Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Laivinieki, neaizmirstat, ka ir arī tādi, kas copē no krasta. Ja pa manām auklām kāds brauks, tad ir spešl kāts ar attiecīgu svinu galā. Plus vēl āķi ik pa metram. Izraušu no laivas ka maz neliekas. Jebšu paši skries uz slimnīcu. Tas tā, lai tie vienu tos otros kādreiz ņemtu galvā. p.s. es par to , ka necopē no laivām līdz 1. jūnijam.
Tad mēs par to, lai necopē no krasta no 1.maija tas tā, humoram alus
Padumjajos laikos cik atceros - no laivas varēja tik ap padsmito jūniju...Nu kaut kā tā. Kaut kas viss tajā aizliegumā tomēr slēpās. Da pikšķerējiet no 1. maija, tik nevajag pāri fīderiem velcēt. Bik saprašanos un būs labi.
Ilgākam liegumam copei no laivas redzu tikai vienu pamatojumu - ja nevar izkontrolēt, labāk aizliegt Protams, daudz ir *idarasu, kas maijā džigo līdakas pa žaņu nārsta vietām. Būtu liegums, kapātu no krasta tādā pat manierē. Bardaks pie mums ir bijis un būs. Kā ar to cīnīties, man pat vairs nav ideju.
Ja veiksme pagriež tev mugurpusi - izmanto situāciju, noliec to!
Pārcēlu šo diskusiju uz pļāpatuvi. Tagad ir līdaku saudzēšanas laiks, bet ļoti daudzi copmaņi pašlaik ķer "asarus" ar lieliem šūpiņiem un vobleriem.....ne jau noteikumos izmaiņas ko dos, jāmaina domāšana cilvēkiem. Tāpat savstarpējā cieņa pie upes. Es copēju i no laivas, i no krasta un cenšos nevienam netraucēt. Parasti arī man netraucē. Izņēmums ir Ķīšezerā, kad sēdi laivā un ir iemests pluds, tad obligāti kādam ir jāpazīmējās un jānobrauc gar pašu laivu, gandrīz auklai pāri un vēl viļņi jāsataisa. It kā ezerā vietas maz.... Kas attiecās vēl uz nesenajiem noteikumiem, ka ar laivu varēja no 1.jūnija - man viss bija ok. Maijā staigāju zābakbiksēs, vai sēdēju ar pludu/grunteni, bet to pirmo jūniju gaidīju ar milzīgu nepacietību. Daudz stiprāk kā tagad 1.maiju. Es parasti jau kādos 2.00 naktī jau biju pie ūdens un pumpēju laiviņu, lai ar rīta gaismu es jau būtu uz ūdens! Tagad, kopš var no maija, es citreiz sezonu tāpat atklāju zābakbiksēs, vai no krasta. Tā, ka viss ir cilvēku galvās un goda prātā. Noteikumu izmaiņas neko nemainīs. Tad katros krūmos pa policistam ar mapi jātup!
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
un vispār, pļāpātavā šobrīd iet 666 lapa. Būtu jāpārslēdzas uz jaunavām, heksagrammām utt.