Es šitādu stiklasķiedras pirku pa 10 vai pa 15ls, vairs neatceros. kalpo jau trešo sezonu, man patīk! Tās plastmasas vieglākas, bet neizsauc uzticību Vēl ir variants pajautāt J0nim, lai pagatavo pa attiecīgu barteri
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
kurš te par kasti interesējās? biju nedēļas nogalē laukos un kopā ar muteres bračku nogājām pacopēt sasmakas ezerā. un re kāda kaste manas muteres bračkam:
esot pats bērnībā taisījis un arī ilustrējis. varētu būt pirms gadiem 40 tagad gan kastes virsma nesanāk pat vienam no vaidziņiem. nekāda sēdēšana, jācopē!
Vasaras štrumenti skapī un izskatās, ka līdz pavasarim būs klusais periods. Lasot Jūsu rakstīto, izdomāju, ka vajadzētu pieķerties tai ziemas copei (pagājušajā gadā 2x pamēģināju)! Rīt dodos uz bodi, tad nu gribēju sarakstiņu ar nepieciešamajām lietām. Lasot rakstu sadaļu, kā arī forumā, secinu, ka uz copi tiek ņemtas līdzi vairākas makšķerītes. Tad nu tā, mani jautājumi :1)vairākas makšķerītes- lai var ātri nomainīt pret citu mormišku neko nepārsienot? 2)Uz visām mormišku makšķerītēm vienādi auklas diametri? 3)Cik gara aukla tiek uztīta uz vienas makšķerītes, kāds diametrs un firma/modelis? 4)ejošākās mormiškas, t.i., tādas, kurām obligāti jābūt? 5)bļitku makšķerīte (garāka īsāka)? 6)bļitku makšķerītes aukla (diametrs un firma/modelis?) 7)ejošākās bļitkas (vēl, laikam, ir balansieri)? 8)kam vēl jābūt?
Lietas būtība tāda, ka vēlos uzzināt, kāda ir tā 100% nokomplektētā ledus kaste
jkalvitis 1) man vairākas makšķerītes ir ar dažādiem auklas diametriem, dažāda izmēra un krāsu mormenēm, lai ātri varētu pielāgoties jaunai vietai un jauniem apstākļiem, jo ar nosalušiem pirkstiem pārsiet murmuli ar tām tievajām auklām, diez kas nav... 2) es strādāju ar auklām no 0.1 līdz 0.16...jo dziļāka vieta, jo var šancēt ar tievākām auklām...viss protams atkarīgs arī no mērķa zivs...uz breksi sēdēt ar 0.1, protams, nebūtu prāta darbs, kaut arī tur 10 metri apakšā...seklā vietā prasās lielāks diametrs, jo aukla nepaspēs amortizēties, ka smukais ašuks būs gabalā ar pīrsingu...man mīļākās ir Salmo RED (patīk tas, ka sarkana, var ļoti labi uz ledus redzēt) un Salmo Ice Magic... iesākumā iesaku neķerties klāt kam tievākam par 0.12...varbūt pat 0.14... 3)es parasti tinu visu nopērkamo spolīti virsū (neatceros cik viņa tur ir, laikam 25 metri) it kā jau nav vajadzīgs, bet tāpat sezonas laikā viņa krietni tiek saīsināta (pēc katras copes vismaz metru der nogriezt nost, jo pret āliņgā malām aukla padeldējās un vispār "nolietojās") 4) volframa ir dārgākas, bet krietni smagākas, kas nozīmē krietni ātrāk grims...es pārsvarā strādāju tieši ar tādām...man mīļākā ir zelta diskobumbiņa (veikalā paprasīsi, sapratīs), tad vēl dažāda veida pilieni utt...proncipā kas pašam iepatīkās, ar to arī var provēt uz krāsām gan neiespringsti 5) es iesaku ar bļitku nesteigties, bet kaut cik saprast kā darbojas murmulis, ja sāksi ar bļitku, ātri vien varēsi atsist patiku no ziemas copes, jo tā spēle tomēr mazliet jāieprot...kad būsi pavalkājis ašukus un sapratis kas ir kas, tad arī iesaku sākt apdomēt bļitku un balansierus, bet tās protams, tikai manas domas
Ritens gar zem', pats gar zem', pill mut a zem' - viss zob a pa zem'..!!!
Vēlams ar krāsainu kātu. Man ir ar baltu putjiku. Bieži pazūd un jātērē laiks meklēšanai. Esmu tik slinks, ka vēl joprojām neesmu nokrāsojis, vai uztinis krāsaino izoleni.