Māris, šodien bijam 5 cilvēki katram 2 kāti no pulksten 6 rītā līdz 12 , 4 bija norma vienam 2 un vel nodilušās no āķa bez nekādas piebarošanas jo tai straume kas ir gaujā barot nav jēgas zinu uz visiem 100%
nez siguldas puse neviens vimbas neibaroja cik es zinu raksta
Pavasarī vimbu nepabarosi, bet īslaicīgi pietur ar barību. Cik esmu ekspermentējis noteikti ir labāk. Pēc nārsta vimbu cope, tas ir vasarā bez iebarošanas nav iedomājama.
Nujā, es jau viņu nedomāju noturēt uz barības, bet tikai pievilināt. Raicha, lai tu labāk saprastu manu domu- viena no manām vietām ir Gaujā uz salas, makšķeres metu pa straumi uz leju, nevis perpendikulāri, tāpēc pietiek ar nelielu svaru. Un, ja barību sataisa stingru, tādu kas no barotavas skalojas vairākas minūtes, tad domāju, ka tas rezultativitāti tikai paaugstinātu.
I don't care who your father is... don't walk on the water while i'm fishing!!!
un tu re ko mēs satiekam pašu gruntstmakšķerēšanas profu Janu ... ... Nu meistars paliek meistars
Nu līdz meistariem un profiem man vēl tālu. Pagaidām tie tik tādi mēģinājumi apgūt fīderi nopietni. Nedaudz par pašu copi. Laiciņš bij vienkārši superīgs. Sāku tuvajā distancē un jau trešajā iemetienā pieteicās pirmā raudiņa. Pēc tam vēl dažas copes kuras realizēt neizdodas un kārtējā iemetienā aprauta sistēma. Pārsienu montāžu, atjaunoju distanci un gandrīz katrā iemetienā vārga copīte kuru realizēt nu nekādi neizdodas. Blakus makšķerē Uldis (siluro) un tāda pat situācija. Un ja jau tādam meistaram kā viņš neizdodas izmānīt tos raustītājus, tad man satraukties nav liela pamata. Mainu pavadas, āķus un pie 18nr āķīša un 50cm pavadas ar vienu pinku un pāris motiļiem uz āķa izdodas beidzot tos raustītājus izmānīt, bet tās tik tādas sprīža garuma raudiņas. Beidzot siluro kārtīga cope un pirmā vimba viņam rokā. Kad jau tā, tad nolemju es arī pāriet uz tālo distanci un jā, pēc brīža piesakās plaukstas lieluma brekšuks. Pēc neilga laiciņa zemmēra sapals un raudiņa uz 150g. Zivtiņa uz barības galda nostājusies un spriežot pēc tā, ka sapalam pa visiem galiem barība gāžas ārā tā tiem arī garšo. Vēl pēc neliela laiciņa kārtīga copīte un jā, patīkams smagums otrā auklas galā. Pamazām pievelku pie krasta, bet pacelt uzreiz tik viegli neizdodas. Pēc nelielas spēkošanās pirmā šā gada mēra vimbiņa rokā gan. Siluro vēl trīs labas copītes, kuras viņam tomēr neizdodas realizēt jo viena atkabinās kad pie krasta to mēģina pacelt augšā un pārējas divas atkabinās jau paceļam. Turpinājumā man vēl dažas raudiņas un tad jau laiks taisīties uz māju pusi. Lai arī kopējais rezultāts nav diezin kāds dižais, bet pirmā vimbiņa šogad noķerta un labi pavadīts laiks. Ko arī Jums novēlu!!!!
kad iekopē bildes kodu, tad teikumu sāc rakstīt vismaz jaunā rindā. varbūt, pat ieturi starp teksta rindu un bildes kodu pat kādu tukšu rindu, lai tas teksts neiebrauc tik tuvu bildē.
Oky
Ja šī pasaule tev liekas ideāla, tad vai nu Tu esi Dievs, vai nu par daudz iedzēris…
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Nu šeit jau esam pie Svitenes ietekas Lielupē Kur dzīvo lielās žuves Un kur Jutrix lielajā vētrā skaloja zābakus Jutrix ,nekā personīga bet bij jautri Ha,ha labi ejam tālāk
atceros to vietiņu forša atskaite un forši pavadīta diena
Vakar vakarpusē man draugam vienā slepenā upē 3vimbas un krēslai sākoties norāvās 2 lotas. Viena pārrāva pīto auklu, otra iztaisnoja vimbu āķi. Tā ka žors sākas.