Biju šovakar uz Gauju,sezonu beidzot izdevās atklāt ar vienu nelielu vēdzelīti,kura protams tika atlaista.Redzēju ka blakus viens copmanis arī vienu izvilka ,nedaudz virs mēra.Vispār jau baigais klusums ,pa visu vakaru tikai viena cope.
Kaut kā Gauja Copmanim negrib atdoties ar vēdzelēm
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
sveiki grunteņotāji! man būs tādi totāli iesācēja jautājumi gribu uzriktēt pamazām tādu rīku ar ko varētu ķert pavasarī vimbas un rudenī vēdzeles. vai maz kas tāds ir iespējams ar vienu un to pašu komplektu? kādam jābūt tādam komplektam? no spiningiem sāku jau kaut ko saprast, taču par tām garajām makšķerēm man melna bilde. tik tik vien zinu, ka ir bomīgie bušu kāti jūrai un lazdu makšķere kaķa zivīm gribu kādreiz pasēdēt krastā un gaidīt ieskanamies zvaniņu
Pavadiņa ir kā prezervatīvs. Bez - riskanti, bet baigais kaifs!
marti nopērc vienu fīderi ar testu līdz kādiem 120 gramiem ap 3,6m un bēdu nezināsi - varēsi darīt visu iepriekš minēto un jūrā uz buti arī varēsi iemest. ja pa prostamo, tad spinis 2,7m ar testu līdz kādiem 70 gramiem un atiet zuzīt. bet pirmais tomēr ir efektīvāks veids. ja gribi zvaniņu dzirdēt, tad tā pat pirms kāta gala iekarini un viss būs štokos....
Ritens gar zem', pats gar zem', pill mut a zem' - viss zob a pa zem'..!!!
galīgi pa prostomu negribas, gribas daudz maz uz to normālo pusi, bet arī ne galīgi profesionāli. skatos uz salmo produkciju, jo tas ir vienīgais brends kādu zinu :P ja tie feeder kāti ir daudz maz tik pat labi kā spiņķa kāti, tad man derēs. skatos, ka feederim no salmo ir: - taifun feeder - supreme feeder - diamond competition feeder - elite target feeder
taifun un supreme, laikam nebūs tas ko gribu. par diamond neko nezinu, bet elite jau izklausās gandrīz tik pat labi kā xtwitch
Pavadiņa ir kā prezervatīvs. Bez - riskanti, bet baigais kaifs!
uzraksti NG iekš CL jautājumiem. Viņš Tev sīki un smalki par katru no tiem pastāstīs. Es savējo nopirku tirgū un pagaidām divās jūras sezonās + vēdzeļu un vimbu copēs neesmu viņu nokāvis un jūrā viņš ir dabujis smagi iesvīst. katrā ziņā esmu apmierināts, kā zīlonis
Ritens gar zem', pats gar zem', pill mut a zem' - viss zob a pa zem'..!!!
Taifuns ir īsts darba miets.Ar viņu var veikt visas Tevis minētās darbības,salauzt laikam var tikai ieverot durvīs.Pats esmu bijis i jūrā,i vimbās un tagad vēdzelēs.Mēģinu šos kātus salauzt(apnikušies) ,metot gandrīz divreiz vairāk kā ļauj tests,nekādas vainas.
