Man arī nav iebildumu pret Traper. Ikdienas copei mēdzu lietot parasto feeder no Traper. "Garšīgākai" copei izmantoju Milo upe, ja ir pieejama. Bet vispār labi rezultāti sanāk arī uz pavisam ekonomiskām pamatbarībām (Salmo, Still), pievienojot kaut ko no dārgākām barībām. Te vēl navar ko dalīties - pagaidām tikai eksperimenti Esmu mēģinājis gatavot pamatbarību pats. Pirmai pavasara barībai sanāk OK, jo pa ziemuir sakrājusies sakaltusi maize, kas pārtop rīvmaizē, auzu pārslas, cepumi, saulespuķu sēklas, ... Tomēr nekāda baigā ekonomija jau nesanāk. Tikvien kā gandarījums, ka spēju sagatavot strādājošu barību :)
Es apmēram redzēju ar ko baro sportisti. NG bija kaste ar motili. Citiem namanīju, jo lēnām braucu ar riteni gar visiem. Bija n-tās pudelītes ar kaut ko, kuras tika izlaistītas ēsmā. Nezinu cik tāda maksā.... Un nafig jālej. uzzināju, ka var lietot arī 12 nr. āķi. (Man parasti 10-14, likās, ka sacenē tik 14-16 lieto). Vispār lielie ēsmas spaiņi bija cik uziet.... Bija tā, ka, lai netērētu barību, kura jau pietiekoši samesta, tad barotavas vietā vnk pieliek svina lodīti. Vispār bija vērts aizbraukt un paskatīties.
Es apmēram redzēju ar ko baro sportisti. NG bija kaste ar motili. Citiem namanīju, jo lēnām braucu ar riteni gar visiem.
Vairāk par pus litru motiļa/džokera nedrīkstēja būt nevienam un būt tas bija visiem. Kam vairāk motiļa, kam džokera tas atkarībā no izvēlētās taktikas.
Bija n-tās pudelītes ar kaut ko, kuras tika izlaistītas ēsmā. Nezinu cik tāda maksā.... Un nafig jālej.
Pie galīgas necopes jau ķeries pie jebkura salmiņa un reizēm tie aromatizatori, (ja izdodas atrast īsto) arī nostrādā, bet tikai reizēm
uzzināju, ka var lietot arī 12 nr. āķi. (Man parasti 10-14, likās, ka sacenē tik 14-16 lieto). Vispār lielie ēsmas spaiņi bija cik uziet....
Nu āķa izmērs jau atkarīgs no ēsmas izmēra un šajos mačos zivtiņa prasīja lielu kumosu, kas savukārt nodrošināja lielu maiļu īpatsvaru un tas jau nu nemaz vairs nebija labi.
Bija tā, ka, lai netērētu barību, kura jau pietiekoši samesta, tad barotavas vietā vnk pieliek svina lodīti. Vispār bija vērts aizbraukt un paskatīties.
Par barības ekonomiju gan mačos neviens nedomā un svinu barotavas vietā izmantoja lai ātrāk izsistu āķi ar ēsmu līdz gruntij. Tādā veidā šoreiz cenšoties atkratīties no mailes, bet kā jau tas bija redzams, tad daudz tas nelīdzēja.
LSMK-Milo
Ziņojumu laboja Jan - Pirmdiena, 19.08.2013, 01:41
Sveiki fīderisti! Jūtos labu darbiņu padarījis - vēl viens copmanis ir iebružāts fīderistu aprindās Nu nebūs jau tikai fīderists, bet tagad ar šo kātu viņš ir spējīgs ne tikai lēpju lapas pa malām pastumt, bet arī jaukus brekšukkus izvilkt
Boroda - kopā strādājām mikrolīcītī. Tur viss ir ok, tikai smēkētāji savas smēķēšanas atliekas nevāc kopā. Baigā cemme, ka visa krastmala pilna ar L&M paciņām, plevītēm, ... Lielumu savācām un sapakojām lielajā melnajā maisā, bet sīkumi palika.
Tie, kuri copē un lasa šo forumu - atcerieties par vietas sakopšanu pēc sevis!!! Pagaidām vairāk aicinājums smēķētājiem un alus liietotājiem, jo tīru copes atkritumu tur nebija.