[ Jauni komentāri · Dalībnieki · Noteikumi · Kodi · Meklēšana · RSS ]
Foruma moderators: Koka_Klucis, kreisais, Zivnieks, marti  
Parcopi.lv Forums » Makšķernieku forums » Kopīgi izbraucieni, salidojumi, sacensības » Sacensības (Informācija par dažādām sacensībām makšķerēšanā)
Sacensības
copmanis78Datums: Ceturtdiena, 30.12.2010, 01:20 | Ziņa # 16
Copmanis-ziņnesis
Grupa: Savējie
Komentāri: 2573
Reputācija: 13
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Kluba Vadiba
Latgales 2011.gada čempionāts zemledus makšķerēšanā

Sacensību mērķis.
Popularizēt makšķerēšanas sportu, kā veselīgu un aktīvu sporta veidu. Noteikt 2011.gada labākos Latgales sportistus zemledus makšķerēšanā.

Vieta un laiks.
Latgales čempionāts notiek 2 posmos.

Sacensības notiks:
1.posms Feimaņu ezerā, pie Feimaņu peldētavas.
2.posms ( precizēsim pēc pirmā posma).
1. posms 16.janvārī .
2. posms 5. martā.

Pulcēšanās un dalībnieku reģistrācija sacensību vietā no plkst.8.00 līdz plkst. 8.45, sacensību atklāšana plkst. 9.00.
Čempionāta galvenais tiesnesis Elgasts Dimants (LMSF), tiesnesis Žanna Kufina (Preiļu BJSS).
Ņemot vērā ledus situāciju, sacensību laiks un var tikt mainīts. Par to ne vēlāk, kā piecu dienu laikā pirms sacensību sākuma organizatori informē visus, kas pieteikušies.

Sacensību dalībnieki.
Sacensībās piedalās komandas un dalībnieki no Latgales pašvaldībām un rajoniem. Sacensībās komandu skaits netiek ierobežots. Sacensībās piedalās komandas, kuru sastāvā startē 4 sportisti, kā arī individuāli - neierobežotā skaitā (dalībniekiem jāatsūta komandu nosaukums, sastāvs ar dalībnieku vārdiem, uzvārdiem un kontakttālruņiem ).
Par sportista maiņu jāpaziņo pirms katra posma sākuma. Visi, kuri pieteikti kādas komandas sastāvā, visā čempionāta gaitā drīkst pārstāvēt tikai komandu, kurā viņi ir pieteikti.
Par līdzdalību katrā posmā- dalības maksa ir 6 Ls (no katra sacensību dalībnieka).
Dalības maksa jāpārskaita uz kontu: Saņēmējs - Akciju sabiedrība „SEB Latvijas Unibanka”, konta numurs LV 50 UNLA 0091 0220 8536 0 Žannai Kufinai - ar norādi zemledus sacensībām. Komandu, dalībnieku pieteikumus sūtīt pa faksu : Preiļu „BJSS” : fax. Nr. – 5322649, vai e-pastu: zannaku@inbox.lv : , Žannai Kufinai. Komandas tiek reģistrētas pēc dalības maksas nomaksāšanas.

Sacensību noteikumi.
Sacensības notiek pēc LMSF zemledus makšķerēšanas sacensību noteikumiem.
Makšķerēšana sacensību rajonā, ieskaitot rezerves joslu, dienu pirms sacensībām nav atļauta, par to atbildīgs ir organizators. Sportistam jābūt diviem karodziņiem, ar ko atzīmēt savus āliņģus, makšķerējot vienam no tiem jāatrodas uz ledus ne tālāk kā 50cm no āliņģa.
Zivis nedrīkst nomest sniegā vai uz ledus, tās jāglabā maisiņā vai kastē.
Dalībnieki drīkst makšķerēt, urbt caurumus vai aizņemt vietu ne tuvāk kā 5m viens no otra.
Sacensībās drīkst makšķerēt vienlaicīgi ar vienu makšķerīti un vienu mormišku, kas nav lielāka par 10 mm un bez papildus svariņa.
Sacensību beigās sportisti ievieto zivis plastikāta maisiņā un nodod tiesnesim.

Sacensību dalībnieks, atrodoties uz ledus, tikai pats ir atbildīgs par risku un drošības noteikumu ievērošanu!

Sacensības notiek pilnā saskaņā ar Makšķerēšanas noteikumiem LR ūdenstilpēs, kā arī ievērojot citus attiecīgajā vietā spēkā esošos likumus, noteikumus un normas. Katram dalībniekam jābūt klāt derīgai makšķerēšanas kartei.

Uzvarētāju noteikšana.
Par uzvarētāju individuālā vērtējumā kļūst sportists abos posmos kopā ieguvis mazāko punktu skaitu . Vienādu punktu skaitu gadījumā augstāku vietu iegūst sportists, kuram lielāks kopīgais noķerto zivju svars . Par nepiedalīšanos kādā no posmiem sportists saņem punktus, atbilstošus vietai, kas seko pēc pēdējās.
Komandu vērtējumā augstāko vietu iegūst komanda, kurai, skaitot divu posmu kopvērtējumu, ir mazākā komandas dalībnieku vietu summa. Vienādu punktu skaita gadījumā priekšroka ir komandai, kurai ir lielāks noķerto zivju svars.

