi
* Sacensības notiks makšķerējot no krasta. Katram dalībniekam tiks ierādīts makšķerēšanas sektors izlozes kārtā.
* Sacensību ilgums 4 stundas ( līdz plkst.10.00).
* Sacensībās drīkst makšķerēt vienlaicīgi ar vienu pludiņmakšķeri, kas ir aprīkota ar vienu āķi, sacensību laikā zivis drīkst iebarot. Sacensību beigās makšķernieki zivis ievieto plastikāta maisiņā un nodot tiesnesim.
* Dalībnieks pats atbildīgs par drošības noteikumu ievērošanu.
* Sacensības notiek saskaņā ar makšķerēšanas noteikumiem LR ūdenstilpnēs , kā arī ievērojot citus attiecīgā vietā spēkā esošos likumus, noteikumus un normas.
Uzvarētāju noteikšana
Par uzvarētāju kopvērtējumā kļūst sportists, kuram ir lielāks noķerto zivju svars abās kārtās. Par uzvarētāju individuālajā vērtējumā katrā kārtā kļūst sportists, kuram ir lielāks noķerto zivju svars.
Uzvarētāju apbalvošana
Pirmo trīs vietu ieguvēji individuālajā kopvērtējumā tiek apbalvoti ar kausu un piemiņas balvu.
Kontakta tālruņi:
Viktors Piļščikovs tālr. 26386362, Mārīte Vilcāne tālr. 29537229.
Nolikumu sastādīja M. Vilcāne
 
copmanis78Datums: Svētdiena, 26.06.2011, 15:57 | Ziņa # 69
Copmanis-ziņnesis
Grupa: Savējie
Komentāri: 2573
Reputācija: 13
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Kluba Vadiba
MĒRSRAGA KAUSA IZCĪŅA SPININGOŠANĀ - 2011.
Nolikums
1. Sacensību mērķis:
Makšķerēšanas sporta popularizācija.
Pieredzes apmaiņa.
2011. gada labāko Mērsraga sportistu noteikšana spiningošanā.
2. Laiks un vieta.
Sacensības notiek 2011. gadā trīs posmos.
1.posms - 02.07.2010.- reģistrēšanās 4:00 –starts 4:30 laivu bāze „Bebri” Engures ezers
2.posms - 13.08.2010. .- reģistrēšanās 4:00 –starts 4:30 laivu bāze „Mazsaliņas” Engures ezers
3.posms - 03 .09.2010. .- reģistrēšanās 4:30 –starts 5:00 laivu bāze „Bebri” Engures ezers