Nu nezinu, gan vimbām gan butēm der jebkas, tik stingrs un lai smagumu tur Starp citu Gaujā un Mēmelē vimbojot, man fīderis ar testu līdz 90gr(cik nu fīderis, bet salmo bomis ar tādu nosaukumu -Taifun) nemaz nepatika. Prasās kaut kas štengrāks. Jūrā tas pats. Tas teleskopiskais kāts, ko pirku no Jan man uz vimbām un butēm patīk labāk. Vispār es ieteiktu vienu normālu karpu kātiņu - pats ar tādu gribu nopirkt. Manam foreļošanas kolēģim Kasparam ir karpu kātiņš(divdaļīgais laikam), firmu neatceros. Bet kā gruntene vienkārši super, gana viegls, gana izturīgs, patīkams rokās un pidžināt var uz nebēdu. Nav arī sajūta, ka slotas kāts rokās. Katrā gadījumā tieši jūrai un kā papildus grunteni, es sev gribu tādu iegādāties
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Katram savs. Pagaidām jau izmantoju gan jūrā, gan uz vimbām to fīderi, bet īsti neiet pie dūšas. Sevišķi vimbu copē. Tur prasās stingrāku spici, jo pavasarī straume ar dara savu..... Un jūrā es tās copes nemaz īsti nepētu, vnk ik pa laikam pārmetu Man ar to fīderi vislabāk patīk sēdēt ar barotavu uz baltajām zivīm. Vot tur tas kāts ir tas, kas vajadzīgs! Man ir baigi iepaticies karpu kātiņš. Derēs jūrai, vēdzelēm un vimbām. Tādu uz nākamo sezonu gribu iegādāties
Man ar to fīderi vislabāk patīk sēdēt ar barotavu uz baltajām zivīm. Vot tur tas kāts ir tas, kas vajadzīgs! Man ir baigi iepaticies karpu kātiņš. Derēs jūrai, vēdzelēm un vimbām. Tādu uz nākamo sezonu gribu iegādāties :)
Man ir gan fīderīši, gan lētie taifūniņi karpām, gan vēl pārītis īsāku. Nu fīderis ir fīderis, patīk vislabāk. Bet katrai vietai un veidam savs. Ja vieta pašaura, supertālu nav jāmet, tad izvēlos 2,7m. Bet ja pirktu pirmo kātu šodien, tad noteikti fīderīti.
Boroda, zin kā ir? Universālu kātu nav Sākumā man bija viens spinings, kas man šķita diezgan universāls.....bet pamazām sāku apaugt ar kātiem Grunteņošanai pieeju ļoti vienkārši, bet tāpat saprotu, ka nav universāla kāta. Fīderis ir ļoti labs daudzos gadījumos, bet personīgi man tas vislabākais šķiet tieši ar barotavu uz baltajām zivīm. Cik saprotu, tad Marti taisās ar to fīderi/citu kātiņu pasēdēt pie ūdeņiem dažas reizes gadā, tad domājams, kāds nedārgs fīderis ar testu līdz 90-100gr būs ļoti labs variants. Te lielāku skaidrību varētu ieviest Jan vai Iesācējs un rekomendēt kaut ko - varbūt ne konkrētu modeli, bet vismaz cenas kategoriju, testus, kāta garumu u.t.t. Priekš manis un manām pašreizējām prasībām grutenes tagad sadalās šādi: - Fīderis. Copei ar barotavu priekš baltajām zivīm un kā otrs kātiņš jebkurai copei jūrai, vimbām, vēdzēlēm, uz dzīvo no krasta no grunts. - Jebkurš kāts, kas nesalūzt pie 50gr smaguma. Domāts lai var iemest un piekarināt zvaniņu. - Jūras kāts un arī vimbu kātiņš. Par šo man pašreiz kalpo tas teleskopiskais karpu kātiņš, bet zinu kādu gribu iegādāties un tas galīgi nav fīderis. Smalkāk un detalizētāk man pašreiz neko dalīt nevajag, jo ar gruntenēm sēžu pārsvarā tikai pavasaros un rudeņos, vai pie jūras. Savādāk vēl iepatiksies tā lieta un būs jātērējas atkal P.S. Starp stiklašķiedras fīderi un normālu fīderi ir ļoti liela starpība tāpat kā starp spiņiem. Pat J0ņa grafīta Salmo šķiet krietni labāks par stiklašķiedras Taifūnu........bet kā jau minēju man prasības nav lielas un pagaidām apmierina tas, kas man ir. Vot tikai to vienu kātiņu gan vēl uz nākamo sezonu jāpiepērk