Uzvarētāju apbalvošana.
Labākās trīs komandas tiek apbalvotas ar kausu, diplomiem un piemiņas balvām. Uzvarētājs individuālajā vērtējumā, kā arī uzvarētāja komanda iegūst Latgales 2011. gada čempiona titulu zemledus makšķerēšanā.
Pirmo trīs vietu ieguvēji individuālā vērtējumā katrā posmā tiek apbalvoti ar organizatoru dāvātām balvām, pirmo trīs vietu ieguvēji čempionāta kopvērtējumā tiek apbalvoti ar medaļām un piemiņas balvām.

Piezīme: Dalības maksā tiek iekļauta balvu, kausu, medaļu iegāde, licence, kā arī tiks nodrošinātas karstas pusdienas visiem dalībniekiem.

Kontakta tālruņi: Elgasts Dimants- mob. 26619939; 28757027; Žanna Kufina – mob. 29919366.

 
copmanis78Datums: Piektdiena, 07.01.2011, 18:18 | Ziņa # 17
Copmanis-ziņnesis
Grupa: Savējie
Komentāri: 2573
Reputācija: 13
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Kluba Vadiba
Līvānu novada atklātās tautas sacensības zemledus makšķerēšanā

APSTIPRINU
Līvānu novada domes izpilddirektors
__________________U. Skreivers
janvāris
Līvānu novada atklātās tautas sacensības zemledus makšķerēšanā
NOLIKUMS
Sacensību mērķis
Popularizēt makšķerēšanas sportu, kā veselīgu un aktīvu sporta veidu Līvānu novadā.
Noteikt 2011. gada labākos sportistus zemledus makšķerēšanā.
Vadība, vieta un laiks
Sacensības organizē Līvānu novada dome.
Sacensības notiks 2011. gada 29. janvārī Preiļu rajona, Līvānu novada Dubnas un Daugavas satekā.
Pulcēšanās un dalībnieku reģistrācija sacensību vietā no plkst. 8.00 līdz plkst.8.45, sacensību atklāšana plkst.9.00. Makšķerēšanas laiks četras stundas.
Sacensību galvenais tiesnesis Viktors Piļščikovs.
Ņemot vērā ledus situāciju, sacensību laiks var tikt mainīts. Par to ne vēlāk, kā piecu dienu laikā pirms sacensību sākuma organizatori informē sacensību dalībniekus.
Sacensību dalībnieki
Sacensībās piedalās jebkurš zemledus makšķerēšanas interesents. Sacensībās dalībnieku skaits netiek ierobežots.
Dalības maksa Ls 2.
Sacensību noteikumi
Sacensības notiek pēc LMSF zemledus makšķerēšanas sacensību noteikumiem. Makšķerēšana sacensību rajonā, ieskaitot rezerves joslu, dienu pirms sacensībām nav atļauta, par to atbildīgs organizators. Zivis nedrīkst mest sniegā vai uz ledus, tās jāglabā maisiņā vai kastē. Dalībnieki drīkst makšķerēt, urbt caurumus vai aizņemt vietu ne tuvāk kā 5 m viens no otra. Sacensībās drīkst makšķerēt vienlaicīgi ar divām makšķerītēm, kas ir aprīkotas ar ne vairāk kā diviem āķiem. Sacensībās aizliegts izmantot balansierus un garenvizuļus. Sacensību beigās sportisti zivis ievieto plastikāta maisiņā un nodod tiesnesim.
Sacensību dalībnieks, atrodoties uz ledus, tikai pats ir atbildīgs par risku un drošības noteikumu ievērošanu!
Sacensības notiek pilnā saskaņā ar makšķerēšanas noteikumiem LR ūdenstilpnēs , kā arī ievērojot citus attiecīgā vietā spēkā esošos likumus, noteikumus un normas. Katram dalībniekam jābūt klāt derīgai makšķerēšanas kartei.
Uzvarētāju noteikšana
Par uzvarētāju individuālajā vērtējumā kļūst sportists, kuram ir lielāks noķerto zivju svars.
Uzvarētāju apbalvošana
Pirmo trīs vietu ieguvēji individuālajā vērtējumā tiek apbalvoti ar Līvānu novada piemiņas balvām.
Piezīme: Dalības maksa tiks izmantota balvām un dalībnieku ēdināšanai ar siltu zivju zupu.
Kontakta tālruņi:
Viktors Piļščikovs tālr. 26386362, Mārīte Vilcāne tālr. 29537229, veikals „Viss Copei” tālr. 5307111.
Nolikumu sastādīja M. Vilcāne

 
copmanis78Datums: Piektdiena, 14.01.2011, 13:46 | Ziņa # 18
Copmanis-ziņnesis
Grupa: Savējie
Komentāri: 2573
Reputācija: 13
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Kluba Vadiba
Priekules novada komandu čempionāts zemledus makšķerēšanā 1.posms

Nolikums

3. Sacensību vieta un laiks.
3.1.Sacensības notiks Prūšu ūdenskrātuvē (Virgas pagastā).
3.2. Priekules novada čempionāts notiek 3 posmos. Katrā no posmiem ir viena sacensību kārta, makšķerēšana notiks 3 sektoros katrs sacensību dalībnieks makšķerē savā sektorā. Sākumā būs pusfināls, kas norisināsies trīs stundas un tad labākie makšķernieki(atkarībā no dalībnieku skaita) no katra sektora sacentīsies finālā vienā sektorā, fināls norisināsies divas stundas.
1. kārta 2010.gada 15.janvārī .
2. kārta 2010.gada …. februārī
3. kārta 2010.gada ….. martā
3.3. Sacensības norisināsies Prūšu ūdenskrātuvē ar karodziņiem norobežotos sektoros, ko ierāda sacensību galvenais tiesnesis sacensību dienā pirms sacensību sākuma.
3.4. Sacensību dalībnieku reģistrācija notiek sacensību dienā, laikā no plkst. 8°° līdz plkst.845 pie „Peldētavas”
3.5. Sacensību sākums plkst.900 .