Čempionāta organizators – Mērsraga novada dome
Galvenais tiesnesis – Ivars Indruškevičs 26455993
Tiesnesis-Oskars Apsītis 29373190
3. Sacensību dalībnieki.
Sacensībās piedalās sportisti no Talsu novada pārvaldēm un Rojas novada, kā arī no citiem Latvijas novadiem.
Komandas sastāvā ir 1 laivu ekipāža ar 2 dalībniekiem katrā. Komandām, piesakoties jāiemaksā dalības maksa Ls 10 + 5 Ls par laivu no katras komandas par katru kārtu.
Dalībnieku skaits ir neierobežots.
Dalībnieki var startēt savās laivās un paši ir atbildīgi par laivām. Dalībniekiem, atbilstoši MN prasībām, ir jābūt makšķerēšanas kartei. Komanda var startēt arī nepilnā sastāvā
Elektromotoru izmantošana nav aizliegta, tā notiek atbilstoši noteikumiem attiecīgajā ūdenstilpē. Gadījumos, kad tiek izmantoti motori, un noteikumi to paredz, vismaz vienam laivā jābūt vadītāja tiesībām. Katrā laivā jābūt mērlineālam un palīgierīcēm zivs atbrīvošanai no āķa.
Komandu un atsevišķo ekipāžu sastāvi, tai skaitā viens rezervists katrai ekipāžai, kura piedalās vairākās kārtās, jāpiesaka pirms pirmās kārtas (visu trīs posmu laikā atļauts ar rezervistu aizvietot tikai vienu no ekipāžas dalībniekiem, ekipāža drīkst startēt arī, ja viens dalībnieks nav ieradies). Komandu skaits nav ierobežots. Laivu izloze sākas pusstundu pirms sacensību sākuma.
4. Sacensību noteikumi.
Sacensības notiek ievērojot Makšķerēšanas noteikumus Latvijas Republikas ūdenstilpēs un citus tiesību aktus, kuri ir spēkā attiecīgajā vietā. Spiningojot vienlaicīgi atļauts pielietot vienu spiningu, kurš aprīkots ar mākslīgu ēsmas imitāciju, sagatavotu rīku skaits nav ierobežots. Pielietot dzīvas vai beigtas zivtiņas, kā arī jebkuru dzīvo ēsmu daļas aizliegts. Velcēšana nav atļauta. Sacensību laikā laivas nedrīkst tuvoties viena otrai tuvāk par 50 metriem.
Sacensību ilgums katrā kārtā (tīrais sacensību laiks) - 8 stundas. Sākuma laiku atbildīgais organizators var mainīt, taču, ja tas par 1 stundu vai vairāk atšķiras no nolikumā minētā, dalībniekiem par to jāpaziņo vismaz 3 dienas pirms starta.
Nelabvēlīgos laika apstākļos drošības apsvērumu dēļ sacensību dienā var tikt noteikts cits sākuma laiks un sacensību ilgums.
Dalībnieka (laivas ekipāžas ) rezultāts, ja viņš tiesnešu kolēģijas noteiktajā laikā neatgriežas starta vietā, netiek vērtēts.
5. Uzvarētāju noteikšana.
Katrā posmā tiek noteikti uzvarētāji laivu ekipāžām. Uzvarētāja komanda tiek noteikta tikai trīs kārtu kopvērtējumā.
Kopvērtējumā vietas tiek noteiktas summējot katrā kārtā iegūtās laivu ekipāžas vietas. Augstāko vietu iegūst ekipāža vai komanda ar mazāko visās kārtās iegūto vietu summu. Gadījumā, ja ekipāža kādā kārtā nav piedalījusies, tā saņem punktus, kuri atbilst pēdējai vietai +1 punkts.
Vienādas vietu summas gadījumā priekšroka ir ekipāžai (komandai) ar lielāko kopīgo zivju svaru summu.
6. Apbalvošana.
Komanda, kas izcīnījusi pirmo vietu sacensību kopvērtējumā, tiek apbalvota ar kausiem un čempionu medaļām un diplomiem, 2. un 3. vietas ieguvējas - ar attiecīgiem kausiem un medaļām un diplomiem. Komandas, kuras katrā posmā izcīnījušas pirmās trīs vietas, tiek apbalvotas ar medaļām un diplomiem. Pirmo trīs vietu ieguvēji kopvērtējumā saņem naudas balvas, vai dāvanu kartes.
PIEZĪME.
Dalībnieki par savu drošību uz ūdens pilnā mērā atbild tikai personīgi.
 
copmanis78Datums: Svētdiena, 26.06.2011, 16:02 | Ziņa # 70
Copmanis-ziņnesis
Grupa: Savējie
Komentāri: 2573
Reputācija: 13
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Kluba Vadiba
Latgales 2011.gada atklātā čempionāta spiningošanā - 2.kārta

Nolikums

1. Sacensību mērķis:
Makšķerēšanas sporta popularizācija.
2011.gada labāko Latgales sportistu un komandu noteikšana spiningošanā.

2. Laiks un vieta.
Sacensības notiek trīs kārtās.
Pirmā kārta notiks 2011.gadā 8.maijā Rēzeknes novada, Feimaņu pagasta, Feimaņos, peldvietā, FEIMAŅU ezerā.
Otrā kārta notiks 2011.gada 3.jūlijā , Riebiņu novads, Rušonas pagasts, Rušonas ezerā.
Trešā kārta notiks 2011.gada 16.oktobrī - vieta tiks precizēta pēc otrā posma.
3. Sacensību dalībnieki.
Sacensībās piedalās komandas no Latgales pašvaldībām un rajoniem, kā arī no citiem Latvijas novadiem.
Komandas sastāvā ir 2 laivu ekipāžas ar 2 dalībniekiem katrā. Komandām un laivu ekipāžām, piesakoties jāiemaksā dalības maksa. To var iemaksāt bankas kontā, dalības maksa Ls 6 (seši lati) no katra dalībnieka par katru kārtu.
Dalībnieku un ekipāžu skaits ir neierobežots.

