Karpas un asari arī ēd vēžus.Kad mazie vēzīši ir tiko no mātes ļipas atdalijušies bet pirmo nedēļu vēl tur slēpjas tad asari grūsta vēžu mammu lai varētu notiesāt mazos.Platspīļniekiem no metiena laikam ap 7% tik izdzīvojot vidēji.
Tā nu tur zem ūdens notiekās, ka viens otru uzkož Kaut gan tā nav tikai zem ūdens, bet tas jau vairs nav par copi
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
man kkā nav nācies atrast zivij kuņģī vēzi. tie ašuki, kas mammas ļipu baksta, gan ir baigie viltnieki. nesliktam skatam ir jābūt, kad forelei spīles pa muti ārā un tu noķer tādu:) esmu Kurzemes upelē noķēris smuku foreli, kam pilna mute un kunģis ar sīku sīkiem kazragiem. mutē vien to bija ap 30. bira ārā. un vēl rotu grābj....
Savā lauku dīķī asarus ar tamdēļ nelaižu lai nerij vēzīšus laukā.Ir jau Kapraci vēža formas gan vobleri gan tvisterveidīgi mānekļi,vismaz Vācijā esmu manijis.Līdakām vēži vēderos šad tad ir gadijušies.
man te čoms žēlojās, kam māja netālu no Gaujas krasta un dīķis arī, ka visi vēži pazuduši. gan lielie, gan sīkie. gadugadiem ir bijis un-pļurkt. i neir vairs.... es jau te visādas gudrības salasījies, šim minēju iespējamos iemeslus, bet ej nu sazin, kur palikuši...
Nu jau augusta beigās. Septembra sākumā atkal jāmēģina būs pavēžot
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)