Mazajās upītēs vispār grūti kaut ko sakarīgu noķert. Vismaz man
Tur ir jāpiešaujās. Ja piešaujas pie mazajām upītēm un skaļi tur neuzvedās, tad lomi bieži vien ir labāki, kā lielās upēs. Vienīgais izmēri ne vienmēr mazajās upītēs iepriecina. Man mazās upītēs patīk paieties ar ultralaitu un paķert sportiskās intereses pēc. Parasti visu noķerto šādās reizēs atlaižu, bet ir savs kaifs klusām pabradāt(reizēm kaut kur pat pielavīties) ar ultralaitu un sajust, kad zivs pieķerās. Tomēr sajūtas ar vieglo ir pavisam citas
Šodien uz vienu stundiņu piestāju, garām braucot, tajā zandartu vietā, ko man pastāstīja. Pamētāju stundiņu džiga mānekļus, lai apskatītos kāda tur gultne. Principā nemaz tik bieži neķerās aiz grunts, tā ka var mēģināt arī ar spiningu. Šonedēļ nesanāks, bet nākamnedēļ aiziešu kādu rītu, vai kādu vakaru, gan ar grunteni uz dzīvo, gan paralēli ar spiningu. Moš kaut kas noķerās arī
Šorīt no rīta beidzot biju aizgājis uz ieteikto zandartu vietu. Biju no 2:20 līdz gandrīz 6:00. Nebija nevienas copes. Izmētāju visus savus džiga mānekļus, paralona zivis, gumijas un mēģināju arī voblerus stiprināt pie džiga galvām - nekā! Piedevām ar paralēli visu laiku bija iemesta gruntene uz mazām ēsmas zivtiņām, kuras saķēru ar speciālo tīkliņu, un uz grunteni ar ne copes! Vai nu tajā vietā zandartu nav un man sameloja, vai nebija īstie laika apstākļi, vai nu es vienkārši nejēdzu noķert zandartu ne ar spiningu, ne grunteni Asari gan pēc 4:00 sāka dzenāt sīkos diezgan aktīvi, bet arī neņēma. Man gan nebija asaru mānekļi līdz, bet uz tiem, kuri bija domāti zandartiem, asari nereaģēja. Domāju, ka būtu strādājis gaišs neliels rotiņš, ja to laistu 1-1,5m dziļumā. Dziļums tajā vietā ap 7m. Jo dzenāja izteikti pa virsu sīkos. Bet ne jau asaros es gāju. Tā lūk man izgāja ieteiktajā zandartu vietā!
Šodien pēcpusdienā ar Aigaru iepeldējām Ventā uz dažām stundām paspiningot. Neko nenoķērām - uz diviem viens asarīts! Nedaudz arī pavelcējām, bet arī pa tukšo...copes tūre gan vēl nav galā! Mega asaris