Vakar pabijām Lielajā upē, četru cilveku kompanijā, par cik rīti vel tādi dzestri īpaši nesteidzāmies un laivas laidām iekšā ap plkst. 9:00 laišanās iekšā iepretim Jūrmalai.Laivinieki neviena pēc kuriem varetu orientēties, kur meklēt līdaku, tāpēc laidām, kur intuīcija vilka un vējš ļāva jo ziemelīts iepūta brīžiem tīri labi... un par cik šajā posmā upes gultne visai tīra un zāles ar vēl nav saaugušas, bija problēmas ar laivas noturēšanu tajā punkta kurā vēlējamies un dažbrīd kādam paspruka arī kāds rupjaks vārds jo tajā līcīti, kur sajūta, ka toč toč sēž līdaka pēc minutes jau sēžam mēs paši (paldies vēja māt! ) Lai vai kā tomēr mums nācās pievienoties tam bariņam, kuri apgalvo ka vēl tomēr visai vēss un līdaks nav īsti pamodies jo gala rezultatā man viens knapmēriņš un viens zemmeriņš. A parējiem? Pārējiem vējšss di... Kopumā sezona atklāta un prieciņš ar bija un saulīte jau ar bija, tā kā nebij tikai vējšs vainīgs Iemēģinaju arī MJ komplektiņu nu sajūtas labās bij to vērts ieguldīt bik naudiņu jo lido nevainojami vismaz priekš manis. Ir tā sajūta, ka tiešām darbojies ar mikro lietiņām Zivi gan vel nesanāca izmānīt to nakamreiz P.S kamer es te rakstos Vacija iemet Krieviem vismaz godavārtus
es ar šodien beidzot izrāvos uz copi. mērķa zivs - kalmārs vieta - Venēcijas Lido salas ziemeļu gala mols. sāku visu pašmācības ceļā eksperimentējot, taču nebiju ne desmit reizes iemetis, kā pirmais garām ar riteni braucošais onkulīts man uzreiz klāt. viss skaidrā, daļēji nesaprotamā itāļu valodā. vārds pa vārdam, parādu uz ko ķeru. šim uzreiz skaidrs mans mērķis, bet neesot kaut kas pareizi. sākumā mēģina zīmēt, beigās pārejam pie prektiskām nodarbībām - sienam. onkulis jau gados, krūtīs prosecco un redze vāja. zināšana un gribēšana ir, bet varēšanu uzņemos es. beigās izrādās, ka tā pati mums zināmā atvadu pavada vien ir. tikai proporcijas drusku citas. māneklis - totanara (itāliski) jeb jig squid (engliski). tipa voblers bet specifiski āķi. svins 20gr, jo tie gumijas gabali vairāk pa seklumiem ganās. mešana no mola uz jūras pusi, nevis iekšējo kuģu ceļu, kur nenormāla straume. straume tur dēļ paisuma un bēguma lagūnā. uzreiz onka man arī ierāda telefonā aplikāciju, kura rāda uz priekšu paisumus un bēgumus pa stundām. man šī aplikācija nebija sveša, biju jau pienācīgi gatavojies un tādā veidā iegūstu onkuļu cieņu. pa to laiku vecais itālis jau piemenedžējis citu onkuli, kurš runā angliski. sarunas panesas, apmācības kurss uzņem apgriezienus. ierāda man labākās vietas, pastāsta, ka vislabāk ņem stundu pirms un pēc paisuma vai bēguma kulminācijas, jo tad straume sāk rimties. izrādās, ka kalmāru sēzona jau cauri. bet vispār šogad esot bijis baigi švaki. taču noķert kaut ko varot vēl. par to liecina melnie pleķi uz mola baltajiem akmeņu blokiem. izvelkot kalmāru, tad izspļauj melnu tinti un tādā veidā visa slepenā vieta tiek atklāta. prasīju kad ņem labāk, kurā dienas laikā. atbildēja, ka to tā nevarot pateikt. kad ir, tad ņem, neatkarīgi no diennakts laika. tagad kalmāri no jūras esot sagājuši iekšā lagūnā nārstot, tāpēc sezona cauri. bet septembrī, oktobrī iešot atkal vaļā. bet tad labak ņemot uz maza izmēra vobleriem. tā arī es nevienu nenoķēru, lai gan likās, ka viena cope bija... atpakaļ nākot mani draugi teica, lai es ejot uz mola galu, jo pie tik zema līmeņa šie esot dziļāk. un viens tur esot 4gab noķēris, kas gan esot ļoti maz. normāli esot kādi 10-20kg vienvārdsakot - aplauzos. nāca visrū negaiss un ko kājas nes, metos krastā. taču kā jau bija gaidāms - negaiss apstājās, jo nākot no alpiem sastapās ar adrijas jūras masām un iepauzējās, ļaujot man sausā nokļūt mājās. laikam parīt provēšu atkal.
Mols kā Liepājā. :)) Man paziņa vakar pieskrēja, tikko no Sviedrijas. Esot bijuši kaut kādos ezeros ap 120 km uz augšu no Stokholmas. Līdakas pārsvarā. Viņam lielākā 5 kg. Draudzenei rekords - 6kg zandarts.
marti - žēl, ka nedabūji nevienu. Būtu super pašam noķert un pēc tam pagatavot! Paldies par atskaiti!
QuoteBoroda ()
Draudzenei rekords - 6kg zandarts.
Labs kukainis!
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Biju ciemos pie Igauņiem. Divas upītes apstaigāju. Izskatās, ka tur viss ir nedaudz labāk. Vienu 40cm+ foreli ar noķēru. Upes skaistas, noteikti braukšu vēl!
Šodien ar Imantu apstaigājām trīs karjeras. Ķērās tikai man un tikai vienā karjerā. Bija nelieli asari, viens smuks asaris un divi līdakas shodi, bet tās nebija mērā. Bija interesanti, tikai nodegām nedaudz!
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)