Zivieniek, man šodien brīvs vakars, sieva strādā, un ekipējums mašīnā, pastāv iespēja ieslīdēt ūdeņos. Bet vispār rīt ar Aigaru plāns braukt, būšot mazāks vējš.
Vakar mūsu laivu piemeklēja Zivnieka lāsts! Man jau bija tādas aizdomas, ka nevajag viņu ņemt laivā, bet tā kā sen nebija kopā copēts, tad nolēmām noriskēt . Nevajadzēja!!! Aizdomīgas dīvainības sākās jau braucot Zivniekam pakaļ. Izbraucam no Aagenostas un priecājamies par skaisto laiku, zilām debesīm un mierīgo Daugavu, bet tuvojoties Sarķenei pārņem sajūta, ka iebraucam kaut kādā melnajā caurumā ar 100% iespēju noraut kārtīgu lietus devu. Un tā arī notiek, knapi tiekam līdz Zivnieka garāžas namdurvīm, tā sāk līt. Nolemjam lieki neslapināties un pagaidīt kamēr lietus mitēsies. Tas nozog aptuveni pusstundu no vakar copes, bet toties paši esam sausi un sajūta komfortablāka. Lecam laivā un laižam žaņus lūkoties. Pirmais aplauziens seko vēl neiemetot makšķeres, kad ieraugām, ka mūsu nodomātajā copes vietā jau vairākas laivas priekšā un sastājušās tā, ka tikai "krievu stilā" starp viņām varētu ielīst un makšķerēt. Bet tur noteikti 100punkti ķertos! Nu labi , tādas lietas nav priekš mums, tāpēc braucam turpat netālu citu vietu izlūkot. Eho bildi rāda labu, stājamies un sākam drigāt. Man pirmajā metienā smuka cope uz, bet neuzsēžas. Pēc mirkļa arī Zivnieks iesaucas, ka cope, bet arī tukšā. Sākums cerīgs. Diemžēl turpinājums neseko un nevienam no mums trijiem nav ne copes. Īsā apspriede un nolemjam nepalikt uz vietas, bet aizbraukt apraudzīt "slepenās" vietas pilsētas centrā. Pa ceļam vēl šur tur piestājam paskatīties bildi eho un uztaisīt pa kādam kontrolmetienam, bet pilnīgi bez panākumiem. Un tieši tāpat bez panākumiem izbraukājam "slepenās" vietas centrā. Ā nē, samelojos, Melnis vienu zemmēru tomēr beigās izvilka, tādējādi pamatīgi iekabinot man ar Zivnieku :D. Ehh..., ja nav tad nav. Baigi ilgi līdz naktij tāpat nebijām plānojuši plosīties, tāpēc ap 22.30 metam mieru un braucam krastā. Zivniek, nu ko gan es kā īstens latvietis lai šajā necopē vainoju, ja ne tevi!!! Nu, karoce, aizvaidzītis konkrētākais, kāds šoruden vēl nebija trāpījies. Nekas nekas, šovakar ar vēl lielāku kaujas sparu brauksim atkārtoti lūkoties kas un kā. Bet tu Zivniek, neiztramdi pa dienu žaņus "slepenajās vietās"
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Zivnieks pats sev karmu uzlika ar lielu izrunāšanos un tagad vēl citiem traucē zivi noķert!
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
A es rīt laižu pie Koka Kluča uz Ventspili. Brīvdienās paturēšu rokās daudz smagākus kātus, nekā ierasts. Cerams, ka būs arī zivis
Vajadzēja Arvi pie kāda tilta balsta izsēdināt un paskatīties kā tad ķersies Es gan svētdien pa gaišo laiku došos. Varbūt biki jāpierod, bet nejūtos baigi komfortabli pa nakti uz ūdens.
Ja veiksme pagriež tev mugurpusi - izmanto situāciju, noliec to!
Skatos atkal es te esmu aprunāts Toties vakar drusku zandartiem atriebos Bet skaidrs, ka jāsaņemās un jāmauc ir pa nakti...pa dienu un vakaros nomācošs mazo heku uzbrukums (ja arī tāds vispār ir )
Ritens gar zem', pats gar zem', pill mut a zem' - viss zob a pa zem'..!!!