4. Sacensību noteikumi.
Sacensības notiek ievērojot Makšķerēšanas noteikumus Latvijas Republikas ūdenstilpēs. Spiningojot atļauts pielietot vienu spiningu, kurš aprīkots ar mākslīgu ēsmas imitāciju - vizuli. Pielietot dzīvas vai beigtas zivtiņas aizliegts.
Dalībniekiem ir jābūt makšķerēšanas kartei. Laivas nedrīkst atrasties viena no otras tuvāk par 50m.
Sacensību sākuma laiku nosaka atbildīgais organizators un par to paziņo dalībniekiem vismaz dienu pirms starta.
Nelabvēlīgu laika apstākļu dēļ sacensību dienā var tikt noteikts cits sākuma laiks. Spiningošanas ilgums – 6 - 8 stundas.
Dalībnieka (laivas ekipāžas ) rezultāts, ja viņš pēc noteiktā laika neatgriežas starta vietā, netiek vērtēts. Laivas ekipāža, kuras lomā ir aizliegtas zivis, tiek diskvalificēta.
Spiningošana notiek no laivas ( 2 dalībnieki vienā laivā). Dalībnieki startē ar savām laivām, atļauts lietot elektromotorus un benzīna motorus.

5. Komandu reģistrācija.
Komandas tiek reģistrētas pēc dalības maksas nomaksāšanas. Pieteikumus sūtīt uz
e-pastu: zannaku@inbox.lv : faksu : fax. Nr. - 65322649, Žannai Kufinai.
Dalības maksa jāpārskaita uz kontu: Akciju sabiedrība „SEB Latvijas Unibanka” Konta numurs LV 50 UNLA 0091 0220 8536 0 - ar norādi spiningošanas sacensībām.

6. Uzvarētāju noteikšana.
Sacensībās tiek noteikta labākās komandas un labākās laivu ekipāžas.

7. Apbalvošana.
Komandas un ekipāžas, kas izcīnījušas pirmo, otro, trešo vietu čempionātā, tiek apbalvotas ar piemiņas veltēm un diplomiem.
PIEZĪME Dalībnieki par savu drošību uz ūdens pilnā mērā atbild tikai personīgi.
Dalības maksā iekļauta balvu iegāde un organizatoriskie izdevumi.

Sacensību galvenais tiesnesis- E. Dimants
Tiesnesis - Ž. Kufina.
Kontakta tālruņi: Elgasts Dimants- tālr.26619939; Žanna Kufina – tālr. 29919366
 
copmanis78Datums: Pirmdiena, 04.07.2011, 19:18 | Ziņa # 71
Copmanis-ziņnesis
Grupa: Savējie
Komentāri: 2573
Reputācija: 13
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Kluba Vadiba
Augstrozes Lielezera lielākā zivs 2011.

Vieta: Augstrozes Lielezers
Mērķis: Popularizēt makšķerēšanu-spiningošanu Augstrozes Lielezerā un aktīvo atpūtu pie dabas.
Laiks. No 2011.g. 1.jūlija līdz 31.oktobrim.

Piedalās:
Visi makšķernieki, kuri ir iegādājušies jebkura veida Augstrozes Lielezera licenci.
Makšķerēšana:
Tiek vērtēta katra dalībnieka noķertā zivs, kuru makšķernieks uzskata par pietiekošu lielu, lai tā tiktu vērtēta, un kura ir noķerta atbilstoši makšķerēšanas noteikumiem.
Katru mēnesi no 1. jūlija līdz 31.oktobrim tiks noteikti un apbalvoti ar piemiņas balvām mēneša uzvarētāji, „Lielākais zandarts” un „Lielākā līdaka”.Sezonas beigās, savelkot kopējos rezultātus, tiks noteikta sezonas „Lielākais zandarts” un „Lielākā līdaka”.
Paralēli tiks noteikts un apbalvots sezonas „Lielākais plaudis”

Noķerto zivi var nosvērt un aizpildīt pieteikuma anketu: Umurgas pag., Augstroze, ”Griezes”, m.t.29240298, visu diennakti, Umurgas pag., Augstroze, viesu mājā ‘’Lauvas Kalni’’visu diennakti, m.t.27057936,25618913 vai sazinoties ar ezera apsaimniekotāju Jāni Remesu 26142812.