4. Sacensību dalībnieki.
4.1. Sacensībās piedalās Priekules novada komandas un sacensību organizatoru uzaicinātās komandas. Sacensībās komandu skaits netiek ierobežots.
4.2. Sacensības notiek komandu (komandā trīs cilvēki) konkurencē( ja komandā nevar nodrošināt trīs cilvēkus var arī piedalīties ar nepilnu komandu). Dalībnieki netiek dalīti vecuma vai dzimumu grupās, čempionātu laikā sacensību dalībnieks nedrīkst mainīt komandu.
4.3. Par līdzdalību katrā posmā- dalības maksa ir Ls 3 (trīs lati) no katra sacensību dalībnieka. Dalības maksa tiks izlietota balvu fondā un zivju zupas pagatavošanai.

5. Sacensību noteikumi.
5.1. Katram sacensību dalībniekam ir jābūt līdzi diviem sarkaniem karodziņiem, ar kuriem viņš atzīmē savus āliņģus – āliņģa apzīmējumam jāatrodas ne vairāk kā 0,5 m attālumā no āliņģa, sacensību dalībnieks nav tiesīgs apzīmēt vairāk kā vienu āliņģi, kas neatrodas tuvāk par 5m no cita dalībnieka aizņemtā āliņģa.
5.2. Sacensībās drīkst makšķerēt vienlaicīgi ar vienu makšķerīti un vienu mormišku, kas nav lielāka par 10 mm un bez papildus svariņa. (Ar bļitku makšķerēt aizliegts)
5.3. Sacensību dalībnieki makšķerēšanai drīkst izmantot jebkuras ēsmas, izņemot dzīvas un beigtas zivtiņas. Sacensību laikā zivis atļauts piebarot.
5.4. Sacensību dalībnieks ir tiesīgs atstāt sacensībām ierādīto makšķerēšanas vietu tikai ar tiesneša atļauju. Sacensību dalībniekiem ir aizliegts savstarpēji mainīties ar makšķerēšanas rīkiem, ēsmām, ņemt no kāda un dot citiem sacensību dalībniekiem zivis.
5.5. Sacensību dalībnieks ir tiesīgs makšķerēt tikai sacensībām ierādītajā sektorā.
5.6. Izmakšķerētās zivis nedrīkst nomest sniegā vai uz ledus, tās ir jāievieto kastē vai maisiņā.
5.7. Sacensību beigās sacensību dalībnieki ievieto izmakšķerētās zivis ar savu numuru apzīmētā plastikāta maisiņā un nodod tiesnesim (netīras zivis – ar sniega, ledus un cita veida piejaukumiem – svērtēšanai netiek pieņemtas).
5.8. Sacensību dalībnieks, atrodoties uz ledus, tikai pats ir atbildīgs par risku un drošības noteikumu ievērošanu uz ledus.
5.9. Sacensības notiek saskaņā ar “Makšķerēšanas noteikumiem LR ūdenstilpēs”, kā arī ievērojot citus attiecīgajā vietā spēkā esošos likumus, noteikumus un normas.
5.10. Katram dalībniekam jābūt klāt derīgai makšķerēšanas kartei. Prūšu ūdenskrātuves licencei (vienas dienas makšķerēšanas licenci sacensību dalībnieki varēs iegādāties sacensību norises vietā).

6. Uzvarētāju noteikšana.
6.1. Par uzvarētāju zemledus makšķerēšanas sacensībās komandu konkurencē kļūst komanda, kurai būs vismazākais punktu skaits visos trīs posmos kopā. Par katra posma uzvarētāju, komandu konkurencē kļūst komanda, kurai, ir mazākā komandas dalībnieku vietu summa sektoros (1. vieta -1. punkts, 2. vieta -2. punkti, 3. vieta -3. punkti…………..). Vienādu punktu skaita gadījumā priekšroka ir komandai, kurai ir lielāks noķerto zivju svars.
6.2. Par individuālā sacensību uzvarētāju katrā posmā kļūst fināla uzvarētājs, kuru noķerto zivju kopējais svars ir finālā vislielākais.

7.Uzvarētāju apbalvošana.
7.1. Pirmo trīs vietu ieguvēji individuālā vērtējumā katrā kārtā tiek apbalvoti ar diplomu un dalības aksas balvu fondu.
7.2. Labākās trīs komandas kopvērtējumā pēc trim posmiem tiek apbalvotas ar kausiem.
7.3.Pirmās vietas ieguvēja komandu kopvērtējumā pēc trim posmiem tiek apbalvota ar dalības maksas balvu fondu.
7.4. Pirmo trīs vietu ieguvēji, individuālā vērtējumā, čempionāta kopvērtējumā pēc trim posmiem tiek apbalvoti ar medaļām.

