Nu man galvenais ir copes prieks, copes process, vai sauciet viņu kā gribiet. Ja man pati cope sagādā prieku, tad varu sēdēt ar bambusa makšķerī dīķi un ķert karūsas. Pārējais jau ir ērtību un finansiālās rosības jautājums Bet nu 50%atlaides tomēr arī mani ievilināja šodien vienā Salmo bodē. Plaukti bija patīrīti jau smuki, bet tomēr sev šo to nopirku. Paņēmu sev vēl vienu fīderi, ar savu stiklašķiedras jau vairākas sezonas esmu nomaucis un nesūdzos, bet paņēmu klāt bik labāku. Tagad man būs divi fīderi Paņēmu Salmo Diamond Competition Feeder 100 IM7 garums 360, līdz 100gr tests Paņēmu arī karpu kātiņu. Ne gluži tādu, kā vēlējos, bet cena bija tāda kā vēlējos Salmo Supreme Travel Carp garums 360, tests 2,75lbs
Kā arī iegādājos divas spoles. Abas elites klases Abas vienādas - Salmo Elite FreeRUN
Tagad tik jānoskatās Grabovska raidījums, kur šis stāstīja kā apietas ar tām spolēm ar divām bremzēm un kura jāregulē Vispābā, baigais grunteņotājs tagad esmu, man tagad ir jau piecas gruntsmakšķeres
Jan - moš Tu īsumā vari apskaidrot par tām divām bremzēm. Kura jāregulē un kas tas pat puļķi spoles aizmugurē, kad sāc tīt, šis atlec atpakaļ
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
kad es biju šopavasar ventmalā, tad manu uzmanību grunteņošanai pievērsa onka ar veco labo padomju stiklašķiedras kātu, ņevas spoli un tā pat laika apmēram uz aci 0,6 mono auklu, kuras galā kaut kā samudžināta mistiska sistēma, pie kuras āķis piesiets ar parasto mezglu (ne copes) ar visu šleifīti. kā atsvars darbojās armatūras gabals ar piemetinātu cilpiņu. viņa zvaniņi zvanīja nepārtraukti un viņš vilka visu ko - brekšus, vimbas un līņus. paturēja tikai līņus, pārējo meta kā drazu atpakaļ. apkārt viņam bija apurbušies labi aprīkoti speciālisti-fīderisti, kuriem atlika tikai skaudībā noraudzīties tāpēc man liekas, ka daudz svarīgāk par to kāda tev spole un kāts ir tā saucamā poņa. ...
Skaista pasaciņa kura ar nelielām izmaiņām laiku pa laikam uzpeld forumos. Kas attiecas uz poņu, ņuhu un čuju, tad tā ir tikai un vienīgi tā pati pieredze, zināšanas un meistarība, no kuras tādiem onkām (deviņdesmit deviņos gadījumos no simta) nav ne smakas un nonākuši svešā vietā tie nespēj noķert "ne tik cik melns aiz naga".
Aigar, tur viss ir īzī čīzī kad to pakaļējo kloķi uzkruķī uz augšu, tad spolīte griežas akūni viegli, ko gan arī var pieregulēt, ja nemaldos ar augšējo bremzi, tobiš ja ir cope, tad zivs to spolīti var ļoti viegli iztīt ārā. Tajā brīdi, kad patin rokturi, tad tas kloķītis automātiski nokrīt lejā un ieslēdzās spoles bremze, kuras stiprību attiecīgi regulē ar apakšējo bremzi un vari sākt izvadīt zivi...
Ritens gar zem', pats gar zem', pill mut a zem' - viss zob a pa zem'..!!!
... Jan - moš Tu īsumā vari apskaidrot par tām divām bremzēm. Kura jāregulē un kas tas pat puļķi spoles aizmugurē, kad sāc tīt, šis atlec atpakaļ
Lai arī nekā sarežģīta tur nav, tomēr īsumā nesanāks. Ja par priekšējo bremzi nav īsti ko stāstīt jo darbojas tieši tāpat kā jebkura cita bezinerces spoles priekšējā bremze, tad lai aprakstītu baitrunera darbību sanāks pārāk daudz rakstīt, tāpēc piedāvāju noskatīties šo video
Ja atmiņa neviļ tad spuļģītim ir/bija spole ar baitrunneri un viņš Tev visu var sīki un smalki parādīt un izstāstīt.