Konkursam iesūtītās fotogrāfijas regulāri tiks publicētas Limbažu novada mājaslapā.
Katra mēneša veiksmīgākie Limbažu Lielezera maķšķernieki ar savu lomu bildēm tiks publicēti novada avīzē „Auseklis”.

Balvas tiek piešķirtas:
1.Mēneša zivs - katra mēneša lielākās zivs ieguvējam- dāvanu karte

2.Gada zivs - lielākās zivs ieguvējam 2011g.sezonā - dāvanu karte

Makšķerējot Augstrozes Lielezerā jāievēro makšķerēšanas noteikumi un Augstrozes Lielezera licencētās makšķerēšanas noteikumi.

Konkursu organizē p.a.”ALDA”
Jautājumi pa Tālruni 26142812 Jānis Remess
e-pasts: alda@limbazi.lv

Augstrozes Lielezera zivs 2011
Pieteikums

zivs suga svars garums
________________ __________________ __________________

Makšķernieks (vārds, uzvārds) _________________________________________
Adrese, telefons ___________________________________________________
Makšķerēšanas laiks __________________datums, ___________________plkst.
Makšķerēšanas metode _______________________________________________



Liecinieks :
Vārds, uzvārds, adrese, telefons, paraksts:
_________________________________________________________________


Zivs svēršanas un mērīšanas vieta: _____________________________________



Zivs svēršanā un mērīšanā piedalījās: ___________________________________

_________________________________________________________________
vārds, uzvārds, paraksts


Fotogrāfijas, kurās redzama lielā zivs un makšķernieks sūtīt uz e-pastu: alda@limbazi.lv


2011. gada "___." ___________ _____________________
makšķernieka paraksts
 
copmanis78Datums: Pirmdiena, 04.07.2011, 19:22 | Ziņa # 72
Copmanis-ziņnesis
Grupa: Savējie
Komentāri: 2573
Reputācija: 13
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Kluba Vadiba

Limbažu Lielezera lielākā zivs 2011.


Vieta: Limbažu Lielezers
Mērķis: Popularizēt makšķerēšanu-spiningošanu Limbažu Lielezerā un aktīvo atpūtu pie dabas.
Laiks. No 2011.g. 1.jūlija līdz 31.oktobrim.

Piedalās:
Visi makšķernieki, kuri ir iegādājušies jebkura veida Limbažu Lielezera licenci.
Makšķerēšana:
Tiek vērtēta katra dalībnieka noķertā zivs, kuru makšķernieks uzskata par pietiekošu lielu, lai tā tiktu vērtēta, un kura ir noķerta atbilstoši makšķerēšanas noteikumiem.
Katru mēnesi no 1. jūlija līdz 31.oktobrim tiks noteikti un apbalvoti ar piemiņas balvām mēneša uzvarētāji, „Lielākais zandarts” un „Lielākā līdaka”.Sezonas beigās, savelkot kopējos rezultātus, tiks noteikta sezonas „Lielākais zandarts” un „Lielākā līdaka”.
Paralēli tiks noteikti un apbalvoti sezonas „Lielākais plaudis” un „Lielākais līnis”.

Noķerto zivi var nosvērt un aizpildīt peteikuma anketu Limbažu makšķernieku veikalos: „Ne asakas”, Limbažos, Jūras ielā 1, t. 64021655, darba dienās no plkst. 9.00 līdz 18.00, sestdienās no 9.00 līdz 14.00, ”Hobijs” Limbažos, Rīgas 3, t.64023582,darba dienās no plkst.10.00 līdz 18.00.,sestdienās no 10.00.līdz 14.00, ”Mērķis” Limbažos,Pasta 12., t.64022716., darba dienās no plkst. 9.00 līdz 18.00, sestdienās no 9.00 līdz 14.00 un Limbažu Lielezera pludmalē, Ievu ielā 5a, no1.jūlija-15.septembrim no 9.00-21.00. Limbažu pag. „Mucenieki”, m.t. 26460640, visu diennakti,vai sazinoties ar ezera apsaimniekotāju Jāni Remesu 26142812.

Konkursam iesūtītās fotogrāfijas regulāri tiks publicētas Limbažu novada mājaslapā.
Katra mēneša veiksmīgākie Limbažu Lielezera maķšķernieki ar savu lomu bildēm tiks publicēti novada avīzē „Auseklis”.