Pēc pusfināla katrs dalībnieks tiks nodrošināts ar karstu zivju zupu.
Neskaidrību gadījumā zvanīt sacensību galvenajam tiesnesim.
Galvenais tiesnesis – Mārtiņš Mikāls tel.28631995

 
copmanis78Datums: Trešdiena, 19.01.2011, 00:17 | Ziņa # 19
Copmanis-ziņnesis
Grupa: Savējie
Komentāri: 2573
Reputācija: 13
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Kluba Vadiba
22.janvāris - Čempionāts zemledus makšķerēšanā - 1.kārta, Centra ūdenskrātuve (Suda).
Sacensību organizators biedrība "Mālpils zivīm". Kontaktālrunis - 28357022
 
copmanis78Datums: Trešdiena, 19.01.2011, 23:58 | Ziņa # 20
Copmanis-ziņnesis
Grupa: Savējie
Komentāri: 2573
Reputācija: 13
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Kluba Vadiba
Biedrības „Mālpils zivīm” atklātais zemledus makšķerēšanas čempionāts 22.janvārī tiek atcelts plānā ledus dēļ.
 
copmanis78Datums: Pirmdiena, 24.01.2011, 18:07 | Ziņa # 21
Copmanis-ziņnesis
Grupa: Savējie
Komentāri: 2573
Reputācija: 13
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Kluba Vadiba
Gulbenes pilsētas un Jaungulbenes pagasta atklātais čempionāts zemledus makšķerēšanā 30.01.2011.

Gulbenes pilsētas un Jaungulbenes pagasta atklātais čempionāts

zemledus makšķerēšanā

NOLIKUMS

Mērķis un uzdevumi

Popularizēt makšķerēšanas sportu Jaungulbenes pagasta, Gulbenes pilsētas un Gulbenes novada iedzīvotāju vidū.

Sekmēt zemledus makšķerēšanas dalībnieku meistarības izaugsmi.

Gatavoties Gulbenes novada ziemas sporta spēlēm.

Sacensību vieta un laiks

Sacensības notiks Jaungulbenes pagastā uz Ušura ezera, pulcēšanās Sukuru peldvietā. Ņemot vērā ledus situāciju, sacensību vieta var tikt mainīta.

Sacensību sākums 2011.gada 30.janvārī plkst. 8.00 (ilgums – 3 stundas).

Vadība

Sacensības organizē Gulbenes pilsētas pārvalde, Jaungulbenes pagasta pārvalde un Gulbenes sporta centrs.

Sacensību tiesneši Ziedonis Lazdiņš, Arnis Cāns, Gerda Sirmā.

Dalībnieki

Sacensībās var piedalīties Gulbenes pilsētas un Gulbenes novada iedzīvotāji.

Sacensību noteikumi

Sacensības notiek pēc starptautiskajiem zemledus makšķerēšanas sacensību noteikumiem.
Zivis nedrīkst nomest sniegā vai uz ledus, tās jāglabā maisiņā.

Dalībnieki drīkst makšķerēt, urbt caurumus vai aizņemt vietu ne tuvāk kā 5m viens no otra.

Sacensībās drīkst makšķerēt vienlaicīgi ar vienu makšķerīti un vienu mormišku, kas nav lielāka par 10 mm un bez papildus svariņa.

Sacensību beigās sportisti ievieto zivis plastikāta maisiņā un nodod tiesnesim.

Sacensību dalībnieks, atrodoties uz ledus, tikai pats ir atbildīgs par risku un drošības noteikumu ievērošanu.

Sacensības notiek pilnā saskaņā ar makšķerēšanas noteikumiem LR ūdenstilpēs, kā arī ievērojot citus attiecīgajā vietā spēkā esošos likumus, noteikumus un normas.

Katram dalībniekam jābūt klāt derīgai makšķerēšanas kartei.

Vērtēšana

Atsevišķi vērtē sievietes un vīriešus.

Apbalvošana

1.-3.vietas ieguvēji tiks apbalvoti ar balvām diplomiem.

Pieteikumi

Pieteikumus iesniedz sacensību vietā 30.janvārī sākot no plkst.7.30

Neskaidros jautājumus var noskaidrot pa telefonu : 64471296, Ziedonis- 26470022, Gerda- 26516538.

 
copmanis78Datums: Ceturtdiena, 27.01.2011, 20:16 | Ziņa # 22
Copmanis-ziņnesis
Grupa: Savējie
Komentāri: 2573
Reputācija: 13
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Kluba Vadiba
zemledus makšķerēšanas festivāls
„Zelta asaris”,

