Šodien biju uz Vecdaugavu Laiks gan ne pārāk, vējš un slapjš sniegs ar lietu, bet cope bija. Ar meklēšanu un nebija lieli, bet bija. Darbojos tikai ar bļitku. Izmēģināju arī nesen iegūto makšķeri un noķēru uz šķērseni savu pirmo asari Uz ūdu gan man laikam nav lemts pieredzēt copi, šodien atkal nostāvēja nekustīgi Nu un te mans loms, kuru paturēju. Bija vairāk, bet pavisam mazos laidu atpakaļ Pierastajā vietā drīz uz ledus tikt nevarēs, ja plusi turpināsies, ledus jau dikti šaubīgs, kur parasti kāpju virsū!
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Šodien bija doma laist uz Lielupi, bet pabaidījos par ledus izturību un aizbraucu uz Dūņezezeru. Kluss kā tankā Dažus asarus noķēru, bet nekā ievērības cienīga. Piebraucu pie Dzirnezera, tur ar makšķernieki jau gāja prom un sūdzējās, ka neķeroties.
Nav neatrisināmu problēmu, ir nepatīkami risinājumi ...
Par cik tagad esmu Ventspilī, tad šodien biju aizgājis līdz Ventai. Bet nenoķēru nevienu zivi! Dažas stintes copmaņiem arī manīju, bet visi sūdzējās par copi Rīt iešu atkal!
Lasu un brīnos par Lielupes ledu, pierīgā it kā galīgi švaks Jābrauc uz Jelgavas pusi ,ledus vel uij,uij,uij pus bori salaid un tikai ūdens parādās . Bet tas borētājiem, ja grib zivis var nebraukt ŠODIEN BIJĀM, NEKĀ PRĀTĪGA. Nu varbūt vienam otram profiņam kas tiešām māk to zivi piemānīt jebkad un jabkur Pašam ap kilo raudas un tās pašas kaķim Cope ir bet izmēra nav
Ja šī pasaule tev liekas ideāla, tad vai nu Tu esi Dievs, vai nu par daudz iedzēris…
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Šodien Ventā tikai trīs mazas vimbiņas un viens asaris. Grūti straumē ķert, bet uz bļitkām es nemāku Izskatās, ka pašlaik Ventā pie vimbām var tikt, ja māk to lietu
Pat es šodien uz kādu stundiņu biju uz Ventas ledus uzkāpis! Sezona atklāta! Dažas copes bija, bet neko neizdevās noķert. Izrādījos morāli nenoturīgs un ātri aizbēgu
Tava kultūra ir tas, ko tu dari, kad Tevi neviens neredz ...
Šodien biju uz pāris stundām Ķīšezerā. Cope vidēja un krietni jāmeklē. Vieglāk atrast pavisam mazos, paši knapi lielāki par bļitku, bet ņem Šodien noķēru atkal ķīsi uz bļitku! Un noķēru savu pirmo zivi uz ūdu! Tā gan nebija līdaka, bet 280gr asaris, kas paņēma uz citu asarīti. Pats biju netālu, dzirdu - tinkš! Skatos, karodziņš pacēlies. Lēnām gāju klāt, skatos, ka aukla ritinās vaļā. Tad vienā momentā uzliku roku un piecirtu, cerēju jau, ka beidzot varbūt līdaku ziemā noķeršu, bet jau piecērtot, jutu, ka tā nav līdaka. Nu nekas, pirmā zivs uz ūdu un tādam asarim galīgi nav nekāda vaina Nu un te viss loms, ko paturēju. Sīko ašuku bija diezgan, ko atlaidu. Darbojos tikai ar bļitku, lielākajam gan tikai 100gr, ja neskaita to, kas uz dzīvo paņēma
Uz līdaku liec garāku pavadu,paņems kādreiz kārtīga līdaka un tad arī pat 30 cm. mēdz būt par īsu,tā man vasarā uz dzīvo ir bijis-paspēju tik uz brīdi papriecāties ka nu ir smukule galā un nokoda auklu jo 30 cm. pavada bijusi visa ierīta
Zivinens - var jau būt, ka kādreiz nožēlošu, bet man pavadiņas vispār netīk Spiningojot pavadiņu pārsvarā vispār nelieku, vai arī īsu pavadu no stīgas, bet pludiņmakšķerei uz dzīvo, man ar stāv samērā īsa pavadiņa. Vienīgais, kur man ir gara 50cm pavadiņa, tas ir uz velces spininga
Man gan visur pagaras pavadiņas, vienīgi, ja uztrāpu uz asariem, tad ņemu nost vispār un atstāju tikai griezuli Par ziemas copi un ūdu pavadu garumu gan neko nezinu
Tava kultūra ir tas, ko tu dari, kad Tevi neviens neredz ...