Jā, par barotavu formām var daudz runāt un mēģināt Tomēr katram savs. Es pagaidām aprobežojos ar apaļajām, pie kam pašdarinātajām - trūkst nost ne sliktāk kā pirktās Par barotavu ripošanu - uz horizontālas virsmas noliktas manas barotavas vienmēr uzreiz apveļas un nostājas uz smaguma Svina formu leju trapecveidīgu un cilpiņu stiprinu pie šaurākā gala. Tā uzreiz smaguma centrs tiek pārvietots uz priekšu, kas nodrošina precīzāku metienu (vismaz es tā domāju) Forma ir apmēram šāda:
RoginskisLV, kāts un spole Tev ir jaudīgi, aukla arī. Paskaties pats, vai izmanto sava inventāra lielo jaudu. Iespējams, ka auklu vari lietot smalkāku - būs mazāka pretestība straumē un vējā. Par āķa izmēru - skaties pēc kumosa lieluma, ko liksi uz āķa. Patiesībā ir pilnīgi OK, ja ar 3-5 baltajiem lieto nr. 12-14. Varbūt pat vēl smalkāku. Risku, ka atnāks trofejas zivs un āķis neizturēs, novērtē pats. Vislabākais kā atrast īsto izmēru ir pamēģināt vinos apstākļos ar dažādiem āķiem. Tā nonāksi pie sava - pareizā āķu izmēra
Labdien Cik lielu aki iesaki likt feederim uz Breksi.
Kā jau Iesācējs rakstīja ,DOMĀJU KA ATKARĪGS NO BREKŠUKA EDAMGRIBAS :)vajaga eksperimentēt .Borodam gan neiekrītu !! Ka izmantoti tiek pārsvarā baltie ,es pārsvarā ķeru uz slieku un balto uzlieku reizēm kā stoparu āķa galā lai slieka nelien nost ,,,
Ja šī pasaule tev liekas ideāla, tad vai nu Tu esi Dievs, vai nu par daudz iedzēris…
Āķiem un pavadiņu materiālam jau nu vajadzētu būt maksimāli kvalitatīviem. Cobras āķi diemžēl pie tādiem nav pieskatāmi, ja nu kā pagaidu variants tad vismaz COBRA PROFESSIONAL. No Latvijā pieejamajiem āķiem varētu ieteikt Milo, Owner, Gamakatsu, Kamasan āķus.
20 julija dabuji 2,3kg liela breksi pec tam vislaik rausta nevar saprast biezi norava, akis bija Cobra nr 6 pa lielu.
ceru bus ok Cobra nr 10..5dien un 6dien cope nakti...
Jan, Āķiem un pavadiņu materiālam jau nu vajadzētu būt maksimāli kvalitatīviem. Cobras āķi diemžēl pie tādiem nav pieskatāmi, ja nu kā pagaidu variants tad vismaz COBRA PROFESSIONAL. No Latvijā pieejamajiem āķiem varētu ieteikt Milo, Owner, Gamakatsu, Kamasan āķus.
Diemzel mums veikala nav izmera OWNER..bija Nr10 cita serija,bet nav kada owner RL-340 numurs 8 vai 10
... Diemzel mums veikala nav izmera OWNER..bija Nr10 cita serija,bet nav kada owner RL-340 numurs 8 vai 10
RL-340 nav nekāda panaceja. Lai arī NG šīs sērijas āķus iecienījis, tas vēl neko nenozīmē. Owneram ir arī citu sēriju āķi, kas nebūt nav sliktāki. Ar āķiem tomēr ir tā, ka jāpērk dažādi un jāmēģina kuri tieši Tavam copes stilam un kādos konkrētos apstākļos ir piemērotākie un ar tiem tad arī turpmāk darbojies. Neaizmirstot laiku pa laikam pamēģināt arī kādus citus.
20 julija dabuji 2,3kg liela breksi pec tam vislaik rausta nevar saprast biezi norava
Man izskatās, ka tās zivteles, kas copē nevēlas ēst tik lielu barības kumosu vienā mutes atvērienā, kas varētu nozīmēt, ka ēsmas kumoss ir par lielu un arī āķis ir tām par lielu.
Droši pamēģini krietni mazākus ēsmas kumosus, līdz ar to arī āķus - vajadzētu palielināties realizēto copju skaitam.
Par noraušanos Kāts ir jaudīgs, bet tam būtu jānostrādā arī uz sīkākām zivīm. Pamēģini pirms pavadiņas ielikt feedergum gabalu. Vajadzētu nostrādāt.
Par iebarojamo - nezinu es neko par Dobeles dzirnavnieka produktiem. Ja runā par breksi, viņam vajag ēst un ēst. Ja Tu strādā jau ilglaicīgi iebarotā vietā un blakus nav citu konkurentu, ir jāstrādā visām barībām, ko breksis tajā laikā ēd. Ja Tu saki, ka ir copes (daudz rausta), tad zivis ir atsaukušās uz barību, atliek tikai tās izvilkt