Nu es visos copes veidos esmu dubišķiks, diletants un amatieris, a ko nu? Galvenais, lai pašam sagādā prieku tas, ko dari. Ja prieku sagādā profesionāla pieeja un sporta makšķerēšana, tad tik uz priekšu! Visiem nemaz nav jābūt profiem, vai zintniekiem copes jautājumos. Jādara tas, kas patīk! Nav jau darbs, ka jāizvelās kur var nopelnīt, nevis darīt to, kas patīk
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
900gr man tagad ir lielākā vēdzele. Gribējās jau virs kilo, bet gan jau noķeršu arī tādu!
Šovakar divus mērus izvilku.... bet tas viens, mļin aizgāja. 100 gr fīderis ripā, pavilkt ar pīto nespēju, bet kukainis staigā..... nu gandrīz pievilku līdz krastam, bet tur tādi zacepi, ka atkal iesēdās.... gaidīju ilgi, bet tad pļukš un izmeta ēsmu (sapluinīta ne pa jokam).... likās, ka vismaz 2 kg jābūt bija....
Vakar bijām četru vīru kompānijā pie Lielupes. Es, foreļošanas biedrs Kaspars, viņam draugs Reinis un Spulgits. Šoreiz citā vietā. Nosēdējām līdz 21:30 un bija tikai divas copes uz visiem, bet abas beidzās rezultatīvi. Pirmo vēdzeli noķēra Reinis, vēdzele bija mēra, bet tika amnestēta, jo nekāda jau lielā nebija Otro noķēra Spulgits un šī jau bija nedaudz lielāka un aizbrauca mājās. Tā mums gāja
Šodien no pl 16.00-20.00 pabiju pie Gaujas,laiciņs jau nebija no labākajiem,jo lietus lija kā pa Jāņiem.Ne ko jau prātīgu neizdevās noķert 2 gb Gaujas standartus,kuri pēc Ziemassvētku pantiņu noskaitīšas aizpeldēja uz mājām.Nesaprotu kapēc Gaujā vēdzelēm tik švaks izmērs.
Es te vairs nerakstu atskaites par savām vēdzeļu copēm, jo zivju izmēri Gaujā šogad ir galīgi bēdīgi. Arī skaita ziņā to atkal ir krietni mazāk. Atcerējos, laikam tas bija vecajā zive.lv forumā, ka Birzaks izteicās, ka Gauja vispār ir vēdzelēm dikti nelabvēlīga upe- sekls, smiltis utt. Piedevām šķiet, ka šī gada sausā un karstā vasara vēdzeļu populāciju Gaujā ir krietni paretinājusi. Pagājušo gadu bija tieši pretēji- vasara lietaina, kā rezultātā upē līmenis turējās augsts un rudenī zivis bija kā dubļi.
I don't care who your father is... don't walk on the water while i'm fishing!!!