Iesaku paprovēt profi-blinker gumijas,man topā ir oranžas,ēd zandarti,līdakas un pa kādam asarim ar tiek.man ir pāris ezeri kur taisni uz tām vislabāk ķerās.Arī tas kukainis kas man no laivas izleca iekāroja to.
Kāds nevar aprakstīt, kā jāveido džiga sistēma, kur apakšā ir lielā zivs, bet pa augšu uz auklas pavadās tiek stiprināti mazi tvisteri, vai kaut kas mušveidīgs (redzēju vienā krievu raidījumā tādu sistēmu uz tām mušām smuki ņēma asari).
Didzis - ir divi vienkārši veidi. Pirmais: Apakšā sienās džiga māneklis ar džiga galvu un drusku augstāk pavadiņa ar tvisterīti, vai mušiņu. Pavadiņu var siet pie auklas pa taisno, var izmantot griezuli. Otrs variants ir tāds, ka var svins ir apakšā un džiga māneklis nav vajadzīgs. Var siet divas pavadiņas ar parastajiem āķiem un likt uz viņām ko vēlies. Apakšā uzliec lielāku mānekli, bet augšā mazāku. Šinī bildē gan abi ir vienādi, šī sistēma paredzēta jūras asaru ķeršanai Cerams, ka kaut cik palīdzēju
Es bieži vien uz džiga galvas ar āķi lieku dabīgo ēsmu. Ja uz asariem, tad pietiek tikai ar sliekām, ja uz zandartu, tad var likt arī veselu zivtiņu vai tās asti. Var kombinēt zivs aste + tārpi
Ir lielās gumijas zivteles , ja ieliek džīgu iekšā aķis agšpusē ir pa tuvu galvai ...kādi vēl varianti provēti ...(bez trijžubura apakšā)
Ir jau džiga galvas ar diezgan garu āķi. Piemēram, 8gr džiga galva, bet āķis pietiekami garš, lai uzvilktu diezgan pagaru gumiju. Tas man šķiet arī ir vienkāršākais risinājums - džiga galvas āķa garums
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
A tur nav ko ne smieties, ne raudāt Džiga māneklis, tjipa paralona zivtiņa. Tikai ļoti neglīti izgriezta Uz paralona zivi, tikai pirkto, man Lielupē trīs reiz zandarts pagrāba, bet ārā tā arī nedabūju toreiz nevienu. Paralona zivs gan ar pēc tam diezgan nelietojama bija. Vecdaugavā dažus ašukus uz paralonu esmu noķēris, pie tam uz paša izgriezto Vot līdaka pagaidām nav trāpījusies, tās man uz dzelžiem parasti ņem
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Kāds(a) zin kādam nolūkam lieto šādu džiga galvu? Pats nopirku un tagad netieku gudrs Aigars ar šodien visādi štukoja, bet ar nezināja pateikt īsto pielietojumu