Zivniek, Jan - danke. Pagaidām vēl īsti neiepbraucu, bet iebraukšu Moš pie vainas Tērvetnieks, kas pēc darba gards
Spulģitis vienu tādu spoli man ar bija iedevis, es to lietoju uz gruntenes(tā kāta, ko no Jan pirku), bet īsti pat nemēģināju iebraukt kas un kā. Vienkārši abas bremzes paregulēju, mēģināju iztīt ar roku auklu, lai pie slodzes dod auklu, un viss - pa manam viss kārtībā! Bet nu tagad, kad vēl divas tādas spoles un bik labākas, tad laikam jāiebrauc kā tās darbojas
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Nu tā, izskatās, ka iebraucu šitajā uzbūvē. Jan telefoniski izstāstīja un tagad šķiet, ka viss skaidrs, cerams līdz pavasarim neaizmirsīšu. Paldies Jan!
Sanāk, ka apakšējā bremze regulē cik brīvi spole atdos auklu, kad būs kloķis pacelts uz augšu. Tobiš stāvošā ūdenī, to bremzi var pavisam atregulēt un, ja kloķis būs uz augšu, tad pie zivs copes tā pavisam brīvi tīs auklu, bet tikko sāks tīt spoli, tā kloķis nokritīs un tur jau strādās priekšējā bremze, kas jānoregulē tā, kā visām spolēm. Vēl īsāk sanāk, ka apakšējā bremze regulē to, cik brīvi ies aukla tajā brīdī, kad kloķis ir auz augšu un makšķere atrodas zivs gaidās, bet ar augšējo bremzi pieregulē to, lai varētu zivi izvadīt arā
Paņēmu Salmo Diamond Competition Feeder 100 IM7 garums 360, līdz 100gr tests Paņēmu arī karpu kātiņu. Ne gluži tādu, kā vēlējos, bet cena bija tāda kā vēlējos Salmo Supreme Travel Carp garums 360, tests 2,75lbs Kā arī iegādājos divas spoles. Abas elites klases Abas vienādas - Salmo Elite FreeRUN
Forši!
Tava kultūra ir tas, ko tu dari, kad Tevi neviens neredz ...
Paldies, jau Jan izstāstīja. Domāju, ka labs variants būs uz zanderu mūsu vietiņā. Zvaniņu nemaz nekāršu, varēs redzēt pēc spoles
Quotespulgits ()
Labs pirkums
Nu man jau tas fīderis patīk gan. Pēc stiklašķiedras liekas klasi augstāks. Viss pamazām, dažas sezonas bija stiklašķiedras, tagad klāt atnāca labāks, bet, varbūt ar laiku vēl ko labāku gribēsies.
jan, tā nav pasaciņa tā ir skarba realitāte. onka bija vietējais, zināja kur un kad jāmet
un arī barojis tajā vietā patstāvīgi ... tad arī nav brīnums ka zivis tik ātri nepāries pie blakus esošajiem, pat tad ja barosi ar vis krutākajām barībām ... bet ja pēc pāris stundām neķēra arī blakus esošie fīderisti, tad tie ir tādi paši bēdu brāļi kādus vairumā var redzēt Volleros ... sapērk fīdera aprīkojumu, bet pēc būtības tie paši dubinšķiki vien paliek ... jā, jā tieši dubiņšķiki nevis grunteņotāji, jo arī pie grunteņotājiem zivij pēc pāris stundām bij jāpienāk
Jan, jūs tikko kā apstiprinājāt to, ko es domāju. Galvenais ir nebūt "dubišķikam", primārais ir "poņa". Aprīkojumam ir sekundāra nozīme Pagaidām vēl es esmu totāls grunteņošanas vai fīderēšanas dubišķiks Jāsāk mācīties.
Pavadiņa ir kā prezervatīvs. Bez - riskanti, bet baigais kaifs!