Takuziņi man jau sāk ziņot, ka Vidzemes augstienē šur tur mazajās peļķītēs jau cope notiekās un tuvākajās dienās jau vairāki perspektīvi mazie ezeri būs staigājami. Tāpēc nenocietos un piesēdu sakārtot savu bļitku arsenālu, lai viss būtu savās vietās un gatavs sezonai. Te būs ieskats manā kaujas arsenālā Gan jau lielu daļu meistaru rokrakstus atpazīsiet. Mazās bļitkiņas
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Nedaudz pārcilāju štrumus ziemas copei. Auklas visas vēla labas, sardziņi arī, bļitku man daudz, bet nedaudz jāpapildina volframa mormeņu krājumi. Anatolijs vēl saveda bļitku sardziņus un jaunus nažus borim.....tā, ka tagad tik atliek sagaidīt ledu!
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Nāksies vēl paciesties. Cerams, ka būs uz kā kāpt!
Johny, nav tik traki. Vidzemes pusē ļoti daudzi ezeri jau ir diezgan droši staigājami. Pats šajā nedēļas nogalē plānoju gan sestdien gan svētdien pa Taurenes/Dzērbenes puses ūdeņiem padarboties. Tā ka, ja ir iespēja aizbraukt vismaz 80-100km Vidzemes virzienā, tad copes priekus uz ledus var baudīt jau šodien (piemēram svētdien kādi 10 veči pa visu Āraišu ezeru jau ar boriem staigāja, ledus 8-10cm)
JOnis, tev taisnība. Nejauciet Āraišu ezeru (tas kurš pie Cēsīm un ar Āraišu ezerpili) ar ezeru Āraisis jeb Arāju ezers, kas atrodas netālu no Dzērbenes.
Es noskatīju Vēķu ezeru,bet kas tur ir un kas tur darās nav ne jausmas .varbūt kāds par šo ezeriņu ir ko dzirdējis?
Esmu tur bijis daudzus gadus atpakaļ, tiesa, tas bija vasarā un uz brekšiem. Nekas baigi dižs nebija, bet kaut kas ķērās. Cik atceros, tad ezers bija diezgan padziļš. Domāju, ka noteikti ir vērts pataustīties, jo zivtiņa tur ir.