1. Festivāla mērķi un uzdevumi.
1. Popularizēt makšėerēšanu kā dabai un videi draudzīgu sportiska rakstura vaĜasprieku,
veicināt Latvijas makšėernieku savstarpējo saskari un vienotību.
1.1. Veicināt Latvijas zemledus makšėernieku individuālo meistarību un noskaidrot
spēcīgākos individuālos zemledus makšėerniekus festivāla dalībnieku vidū tautas klasē
sieviešu, vīriešu, invalīdu un pusaudžu vidū.
1.2. Veicināt un attīstīt invalīdu makšėerēšanas sporta attīstību un integrāciju.
2. Festivāla organizētājs.
2.1. Festivālu organizē SIA „Ēsma” (reă. nr. 40103127663, Āraišu iela 15, Rīga, LV –
1039).
2.2. Par festivāla norises vietas sagatavošanu un sakopšanu pēc festivāla atbild festivāla
organizētājs.
3. Festivāla norises laiks un vieta, pieteikšanās un reăistrācija.
3.1. Festivāls notiek 2011. gada 19.februārī no plkst. 8.00 līdz 16.00 DūĦezerā, Ādažu
novadā.
3.2. Pulcēšanās un reăistrācija plkst. 07.00 festivāla bāzes vietā
3.3. Iepriekšēja pieteikšanās un reăistrācija dalībai festivālā pa mob. tālr. 29346475 un
SIA „Ēsma” makšėerēšanas piederumu veikalos.
3.4. Festivāla atklāšana un izloze festivāla bāzes vietā plkst. 08.00.
3.5. Makšėerēšana festivāla laikā visiem dalībniekiem notiek no plkst. 09.00 līdz plkst.
13.00 (ar tiesībām makšėerēšanu beigt arī ātrāk).
3.6. Čempionāta noslēgums un uzvarētāju apbalvošana – no pulksten 14.00.
4. Festivāla noteikumi, dalībnieki, vērtēšana un apbalvošana.
4.1. Personām, kurām nebūs klāt derīgas „Makšėerēšanas kartes” un personu apliecinošs
dokuments, dalība festivālā būs liegta.
4.2. Dalība festivālā – 5 lati. Dalības maksu iemaksā organizētājam skaidrā naudā vai
bankas kontā SEB BANKA konts LV35UNLA0034103893100 (iepriekš piesakoties pa
tālruni 29346475).
4.2.1 Bērniem līdz 14 gadiem un invalīdiem dalība bez maksas.
4.3. Makšėerēšana festivāla laikā visiem dalībniekiem notiek saskaĦā ar Ministru
kabineta noteikumiem Nr.1498 „Makšėerēšanas noteikumi”, izĦemot šo noteikumu
11.1.punktā minēto par makšėerēšanas rīku un āėu skaita izmantošanu iekšējos ūdeĦos –
festivāla dalībniekiem (makšėerniekiem) atĜauts izmantot 1(vienu) makšėeri, kura
aprīkota ar 1(vienu) jebkura veida āėi (mormišku vai vizuli).
4.4. Pārvietošanās makšėerēšanas laikā brīva pa visu DūĦezeru, ievērojot attālumu ne
mazāku par 5m no citiem makšėerniekiem.
4.5. Katram festivāla dalībniekam ir tiesības aizĦemt divus āliĦăus, kurus ir tiesības
apzīmēt individuāli.
4.6. Festivāla dalībnieki ir personīgi atbildīgi par drošību makšėerēšanas laikā.
4.7. Aizliegts atrasties uz ledus alkohola un citu apreibinošu vielu ietekmē, kā arī lietot
alkoholiskus dzērienus un citas apreibinošas vielas atrodoties uz ledus.
4.8. Vērtējums festivālā tikai individuāls.
4.9. Pēc makšėerēšanas pabeigšanas lomu obligāti jāuzrāda festivāla tiesnešiem festivāla
bāzes vietā.
4.9.1 Par uzvarētāju tiek noteikts tas dalībnieks, kurš lomā iegūs lielāko asari mērot pēc
garuma un svara.
4.9.2. Par otrās, trešās un pārējo vietu ieguvējiem tiks noteikti dalībnieki mērot pēc asaru
garuma un svara lomā.
4.9.3. Lomā ieskaita asari, raudu, breksi, līdaku, ėīsi.
4.10.1 1. vietas ieguvējs saĦem galveno balvu 1000 eiro un laivu.
4.10.2. 2. vietas ieguvējs saĦem naudas balvu
4.10.3. 3. vietas ieguvējs saĦem naudas balvu

Nolikumu bez kļūdām var apskatīt šeit!



Ziņojumu laboja copmanis78 - Ceturtdiena, 27.01.2011, 20:16
 
parcopiDatums: Ceturtdiena, 27.01.2011, 20:23 | Ziņa # 23
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14085
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
1.vietas balva riktīgi laba ja


Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
 
J0nisDatums: Piektdiena, 28.01.2011, 18:00 | Ziņa # 24
Kompānijas dvēsele
Grupa: Savējie
Komentāri: 2377
Reputācija: 44
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Kluba Vadiba
Interesants festivāls ja


Ja šī pasaule tev liekas ideāla, tad vai nu Tu esi Dievs, vai nu par daudz iedzēris…
 
copmanis78Datums: Sestdiena, 29.01.2011, 01:09 | Ziņa # 25
Copmanis-ziņnesis
Grupa: Savējie
Komentāri: 2573
Reputācija: 13
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Kluba Vadiba
ATKLĀTĀS SACENSĪBĀS ZEMLEDUS
MAKŠĶERĒŠANĀ”
,,Šķēdes Dzirnavezers ,, 2011

