Nē, nē. Būs 15.februārī, ja laika apstākļi ļaus sacenēm notikt, vīriešu dienu varēsi svinēt bez bēdu
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Šodien ap pusdienlaiku Vecdaugavā nav manīts neviens copmanis. Par nedrošu ledu ūdenstilpju krastos tikšot uzstādsītas attiecīgas zīmes. Ja zīmju nav,tātad ledus skaitās droš. Zivnieks No tavas rotanu peļķes vēl pāris dienas atpakaļ copmaņi esot nodzīti.
Īstenībā varētu celt prasību tiesā pret Rīgas Domi, tikai vajadzētu jursitu, kas pareizi sastāda iesniegumu. Būtiskākais šajā visā man šķiet, ka: Tiek pārkāptaptas manas tiesības uz brīvu pārvietošanos MK tiek pirkta uz gadu, tad gribētu saņemt atpakaļ naudu par to periodu, kad ledus ir "bīstams", vai lai man apmaksā ceļu un es braukšu izmantot savas tiesības ārpus Rīgas. Tik vien zin, kā ļimonus atmazgāt un kaut kādas debīlas rīdzinieku kartes ieviest
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
kaut kādas debīlas rīdzinieku kartes ieviest dusma
Vot par šito es neko nesaprotu. Man ir izziņa no kāda 2006.gada, ka esmu rīdzinieks ar deklarēto adresi Rīgā. Ja netic, lai pārbauda. Nafig man mocīties un tērēt laiku, lai saņemtu vells zin kādu karti. Lai paši pārbauda, kā piemēram, ceļu policija. Uz manu vēstuli, lai paskaidro, kas un kā, VARAM nav atbildējis...
Nu, varat kaut teikt, ka esmu pret sienu dauzīts,jo zinu,ka liela daļa cilvēku ir pret manu ideoloģiju. Es uzskatu,ka tās MK vajadzētu aizliegt kā tādas, tā vietā manuprāt labāk katrai publiskai ūdenstilpei vajadzētu ieviest licenšu sistēmu. (Protams, par saprātīgām cenām, tā lai tas nesit pa kabatu..) Respektīvi, gribētu, lai par to naudu attiecīgajā ūdenstilpē tiktu laisti iekšā zivju mazuļi un man arī ir zināma skaidra situācija, cik un ko no konkrētās vietas drīkstu ņemt mājās, jo tie vispārīgie noteikumi , manuprāt, ir galīgi garām..
Kā jau minēju liela daļa cilvēku manu domu uzskata par jocīgu, bet man šķiet tas kaut kā sakarīgāk, sakārtotāk.. Un vēl būtu labi, ka to licenci var iegādāties vietējā kioskā uz vietas, nevis, lai man jāskraida pa puspasauli ,lai MK dabūtu.
Un vēl patīkami būtu, ja nopērkot licenci man ir garantija, ka man būs brīva vieta kur darboties(ar to es domāju sakopts krasts, lai varētu ar komfortu copēt.
Normālās valstīs, man šķiet, kaut kas līdzīgs arī tiek realizēts, taču pie mums kā vnm viss ir "nedaudz" citādāk.
lai man jāskraida pa puspasauli ,lai MK dabūtu. ;)
Ir internets. Pērc droši. Publiskās ūdenskrātuvēs mēs copējam, jo pērkam MK. Bet prihvatizatori mums parādās uz katra stūra. Iekasē piķi, bet neko nedara. Tāpēc mēs esam tur kur esam. Zivju skaits principā nav mainījies entos gadus. Nu ja salaiž ķīmiju upē, tad gan... Latvija ir tik maza... Ir privāti dīķi, kuros salaistas zivis. Samaksā un ķer. Bet kāpēc man jāpērk vēl papildus licence publiskajos ūdeņos, ja esmu samaksājis par MK? Un plus tīklinieki jem savas lētās licences un kāš publiskos ūdeņus?
Nē, neko necenšos uzspiest, tikai manas domas. Ok, par to apkārtnes sakopšanu piekrītu. Lai nu kā ir ar to sistēmu, bet visvairāk kaitina tā neziņa par to, kur tā nauda paliek.
visvairāk kaitina tā neziņa par to, kur tā nauda paliek.
MK nauda daļēji, pat ļoti, aiziet valsts kopējā budžetā. Nu visādu sīkumu lāpīšanai (pensionāri, skolotāji, ārsti, ceļu remonti utt). Nezinu cik precīzi, bet ūdeņos atgriežas pavisam nedaudz. Normāli būtu, ja visa MK nauda atgriestos Latvijas ūdeņos. Bet mūsu valdībām dziļš pietupiens, viņi labāk izkārto 100 štukas Vaidavas HES īpašniekiem, kas pieirsa upi, nekā laidīs zivis vai uzturēs kaut ko, no MK ieņēmumiem.