Jan - a kā Tu stiprini barotavu? Cilpā? Vai vienkārši uz auklas uzver aiz barotavas griezuļa, vai acs? Vēl jau tur tās simetriskās un asimetriskās cilpas, bet man pagaidām trubiņa liekas vieglāk un ērtāk
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Bišku paskatījos krievu forumos, kā viņi sien. Izplatītākās ir nesimetriskas un simetriskās cilpas daudzās variācijās, ar griezuļiem, ar auklas vērpšanu, u.t.t. Nu pamatprincips tāds:
Tad ir šāds variants. Man kaut ko līdzīgu vienreiz Ēsmas veikalā rādīja:
Tad tāds, kur barotava ir cilpā:
Un pavisam vienkāršs, kur barotava iesieta pamatauklā un nedaudz augstāk ir cilpiņa pavadiņai. Šitais man ar šķiet ļoti vienkāršs un pamēģināšanas vērts variants. Šo variantu izmēģināšu. Šitā bērnībā sēju grunteni, tikai apakšā paša lietais karotes svins un virs divas cilpiņas ar divām pavadiņām
Kaut gan tas viss manuprāt ir gaumes un ērtību jautājums. Ne jau barotavas stiprināšanas metode ir noteicošā. Sportistiem tur daudz un dažādu nianšu, a man kā parastam copmanim prieku sagadās jebkā piesieta barotava. Ka tik beidzot tikts uz copi un ,ja vēl kas ķerās, tad vispār super!
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Jan - a kā Tu stiprini barotavu? Cilpā? Vai vienkārši uz auklas uzver aiz barotavas griezuļa, vai acs? Vēl jau tur tās simetriskās un asimetriskās cilpas, bet man pagaidām trubiņa liekas vieglāk un ērtāk
Patstāvīgi izmantoju slīdošo sistēmu (mačos bez tā neiztikt) jo uzskatu ka ja vēlies ko apgūt maksimāli labi, darbojies ar to maksimāli bieži. Tomēr neuzskatu to ne par labāko, ne vienkāršāko ne efektīvāko, līdz ar to nevienam kas neplāno piedalīties sačos to neieteiktu. Manā skatījumā paternosters (S. Gardnera sistēma) ikdienas copei ir gan pati vienkāršākā, gan viena no viss efektīvākajām un vismazāk uz pīšanos tendētā sistēma. Izmantoju paternosteru šādā variantā:
p.s. Garumi "atvodiem" uz barotavu un pavadu atkarībā no copes apstākļiem.
Moš ka būs jāpamēģina nākamajā fīdercopes reizē. A to ķirurģisko cilpu , kurā ir barotava, kā uzsien? Tāpat kā parasto cilpiņu, iepriekš ieverot barotavu? Toč, nakāmreiz izmēģināšu dažus variantus bez caurulītēm. Tad jau uzrakstīšu kā bija un cik tas bija sarežģīti, vai viegli
man liekas, ka viss vienkāršākais un ērtākais ir tas arī kā NG mauc. Uz pamatauklas uzver barotavu, tālāk 3-5 silikona stoperīši, tad griezulītis un galā pavadiņa cik nu gara vajadzīga...
Ritens gar zem', pats gar zem', pill mut a zem' - viss zob a pa zem'..!!!
man liekas, ka viss vienkāršākais un ērtākais ir tas arī kā NG mauc. Uz pamatauklas uzver barotavu, tālāk 3-5 silikona stoperīši, tad griezulītis un galā pavadiņa cik nu gara vajadzīga...
Tā ir slīdošā un viņš jau sen slīdošo tik vienkāršotā variantā neizmanto Visi ar laiku nonāk līdz optimālajam variantam, kas nemaz tik vienkāršs nav, kaut arī varbūt no pirmā acu uzmetiena tas tā izskatās.
Moš ka būs jāpamēģina nākamajā fīdercopes reizē. A to ķirurģisko cilpu , kurā ir barotava, kā uzsien? Tāpat kā parasto cilpiņu, iepriekš ieverot barotavu?
