Paldies par adresi. Varbūt ir kāda pieredze ekspluatācijā. Pēc parametriem izskatās tāds nīkulīgs.Bažas par to ,vai spēs pumpēt gaisu 2,5m dzīļi. Ja seklāk, domāju ka visa tā fīre atkal būs mazefektīva. Cena jau laba, tik tas rezultāts kāds sanāks?
godīgi sakot nav ne jausmas. iemetu tik gūglē un to izmeta. domāju, ka šajā forumā neviens neapgrozās ar tādu pieredzi. tā jau tāda specifiska lieta. jāprasa kādiem zivju audzētājiem jeb zivju dīķu turētājiem pa taisno - telefoniski.
Pavadiņa ir kā prezervatīvs. Bez - riskanti, bet baigais kaifs!
Esmu dzirdējis par skābekļa baloniem, ko gremdē iekšā atvērtus nedaudz. Bet cik tur uz kādu platību vajag, es nezinu
Ar tiem skābekļu baloniem nav nekāda lielā saskarsme bijusi. Vai tie baloni jāgremdē, tas jautājums. Varētu jau tāpat kā no gaisa pūtēja. Balons uz ledus (vai kompresors), tālāk šļauka iet ūdenī un apakšā burbuļōtājs. Nezinu cik ilgi ar metināšanas balonu varētu pietikt. Un arī kā tīrs skābeklis ietekmē visu to aerāciju? Starp citu, ar tām zivītēm jau tā intrese un patikšana sākās jau 30 gadus atpakaļ. Izraku tādu mazu dīķeli (bedrīti). Salaidu karpas, (tajā laikā ar vēl kautko ar autogēnu metināju mājās, tāpēc ar bija skābekļa balons), ziemā izurbu āliņgi, nu apmēram reizi nedēļā , ar metāla trubas palīdzību iepirdu tīru skābekli dīķi kādi 2m dziļumā, Protams ka par tādu burbuļotāju, ko pilieto mūsdienās pat dzirdējis nebiju. Par īpaši pozitīvu rezultātu nevaru spriest. Pēc dziļas ziemas, tāpat atradās pa beigtai karpai pavasarī. Pēdējos 20 gadus aearēju ar ūdens pārpumpēšnas metodi. Bet ar ir iznācis pārcensties. Izvēloties par daudz jaudīgu sūkni, dīķī zivis ir nosaldētas. Jo sūknīšus es ieslēdzu pēc normāla ledus uzsalšanas, un izslēdzu kad jau viss sāk kust. Respektīvi, viņi darbojas 3-4 mēnešus nepārtraukti. Nu un tad man tā arī sanāca, mazākajā dīķī ieliku pagraba atpumpējamo sūkni, ar jaudu 1m3, 5min. Pēc provizoriskiem aprēķiniem, es svā dīķī atrodošos ūdens daudzumu , caur sūkni, pārpumpēji 3 diennaktīs. Protams ka sūknis darbojas (tajā gadā), no 15 janvāra -kautkādam 29 martam. Ledum pilnīgi izkūstot neviena beigta zivs nebija, iestājoties siltākam laikam, nevienu dzīvu zivi ar vairs nesatapu? Konsultējos ar vairākiem gudriem zivkopjiem, atbilde bijja tāda, pirmkārt, ūdens tempratūra tika pazemināta par zemu (jo arī -20grādos bija vaļējs āliņģis, kurā lija ūdens no puss metru augstumā atrodošās šļaukas), otrkārt; skābekļa daudzums bija palielināts pār pa normālo, kā rezultātā karpas palika aktīvas, sāka piepeldēt pie vaļējās ūdens virsmas un sasaldējās, tāpat kā cilvēks. Nomira un nogrima jau puss ziemā. Tāpēc ar pavasarī neviena beigta nebija. Starp citu, arī zivju slāpšanas gadījumā, nav lietderīgi vaļējus āliņģus taisīt - grādu tempratūrā. Zivis, it sevišķi karpas, piepeld pie āliņģa saelpojas auksto gaisu, kā rezultātā tāpat aiziet bojā. Tāda lūk ir mana pieredze. Nebūtu jau arī slikti kāda zinoša vīra komentārs.
godīgi sakot nav ne jausmas. iemetu tik gūglē un to izmeta. domāju, ka šajā forumā neviens neapgrozās ar tādu pieredzi. tā jau tāda specifiska lieta. jāprasa kādiem zivju audzētājiem jeb zivju dīķu turētājiem pa taisno - telefoniski.
Es jau tās cenas esmu pētījis, konsultējies un tt, zem 250 Ls normāls komplekts nesanāk. Te vienkārši uzrakstīju, jo apgrozās dažādāku specialitāšu vīri. varbūt kādam kas labs, bet lētāks mētājas bez pielietojumu. Jo tie gaisa pūtēji jau izmantojas bioloģiskajās attīrīšnās, tāpat arī medicīnā un protams ka zivju audzētavās.Tikai atbilstoša jauda un viss notiek.
Vēl piebildei, pie dīķu un aeratoru tēmas. Neesmu jau nekāds komerciālais zivju audzētais, tāpat savam priekam un vairāk jau priekam, maz jau ko izķeru, lai aug. Tās naudiņas ar jau naf tik daudz, piedāvājumi jau ir visādi, tik vai to varu atļauties? Bet negribās jau arī dzīvo radību tīšu prātu nobendēt. Tā kautkā.
vienkāršais ir te tāds sienaazis, laikam no CL viņš ir pazudis pavisam, bet zinu, ka šim ir dīķis un jau pāris gadus kaut kādus pumpīšus tur dīķī, ja atmiņa neviļ, no vietas, kur šamais ir iesprausts, metra rādiusā ledus neizveidojas...pamēģini viņam šeit uzrakstīt PM, ja vajag varu iedot arī tel.nr. uzzvanīsi un gam jau daudz ko noskaidrosi
Ritens gar zem', pats gar zem', pill mut a zem' - viss zob a pa zem'..!!!
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)