NOLIKUMS

1.Sacensību mērķis.
Popularizēt makšķerēšanas sportu kā veselīgu un aktīvu sporta veidu.
2.Vieta un laiks.
2.1.Sacensības notiek Kuldīgas novada Vārmes pagastā ,,Šķēdes Dzirnavezerā ,, 2011.gada 12.februārī (pie nosacījuma, ka ledus kārtas biezums ir vismaz 10 cm ).
2.2.Makšķerēšanas ilgums ir četras stundas no pl. 09 -13.00. Sacensības notiek tautas un junioru (līdz 16 gadiem) klasē. Visi startē vienā sektorā.
2.3.Pulcēšanās sacensību vietā līdz 08 40 . Kontaktelefons : 29343404 Aivars Luters
3.Sacensību dalībnieki.
3.1.Sacensības ir atklātas, tajās var piedalīties jebkurš zemledus makšķerēšanas sporta piekritējs.
3.2.Sacensībās dalībnieku skaists netiek ierobežots.
3.3 Dalības maksa 3 Ls, junioriem piedalīšanās bez maksas, bet klāt jābūt personu apstiprinošam dokumentam.
4.Sacensību noteikumi.
4.1.Sacensības notiek pēc starptautiskiem zemledus makšķerēšanas sacensību noteikumiem.
4.2.Sportistiem jābūt diviem karodziņiem, ar ko atzīmēt atsevišķus āliņģus. Makšķerējot, vienam no tiem jāatrodas uz ledus ne tālāk kā 50 cm no āliņģa.
4.3.Zivis nedrīkst nomest sniegā vai uz ledus, tās jāglabā maisiņā vai kastē.
4.4.Dalībnieki drīkst makšķerēt, urbt caurumus vai aizņemt vietu ne tuvāk kā 5m viens no otra. Sacensībās aizliegts izmantot balansierus un garenvizuļus.
4.5.Sacensībās drīkst makšķerēt vienlaicīgi ar vienu makšķerīti un vienu mormišku, kas nav lielāka par 10 mm un bez papildus svariņa.
4.6.Sacensību beigās sportisti ievieto zivis plastikāta maisiņā un nodod tiesnesim.
4.7.Katram dalībniekam jābūt klāt derīgai makšķerēšanas kartei.
4.8.Sacensības notiek saskaņā ar Makšķerēšanas noteikumiem LR ūdenstilpnēs, kā arī ievērojot citus attiecīgajā vietā spēkā esošos normatīvos aktus.
4.9.Sacensību dalībnieks, atrodoties uz ledus, tikai pats ir atbildīgs par drošības noteikumu ievērošanu.
5.Uzvarētāju noteikšana.
5.1.Par uzvarētāju katrā klasē kļūst sportists, kuram lielāks noķerto zivju svars.
5.2.Vienāda svara gadījumā par uzvarētāju kļūst sportists, kurš noķēris smagāko zivi.
5.3 Apbalvots tiks arī lielākās zivs ieguvējs pie nosacījuma, ka minimālais svars ir virs 300 gr.
6.Uzvarētāju apbalvošana.
6.1.Pirmo trīs vietu ieguvēji abās klasēs tiek apbalvoti ar medaļām un orga -nizatoru dāvātām balvām.
6.2.Balvu fonds Ls 100. Sacensības atbalsta Sia ,,Sangrals,,.

 
copmanis78Datums: Ceturtdiena, 03.02.2011, 12:20 | Ziņa # 26
Copmanis-ziņnesis
Grupa: Savējie
Komentāri: 2573
Reputācija: 13
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Kluba Vadiba
5.februāris - Čempionāts zemledus makšķerēšanā - 1.kārta, Sergeja Fiļipova privātā ūdenskrātuve "Vites Dīķis" Vitē. Scensību organizators biedrība "Mālpils zivīm".
Pilcēšanās 9.00. Kontaktālrunis - 20026981.

