Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
biju vienu dien aizgājis palūkoties, kas ar tiem dzeloņvaigiem darās. gribējās jau arī tos savus jaunos ķeramos patestēt. pie ūdens ierados saulrietā ap 22:00 un finišēju ap 00:00 kā ēsmu lietoju centrālturgū pirktas raudas un reņģes. kā ķeramos izmantoju divus mazos vetrikālos murdus, divus lielos vertikālos murdus un vienu klasisko kritiņu. arī ēsmas liku dažādas katrā. pāri palikušās ēsmas piespraudu ar zariņu tādā dziļumā, kur var skaidri redzēt ēsmu un tās apkārtni (~30cm dziļumā). pirmajā aplī viens mini bija uzrāpies uz vertikālā murda sāna no ārpuses. likās, ka nu tik būs - cerība ir. bet beigās konstatēju, ka tas noteikti bija pārpratums. divu stundu laikā nevienā ķeramajā neviens neiekāpa. arī piespraustās ēsmas nevienu neinteresēja. lai arī viņi tur pat vien bija. staigājot ar lukturīti konstatēju vairākus īpatņus, no kuriem lielākos salasīju, lai būtu ko mājās bērniem atrādīt. kopā 9 gab izmēros no 9-11 cm. noteikti, ka varēja salasīt vēl, taču tāds nebija mans mērķis. domāju, ka ūdens temp vēl par zemu, lai tas raisītu attiecīgas gastronomiskās gaumes intereses. varbūt kļūdos, bet tā ir mana versija. izvārīju ar. secinājums tāds, ka nav tur daudz ko ēst spīles niecīgas, aste ar maza. piedevām vēl bruņas cietas. liekas, ka dzeloņvaigus nebiju vēl ēdis. garšas ziņā - nedomāju, ka ir tur kādas nianses. dilles+sāls dara savu. paliks siltāks - mēģināšu vēl. tikai citā ūdenstilpnē. p.s. vecdaugavas rekords ir kritis tikai laikam neskaitās, jo neviens nebija ķeramajā
Pavadiņa ir kā prezervatīvs. Bez - riskanti, bet baigais kaifs!
Nu redzkur būs arī mans mēģinājums Gāja diezgan savdabīgi un interesanti Novērojām kad arī vēžiem galvā pavasaris! Patiesībā šo ir diezgan pilns , un lasījām tos arī uz krasta !
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)