Balvas tiek piešķirtas:
1.Mēneša zivs - katra mēneša lielākās zivs ieguvējam- dāvanu karte

2.Gada zivs - lielākās zivs ieguvējam 2011g.sezonā - dāvanu karte

Makšķerējot Limbažu Lielezerā jāievēro makšķerēšanas noteikumi un Limbažu Lielezera licencētās makšķerēšanas noteikumi.

Konkursu organizē p.a.”ALDA”
Jautājumi pa Tālruni 26142812 Jānis Remess
e-pasts: alda@limbazi.lv

Limbažu Lielezera zivs 2011
Pieteikums

zivs suga svars garums
________________ __________________ __________________

Makšķernieks (vārds, uzvārds) _________________________________________
Adrese, telefons ___________________________________________________
Makšķerēšanas laiks __________________datums, ___________________plkst.
Makšķerēšanas metode _______________________________________________



Liecinieks :
Vārds, uzvārds, adrese, telefons, paraksts:
_________________________________________________________________


Zivs svēršanas un mērīšanas vieta: _____________________________________



Zivs svēršanā un mērīšanā piedalījās: ___________________________________

_________________________________________________________________
vārds, uzvārds, paraksts


Fotogrāfijas, kurās redzama lielā zivs un makšķernieks sūtīt uz e-pastu: alda@limbazi.lv


2011. gada "___." ___________ _____________________
makšķernieka paraksts
 
copmanis78Datums: Trešdiena, 20.07.2011, 01:05 | Ziņa # 73
Copmanis-ziņnesis
Grupa: Savējie
Komentāri: 2573
Reputācija: 13
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Kluba Vadiba
Līvānu novada atklātais čempionāts pludiņmakšķerēšanā (tautas klasē) - 2.kārta

NOLIKUMS
Sacensību mērķis
Popularizēt makšķerēšanas sportu, kā veselīgu un aktīvu sporta veidu Līvānu novadā.
Noteikt 2011. gada labākos pludiņmakšķerēšanas speciālistus individuālajā vērtējumā.
Vadība, vieta un laiks
Sacensības organizē Līvānu novada dome.
Sacensības notiks divās kārtās. 1. kārta 2011. gada 19.jūnijā Daugavas upē pie Jersikas stadiona, 2. kārta 2011. gada 23.jūlijā. Pulcēšanās un dalībnieku reģistrācija sacensību vietā no plkst. 5.30 līdz plkst.5.50, sacensību sākums plkst.6.00. Makšķerēšanas laiks četras stundas.
Sacensību galvenais tiesnesis Viktors Piļščikovs.
Sacensību dalībnieki
Sacensībās piedalās jebkurš pludiņmakšķerēšanas interesents. Sacensībās dalībnieku skaits netiek ierobežots
Sacensību dalībniekiem jābūt derīgai makšķernieka kartei.
Dalības maksa Ls 2.
Par drošību uz ūdeņiem atbild paši sacensību dalībnieki, par ko parakstās sacensību protokolā pie reģistrācijas.
Sacensību noteikumi
* Sacensības notiks makšķerējot no krasta. Katram dalībniekam tiks ierādīts makšķerēšanas sektors izlozes kārtā.
* Sacensību ilgums 4 stundas ( līdz plkst.10.00).
* Sacensībās drīkst makšķerēt vienlaicīgi ar vienu pludiņmakšķeri, kas ir aprīkota ar vienu āķi, sacensību laikā zivis drīkst iebarot. Sacensību beigās makšķernieki zivis ievieto plastikāta maisiņā un nodot tiesnesim.
* Dalībnieks pats atbildīgs par drošības noteikumu ievērošanu.
* Sacensības notiek saskaņā ar makšķerēšanas noteikumiem LR ūdenstilpnēs , kā arī ievērojot citus attiecīgā vietā spēkā esošos likumus, noteikumus un normas.
Uzvarētāju noteikšana
Par uzvarētāju kopvērtējumā kļūst sportists, kuram ir lielāks noķerto zivju svars abās kārtās. Par uzvarētāju individuālajā vērtējumā katrā kārtā kļūst sportists, kuram ir lielāks noķerto zivju svars.
Uzvarētāju apbalvošana
Pirmo trīs vietu ieguvēji individuālajā kopvērtējumā tiek apbalvoti ar kausu un piemiņas balvu.
Kontakta tālruņi:
Viktors Piļščikovs tālr. 26386362, Mārīte Vilcāne tālr. 29537229.
Nolikumu sastādīja M. Vilcāne
 
copmanis78Datums: Trešdiena, 20.07.2011, 01:07 | Ziņa # 74
Copmanis-ziņnesis
Grupa: Savējie
Komentāri: 2573
Reputācija: 13
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Kluba Vadiba
Limbažu pašvaldības aģentūras "„ALDA’’ kauss 2011" - 1.posms