Malpils novada zemledus makšķerēšanas sacensību nolikums
2011. gadam.
Sacensību mērķis.
Popularizēt makšķerēšanas sportu, kā veselīgu un aktīvu sporta veidu Mālpils novadā.
Noteikt 2011. gada labākos sportistus zemledus makšķerēšanā.
Vadība, vieta un laiks.
Sacensības organizē Mālpils novada makšķernieku biedrība "Mālpils Zivīm" .
Sacensības notiks trīs kārtās:
1. 2011. gada 5. februārī Mālpils novads, Vite, Sergeja Fiļipova privātā ūdenskrātuve. Pulcēšanās un dalībnieku reģistrācija sacensību vietā no plkst. 9.00 līdz plkst.9.30, sacensību atklāšana plkst.9.30. Makšķerēšanas laiks četras stundas.
2. 2011. gada 19.februārī Mergupē, Brūnu HES ūdenskrātuvē Pulcēšanās un dalībnieku reģistrācija sacensību vietā no plkst. 9.00 līdz plkst.9.30, sacensību atklāšana plkst.9.30. Makšķerēšanas laiks četras stundas.
3. 2011. gada 12. martā Centra dīķī, Mālpilī. Pulcēšanās un dalībnieku reģistrācija sacensību vietā no plkst. 9.00 līdz plkst.9.30, sacensību atklāšana plkst.9.30. Makšķerēšanas laiks četras stundas.
Ņemot vērā ledus situāciju, sacensību laiks var tikt mainīts. Par to ,ne vēlāk, kā trīs dienu laikā pirms sacensību sākuma, organizatori informē sacensību dalībniekus.
Sacensību dalībnieki.
Sacensības notiek individuālā konkurencē. Sacensībās dalībnieku skaits netiek ierobežots. Dalībnieki tiek iedalīti divās vecuma grupās:
1. Vīrieši un sievietes, kuri vecāki par 16 gadiem.
2. Jaunieši vecumā līdz 16 gadiem.
Dalības maksa pieaugušajiem 3 Ls
Jauniešiem līdz 16 gadiem bez maksas
Sacensību noteikumi. Sacensības notiek pēc LMSF zemledus makšķerēšanas sacensību noteikumiem.
Zivis nedrīkst mest sniegā vai uz ledus, tās jāglabā maisiņā vai kastē.
Dalībnieki drīkst makšķerēt, urbt caurumus vai aizņemt vietu ne tuvāk kā 5 m viens no otra.
Sacensībās drīkst makšķerēt vienlaicīgi ar divām makšķerītēm, kas ir aprīkotas ar ne vairāk kā diviem āķiem.
Sacensību beigās sportisti zivis ievieto plastikāta maisiņā un nodod tiesnesim.
Sacensību noteikumu neievērošanas gadījumā sacensību tiesnesis soda sacensību dalībnieku ar soda punktiem. Viens soda punkts atbilst 50 gr. noķerto zivju svaram.
Par sacensību rezultātu viltošanu, nepatiesu ziņu sniegšanu, sacensību dalībnieks, ar sacensību galvenā tiesneša lēmumu, var tikt diskvalificēts.
Sacensību dalībnieks, atrodoties uz ledus, tikai pats ir atbildīgs par risku un drošības noteikumu ievērošanu!
Uzvarētāju noteikšana.
Par uzvarētāju individuālajā vērtējumā kļūst dalībnieks, kuram ir lielākais punktu skaits.
Vienādu punktu gadījumā uzvarētājs ir tas, kurš noķēris lielāko zivi.
Tiek apbalvoti katras grupas trīs veiksmīgākie dalībnieki.
.
Uzvarētāju apbalvošana.
Pirmo trīs vietu ieguvēji individuālajā vērtējumā tiek apbalvoti.
Kontakttālrunis: 20026981
Ne asakas!
Biedrības „Mālpils zivīm” valdes loceklis S. Mihelsons.
Mālpils novada, privātās ūdenskrātuves
„Vites dīķis” īpašnieks S. Fiļipovs.

 
copmanis78Datums: Ceturtdiena, 03.02.2011, 12:23 | Ziņa # 27
Copmanis-ziņnesis
Grupa: Savējie
Komentāri: 2573
Reputācija: 13
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Kluba Vadiba
Zemledus makšķerēšanas sacensības "Ilgāja zivtiņa"

ZEMLEDUS MAKŠĶERĒŠANAS SACENSĪBU
„ILGĀJA ZIVTIŅA” „KIKKAJÄRVE KALAKÕNÕ”

NOLIKUMS

1. Sacensību mērķis
Veicināt Latvijas- Igaunijas pierobežā dzīvojošo cilvēku sadarbību. Popularizēt zemledus makšķerēšanu Ilgāja (Kikkajärv) ezerā kā veselīgu un aktīvu sporta veidu. Tikties domubiedriem no abām valstīm, noteikt labākos zemledus makšķerniekus. Popularizēt atpūtu- tūrismu pierobežā esošajos Kornetu- Peļļu- un Paganamaa dabas liegumos. Vērst sabiedrības uzmanību vides un sociālajām problēmām pierobežā.

2. Sacensību rīkotāji
Sacensības rīko Veclaicenes pagasta pārvalde, biedrība „Veclaicenes Avotiņš”, Igaunijas Republikas Krabu ciema biedrība, atbildīgie – biedrība „Veclaicenes Avotiņš” valdes loceklis Jānis Dambis tel. +371 64329028, +371 28381507, Veclaicenes pagasta pārvaldes tūrisma darba speciālists Jānis Prangels, tel. +371 64329028, +371 26520232, +372 53930896, Krabu ciema biedrība Peeter Lepp tel. +372 5130367.
3. Sacensību norises vieta un laiks
Zemledus makšķerēšanas sacensības notiek Veclaicenes pagastā Ilgāja ezerā 2011.gada 6.februārī. Ceļš uz sacensību vietu būs apzīmēts ar norādēm sākot no Kornetu ciema.
Zemledus makšķerēšanas sacensību sākums 6.februārī plkst.12.00 līdz 14.00, sacensību starts Ilgāja ezerā pie ezera saliņas, Reģistrācija no 11.00 līdz11.30, iepriekšējā reģistrācija no 2011.gada 1.februāra, pieteikties pie Jāņa Dambja, tel. 64329028, 28381507 vai Peeter Lepp tel. +372 5130367.
* Sacensību laiks (ilgums) var mainīties makšķerniekiem vienojoties sacensību dienā.

4. Sacensību dalībnieki
Sacensības notiek individuālā konkurencē. Dalībnieku skaits nav ierobežots. Dalībnieki netiek dalīti vecuma un dzimuma grupās.
Pasākums notiek uz ezera, kas sadalīts ar Igaunijas Republiku, tāpēc obligāti līdzi jābūt derīgām pasēm.
Dalības maksa - 1,00 LVL (1,42 EUR). (Sacensību dalībniekiem vecumā no 16 līdz 65 gadiem, izņemot invalīdus, jāuzrāda derīga makšķerēšanas karte.)