Sien tā pat kā parasto cilpiņu, tik never barotavu cilpā iekšā, bet iesien cilpas galā karabīnīti kurā tad iekar barotavu. Varēsi viegli mainīt barotavas atkarībā no copes apstākļiem
Šķiet gadu kādu ceturto urbināšos šogad ar fīderi. Bet pirmo pec iespējas tā nopietnāk. Un tad jau redzēs, vai šis sportiskais copes veids nepiegriezīsies. Sports sūkā Bet pagaidām patīk un ļoti. A bet sistēmu lietoju kādu man pirms četriem gadiem parādīja - asimetrisko cilpu. Pavasari gaidot aiz darit neko lūrēju youtube un beudzot sapratu, kā tā saucamas pīnītes taisa. Tad nu uzsēju asimetriskās cilpiņas ar "atvodku", tip cerībā, ka sapiņķerēšanās būs retāka. Tāpat jau tas man notiek reti, bet nu gribējās kā labāk. Nu starp cilpu un pavadu ir smuka pīnīte. Pavasari atcopējos, itkā nekas. Viss notikās. Tagad sāku domāt, vai man vajag tādu stīvu struņķi sistēmā? Domāju, ka nevajag. Piektdien plāns doties Buļļupi pabobmīt, uzsiešu pa vecam. Ar jau sirds saka, ka jo prastāk, jo labāk. Bet citu sistēmu mēģināt nav bijusi vēlme un vajadzība. I vimbai strādāja i visiem citiem lopiem. Maziem un lieliem.
Šodien Jelgavas svētkus kuplināja arī LČ pirmās kārtas pirmās dienas dalībnieki. Kopskaitā kaut kur plus mīnus 40. Piedalījās visi vadošie fīderētāji. Rezultāti pēc pirmās dienas dažādi. Sen nebiju copējis kā uz skatuves. No aizmugures tauta, bet no upes entie kuģīši un visādi peldamrīki ar tautu. Ļoti bija jāuzmanās, lai kādā laivā netrāpa.
Uz pamatauklas uzver barotavu, tālāk 3-5 silikona stoperīši, tad griezulītis un galā pavadiņa cik nu gara vajadzīga...
Es kā liels po.. tā arī daru. Neko nesarežģīju. Nu ja kas sapinās, tad var to pavadu galu galā nomainīt. Šodien iztiku ar 5 pavadām, drīzāk dēļ tā, ka meklēju pareizo garumu.... Man laime uzsmaidīja uz apm. 85 cm garas pavadas.
Nu tā. LČ pirmā kārta ir noslēgusies. Tomēr ir savs kaifs fīderēt pilsētā, pie tam ļoti sakoptā vietā. Rezultātus vēl nezinu, bet tie bija pilnīgi neprognozējami. Par sevi varu teikt, ka kā parasti kaut kur pa vidu... Šodien bija paliels vējiņš un tieši sejā. Nedaudz problēmas sagādāja iemešana tālajā distancē, tas ir gandrīz upes vidū. Pret vēju diezgan problemātiski. Un laikam jāsāk domāt par normālu sēžamo. Uz veca pusizjukuša saliekama tūrista krēsliņa rodas kompleksi Šodien tāpat kā vakar bij viens breksēns, bet nedaudz mazāks. Dažiem citiem pat pa trīs trāpījās. Par galīgiem rezultātiem gan jau drīz būs infa feeder.lv lapā. Rokas sarkanas no divdien saules un deguns arī (no tās pašas saules).
Boroda - nu pa skaisto! Skat, ka krēsls būs tikai pirmais no sportistu inventāra, ko gribēsi iegādāties Pēc tam sekos citi pričendāļi, pēc tam kādreiz vēl dabūsi labu vietu, tad vispār deguns pacelsies uz augšu un ar mums parastajiem vairs negribēsi copēt