NOLIKUMS

1. Sacensību mērķis
tikties spiningošanas speciālistiem un iesācējiem, kā arī popularizēt spiningošanu p.a.’’ALDA” apsaimniekotajos ezeros kā veselīgu un aktīvu sporta veidu, noteikt labākos un veiksmīgākos spiningotājus,
velcētājus.
Sacensību rīkotāji
sacensības rīko Limbažu novada pašvaldības aģentūra “ALDA”sadarbībā ar makšķernieku vaikalu ‘’BURINIEKS”, atbildīgais – p/a “ALDA”
direktors Jānis Remess, tel. 26142812.
2. Vieta un laiks.
2.1. Sacensības notiks Limbažu Lielezerā,Augstrozes Lielezerā un Limbažu Dūņezerā
2.2„ALDA’’kauss 2011 notiek 4 posmos:
1. posms 2011.gada 31.jūlijā Augstrozes Lielezers
2. posms 2011.gada 14.augustā Limbažu Lielezers
3. posms 2011.gada 28.augusts Limbažu Dūņezers
4. posms 2011.gada septembris (datumu noteiks pēc 3.posma)Augstrozes Lielezers
2.3. Sacensību dalībnieku reģistrācija notiek sacensību dienā, laikā no plkst. 6.oo līdz plkst.6.55 :
Augstrozes Lielezerā- „Griezēs”
Limbažu Lielezerā- pludmalē
Limbažu Dūņezerā- 1.placī
2.4. Sacensību sākums plkst. 7.00 .
3. Sacensību dalībnieki.
Sacensībās piedalās komandas, kuru sastāvā ir 1 laivu ekipāža ar 1 vai 2 dalībniekiem.
Ekipāžu skaits nav ierobežots.
4.Dalības maksa.
No katra dalībnieka ir noteikta 20 Ls dalības maksa par visām kārtām. Dalības maksa
tiek iedalīta sacensību organizēšanas izdevumiem un balvu fondam.
5. Sacensību noteikumi.
Spiningošana vai velcēšana.
Sacensības dalībniekiem jāievēro Ministru kabineta noteikumiem “Makšķerēšanas noteikumi” (MK noteikumiem Nr.1498 no22.12.2009.) un licencētās makšķerēšanas noteikumi -Limbažu Lielezerā,Augstrozes Lielezerā un Limbažu Dūņezerā.
Sacensību laikā spiningot (velcēt) katrs dalībnieks drīkst ar diviem spiningiem.
Sacensību dalībnieki sacensībās drīkst izmantot airu laivas atbilstoši MK noteikumiem.
Sacensību organizātori iepriekš piesakot ar laivām nodrošina.
Sacensību dalībniekiem zivju ķeršanai aizliegts izmantot dzīvās
ēsmas, grunts makšķeres, mušiņmakšķeres un pludiņmakšķeres.
Sacensību dalībnieku laivas viena no otras nedrīkst atrasties tuvāk par 50m.
Sacensību dalībnieks ir tiesīgs atstāt sacensību vietu tikai ar tiesneša atļauju.
Sacensību dalībniekiem ir aizliegts ņemt no kāda vai dot citam dalībniekam zivis. Dalībnieka
(laivas ekipāžas) rezultāts, ja viņš pēc noteiktā laika neatgriežas starta vietā, netiek
vērtēts. Laivas ekipāža, kuras lomā ir aizliegtas zivis pēc makšķerēšanas noteikumiem tiek
diskvalificēta. Sacensībās tiks vērtētas- noķertie zandarti, līdakas un asari.
Katras sacensību kārtas (dienas) beigās dalībnieki noķerto lomu uz svēršanu
nodod tiesnesim.
Dalībnieki, kuri nereģistrē iegūto lomu tiek diskvalificēti.
Nelabvēlīgu laika apstākļu dēļ sacensību dienā var tikt noteikts cits sākuma laiks un, vai cits
beigu laiks.
Spiningošanas ilgums – 8 stundas.(Tīrais sacensību laiks)
6. Uzvarētāju noteikšana.
6.1. Uzvarētāji tiek noskaidroti summējot katras dienas loma kopējo svaru.
Vienāda svara gadījumā priekšroku iegūst ekipāža, kuras lomā ir mazākais zivju skaits.Vienu sliktāko posma rezultātu neieskaitīs(izņemot ceturto).
Tiks apbalvotas pirmās trīs un pēdējās vietas ieguvēji.
6.3.Pēc katra posma ar piemiņas balvām tiek apbalvoti lielākais ‘’Zandarts”, lielākā „Līdaka” un lielākais „Asaris”.
6.4.Pēc pēdējā posma starp dalībiekiem notiks Garmin GPS navigācijas izloze un dažādas pārsteiguma dāvanas no makšķernieku vekala „Burinieks”.

