Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Salti meli! Man pa divām stundām šodien bija tikai viena copīte Sencis no rīta kaut ko bija saķēris un viens muks breksis bija akmeņos palicis, bet cope jau bija pazudusi pirms es atbraucu. Kamēr divas stundas tur biju man viena cope, sencim viena raudiņa. Kopā arī aizbēgām. Vējš gandrīz no sāniem un arvien pieņēmās spēkā, pārāk kruta nebija Man jautājums pieredzējušiem fīderistiem. Kad pūš spēcīgs sānu vējš, kā likt fīderi? Ar spici pret vēju, vai spici pa vējam? Cik augstu no ūdens? Jo es izmēģinājos visādi un man tas vējš traucēja gandrīz visos variantos. Iespēja nolaist spici praktiski līdz ūdenim tajā vietā īsti nav un sanāk, ka pats ar kādu metru no ūdens ar visu fīderi esmu, tāpēc vējš visu laiku pūš brīvajā auklā(tajā posmā no spices līdz ūdenim) un reāli traucē. Tā kaut kā Te bildes no šodienas
Līdz vētrai tur vēl tālu bija, bet problēma reāla. Vismaz tieši tajā vietā, jo sākumā ir akmeņi un tikai tad ūdens.
Kad pūš spēcīgs sānu vējš, kā likt fīderi? Ar spici pret vēju, vai spici pa vējam? Cik augstu no ūdens? Jo es izmēģinājos visādi un man tas vējš traucēja gandrīz visos variantos. Iespēja nolaist spici praktiski līdz ūdenim tajā vietā īsti nav un sanāk, ka pats ar kādu metru no ūdens ar visu fīderi esmu, tāpēc vējš visu laiku pūš brīvajā auklā(tajā posmā no spices līdz ūdenim) un reāli traucē. Tā kaut kā Te bildes no šodienas
From April 10, 2014
Spici maksimāli tuvu ūdens virsmai, vai pat ūdenī. Šajā gadījumā maksimāli tuvu ūdens virsmai, bet tā lai viļņi nesit pa spici. Spriežot pēc foto vajadzētu mainīt kāta novietojumu pret ūdeni,tā lai tas būtu perpendikulāri krasta līnijai, tad arī varētu nelienot ūdenī nolaist spici maksimāli tuvu ūdens virsmai.
Vakar vēlreiz pārliecinājos ,ka manā vimbu vietā joprojā nekas īpašs nenotiek.Pie upes biju ap pl 7.00 līdz pustdiens laikam pilnīgi neviena piesitiena.Izprovējos visādas ēsmas,gan copēt tuvāk krastam ,gan tālāk no krasta un tāpat bez rezūltātiem.Viena gan vimba pieteicās,tas nedaudz priecēja ,ka gluži tukšā neesmu.Pēcpustdienā sāka līt lietus,un bija copei jāmet miers.Laiciņš gan varēja būt siltāks.
Tā kā līdzi nebija paņemti nekādi sildelementi,tad bija jāsildās pie ugunskura.
Sveiki, šodien iešu makšķerēt uz Daugavu ar gruntenēm, skatijos itkā labs laiks copēšanai. Varat pateikt kādus ieteikumus, kā jācopē Daugavā un kādi faktori ir?
Vakar ar Koka Kluci, Anatoliju, Jutrix un Koka Kluča mazajiem, bijām atpūsties pie Daugavas ar gruntenēm. Kaut ko noķērām jau ar, bet cope pārākā nebija gan. Toties diena ideāla un atpūta superīga, es vakar visu dienu apenēs noskraidīju, šodien bik mugura sāp no pirmajiem saules stariem Koka Klucis ar iesauļojās