5. Sacensību noteikumi
- Sacensību laikā zemledus makšķerēšanu, notiek atbilstoši 2009.gada 22. decembra LR Ministru kabineta noteikumiem Nr. 1498 “Makšķerēšanas noteikumi”.
- Sacensību laikā zemledus makšķerēšana, atļauta ar vienu makšķeri. Makšķerniekam atļauts vienlaicīgi izurbt 3 āliņģus ne tālāk kā 10m no savas atrašanās vietas. Āliņģus (divus) pie kā dotajā brīdī nenotiek makšķerēšana, makšķernieks atzīmē kā sev piederošus.
- Sacensību dalībniekiem zivju ķeršanai aizliegts izmantot cemmerēšanas sistēmas, dzīvās ēsmas un grunts makšķeres.
- Sacensību dalībnieks ir tiesīgs atstāt sacensību vietu tikai ar tiesneša atļauju.
- Sacensību dalībniekiem ir aizliegts savstarpēji mainīties ar makšķerēšanas rīkiem, ēsmām, ņemt no kāda vai dot citam dalībniekam zivis.
- Sacensību dalībnieks ir tiesīgs makšķerēt, tikai sacensībām ierādītajā vietā.
- Sacensību beigās dalībnieki noķertās zivis uz svēršanu nodod tiesnesim.
- Katrs sacensību dalībnieks pilnā mērā un tikai personīgi ir atbildīgs par savu drošību sacensību laikā.
- Noķertās zivis paliek sacensību dalībnieku īpašumā.
- Par nolikuma neievērošanu un Makšķerēšanas noteikumu neievērošanu var piešķirt diskvalifikāciju.

6. Uzvarētāja noteikšana
- Sacensību dalībnieki individuāli tiek apbalvoti četrās nominācijās:
a) lielākā zivs
b) lielākais zivju kopsvars (1;2;3 vieta)
- Ceļojošo kausu „Ilgāja zivtiņa” iegūst tās valsts makšķernieki, kuras sacensību dalībniekiem ir lielākais vidējais zivju svars uz vienu cilvēku (makšķernieku). Iegūtais ceļojošais kauss glabājas pierobežas pagasta (Veclaicene, Varstu) pārvaldē.
* Sacensību organizatori ir tiesīgi noteikt papildus balvas par rezultātiem un pārsteiguma balvas.

7. Sacensību atbalstītāji un rīkotāji nodrošina balvu fondu. 200 LVL jeb 285 EUR

Sacensības atbalsta: P/a ALJA, PIE ZVEJNIEKA.

8. Sacensību programma
2011.gada 6.februārī

11.00 – 11.30 Sacensību dalībnieku reģistrācija
11.45 – 12.00 Sacensību atklāšana
12.00 – 14.00 Zemledus makšķerēšana
14.00 – 14.30 Svēršana, rezultātu apkopošana, pusdienas
14.45 - …… Apbalvošana

Katram sacensību dalībniekam un arī pārējiem jāņem līdzi pase, kā arī sava krūzīte, karote un šķīvis, kur nobaudīt Ilgāja ezera krastā vārīto tēju, zivju zupu.
Sacensību laikā bērni un arī pieaugušie, kuri nepiedalās zemledus makšķerēšanas sacensībās, varēs piedalīties dažādās stafetēs un spēlēs.

Vēlam nevienas asakas!

Veclaicenes pagasta pārvaldes vadītāja: I. Vārtukapteine



Ziņojumu laboja copmanis78 - Ceturtdiena, 03.02.2011, 12:24
 
ZivinensDatums: Ceturtdiena, 03.02.2011, 17:39 | Ziņa # 28
Rūdīts copmanis
Grupa: Moderatori
Komentāri: 1073
Reputācija: 13
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Kluba Vadiba Kluba Vadiba
Varu piedāvāt tusiņu peipī 10 personām,divdiennieku,gulēšanas izmaksas 4 eiriķi,transports gan pašu.Vēlams jau laicīgi rezervēt vietu.Doma par marta beigām.
 
ZivinensDatums: Svētdiena, 06.02.2011, 23:41 | Ziņa # 29
Rūdīts copmanis
Grupa: Moderatori
Komentāri: 1073
Reputācija: 13
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Kluba Vadiba Kluba Vadiba
Vakar piedalijos vienos amatiermačos ziemas copē,individuāli man sanāca novinnēt-komandu vērtējumā 3 vieta.Piedalijās 14 komandas.Par 3 stundām izvilku 121 mikro zivtiņu no pāris līdz 60 grami svarā taada
Pielikumi: 4872378.jpg (198.9 Kb)
 
parcopiDatums: Svētdiena, 06.02.2011, 23:53 | Ziņa # 30
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14085
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Zivinens - apsveicu!


Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
 
Parcopi.lv Forums » Makšķernieku forums » Kopīgi izbraucieni, salidojumi, sacensības » Sacensības (Informācija par dažādām sacensībām makšķerēšanā)
Meklēšana:


Copyright Parcopi.lv © 2009



Epasts: parcopi@parcopi.lv