BALVU FONDS

Minimālā summa balvu fondā 300 Ls.

PIEZĪME
Dalībnieki par savu drošību uz ūdens pilnā mērā atbild tikai personīgi.
Tiesnesis Jānis Remess mob.tel.26142812,
Tiesneša palīgs
Guntra Remese,tel.26460640.
 
JanDatums: Ceturtdiena, 21.07.2011, 22:04 | Ziņa # 75
Milo fīderists
Grupa: Savējie
Komentāri: 346
Reputācija: 9
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Kluba Vadiba
“Latvijas Sporta makšķerēšanas kluba” atklātās sacensības fīdermakšķerēšanā
„Milo Fīderis 2011”.

Nolikums

1.Sacensību norises laiks un vieta
Sacensības notiek 14.augustā Daugavā, Voleros(pa ceļam uz Bolderāju)

2.Sacensību mērķis
Sacensības tiek rīkotas ar mērķi popularizēt un attīstīt fīdermakšķerēšanu kā mūsdienīgu un sportisku makšķerēšanas veidu, kā arī lai popularizētu Daugavas rekreācijas iespējas Rīgā. Sacensības notiek pēc starptautiskajiem noteikumiem, pielāgotiem Latvijas ekonomiskajai situācijai, ievērojot Latvijas makšķerēšanas noteikumus.

3.Sacensību dienas kārtība
8.00-9.00 Dalībnieku reģistrācija
9.00-9.30 Makšķerēšanas sektoru izloze
9.30-10.00 Sacensību atklāšana
10.00-11.00 Sagatavošanās laiks
11.00-16.00 Sacensības
16.00-17.00 Lomu svēršana un rezultātu apkopošana
17.00 Sacensību uzvarētāju godināšana, sacensību apspriešana un pieredzes apmaiņa

4.Reģistrācija un dalības maksa
Katrs sacensību dalībnieks veic iepriekšēju pieteikšanos un samaksā dalības maksu līdz 7.augustam. Sacensību dalības maksa 15,-Ls. Dalības maksa jāsamaksā Rīgā Bruņinieku ielā 43, veikalā „Milo” Agrim Ziediņam. Pēc individuālas vienošanās ar Agri Ziediņu, dalības maksu iespējams samaksāt sacensību dienā, reģistrācijas laikā.

5.Uzvarētāju noteikšana un apbalvošana
Sacensībās tiek vērtēts individuālais rezultāts. Par sacensību uzvarētāju tiek pasludināts makšķernieks, kurš uzrāda absolūti lielāko lomu pēc svara. Apbalvoti tiek pirmo trīs vietu ieguvēji.

6.Obligātās prasības.
Piedaloties sacensībās dalībniekam ir jānodrošina labs garastāvoklis, jābūt laipnam un iecietīgam pret pārējiem sacensību dalībniekiem un jāievēro mūsu sacensību noteikumi.


LSMK-Milo
 
Parcopi.lv Forums » Makšķernieku forums » Kopīgi izbraucieni, salidojumi, sacensības » Sacensības (Informācija par dažādām sacensībām makšķerēšanā)
Meklēšana:


Copyright Parcopi.lv © 2009



Epasts: parcopi@parcopi.lv