Kādam ir bijusi saskarsme ar šiem ezeriem, Slokas ez. vai Valguma ez. abi virs Jūrmalas ir doma piebraukt un lidakam acē iedot... vai tie ir ar licenz? Varbut kadam ir kads info.
Abi ir publiskie ezeri. Slokas ir seklais un samērā liels. Piebraukt var vairākās vietās, kuras kartē viegli atrast. Īstais laiks tur copei esot maijs, tad arī diezgan aktīvi tur līdakas ņemot. Vasarā dikti aizaug. Esmu tur bijis, bet copējis neesmu. Valguma ezers ir tieši otrādi dziļš. Pa vidu pāri 30m un dziļums sākas diezgan strauji no krasta. Visa cope pārsvarā piekrastē un uzreiz aiz zālēm, jo padsmit metros īsti nav ko meklēt. Piebraukt var visvieglāk, ja brauc uz Valguma pasauli. Tur var arī laivu iznomāt, mašīnu atstāt u.t.t. To internetā atradīsi, nekā grūta tur nav. Pats esmu bijis divreiz ar darba kolēģi Raivi un kaut kad jūnijā laikam laidīsim trešo reizi uz Valgumu. Man viņš tīri labi patīk. Te mūsu pirmās divas reizes
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Lielais paldies Aigar, jā pec video atceros Valgumu ezeru bij piemirsies ka bij skatijis šos video kadu laiciņu atpakļ, nu bus viela pārdomām, tad jau redzēs vai kads no šiem kritis ēdienkartē Tikmēr šodien smagi dabūju pa biksēm 0:7 J0nis mani piesmēja, bijām Lielupē, tik stulbakais jau laikam tas, ka visi zemmēra līdaķi... toties tīri oke sezonas sakums skaita ziņā(nu vismaz kādam) Jāmeklē ar kāds burvju vobleris
Paturpināšu Je6kas teikto. Ar pāris bilžām .Bijām Spūņupes rajonā.Vispār jau likās ka nebūs pat zemmēru ,sākums bija galīgi tukšā.Pārbraucienos uz velci ar nekā un tad laikam atradu pareizo mānekli un lieta aizgāja,tikai žēl ka nebija mērā Nu vismaz mājās nebija jāķēpājas.Šodienas monstrs ,māneklis nr.1
Je6ka izmēģināja entos mānekļus un nekā. Man visas siļķes tikai uz šo,interesanti, nostrādāja māneklis vai pieredze Kā tur īsti Je6ka ir ??? Ā bija gan Je6kam viena siļķīte ,tika netika līdz laivai
Pēdējās divas reizes rezultatīvi pabridos pa upītēm. Pa abām reizēm tuvu 18gb, no kurāmc11 stabili mēri. Upēs gan populācija samazinājusies tikai par 2gb Staigāšana gan tagad pa skaisto, viss jau zaļš, bet vēl nav aizaudzis
sestdien, svētdien pabiju ūdeņos. 6dien no rīta ķīsis, vējš mani aplauza un paredzētajās vietās netiku, tādēļ paniekojos pa aizvēju un tiku tik pie viena 500nieka ašuka. Nolēmu doties uz Vecdaugavu, patestēt peldošās gumijas neierastā sistēmā un strādāja vai zinieties...tiku pie 15-20 līdakām, bet līdz mēram tā arī neviena neaizvilka. Bet visādi citādi pa skaisto, šim pieķeršos nopietnāk nākamajā nedēļas nogalē Burtniekā. Un vakar biju ķīsītī jau no 4iem rītā, bijām divatā un nomētājāmies līdz 10iem...PILNĪGS FIASKO!!!! Tiku pie viena asarīša sprīža garumā, i tas pats aiz bārdas. Lai no kā būtu kādreiz gājis, bet nu vismaz asarīšus, lai arī mazus, salasīt varēja vienmēr, bet taas kas notika vakar ir, man personīgi , neizprotams, pilnīgi un galīgi... Ķīsim noteikti uz kādu laiku lieku mieru.
Ritens gar zem', pats gar zem', pill mut a zem' - viss zob a pa zem'..!!!
Šodien ciemos pabijām pie mammas dabas - Kaņiera ezerelī, biju šeit pirmoreiz un iespaids nav tas sliktākais, tik ar dziļumu gan problēmas šim ezeram, man prasītos visur vel 1m plussa jo tad vismaz mānekļu klāsts butu lielaks ko piedāvat.. A tā spēju piedāvāt vien pāris mānekļus, kas atbilst šī ezera dziļumam. Uz 2 personām cope gaužām sūdīg 3 zemmeri + asars uz 200g, bet manuprāt noteicošais bij prožektors kas sildīja no debess... (Yes, vismaz ir atruna) Kādreiz būtu jāapmekle vēlreizīt.
Vakar vienā upes posmā pieteicās forele. Velkot to, cīņas karstumā pamanīju, ka no siekstas apakšas izpeld pieklajīga izmēra līdaka un virzās uz manu lomu, bet laikam mani pamanīja un pārdomāja. Tad nu, izvilcis foreli, uzlicis pavadu, mēģināju šamo izmānīt. Ilgi pūlējos, mainīju mānekļus, izlietodams visu klātesošo inventāru, bet nekā....Dažas reizes šamā bik panāca pakaļ, bet neņēma. Kamēr mānīju līdaku, tikmēr forelei situmā cmukā krāsa pārveidojās par ne tik smuku.
Kapracis, skaista tava kārtējā forele, krāsa interesanta kautkāda baraviku forele... Ja salīdzina cīņassparu starp forel un līdaku, cik reizes tas ir lielāks forelei !?
je6ka, lašveidīgie ir stiprāki cīnītāji, bet arī līdaka, kas no upeles vilkta, cīnās krietni agresīvāk, nekā ezerniece! forele, tāpat kā lasis, taisa baigos pigorus, kamēr šamo pievarē- ir gan sprinti, gan izlecieni virs ūdens. ir jau visādi-gadās, ka lieli exemplāri tiek izvilkti samērā mierīgi, bet ne tik liela zivs taisa tādus pigorus, ka nenobrīnīties. baudījums ir , kad zivs uzķeras samērā tālu, bet arī ir gadījies, kad pie pašām kājām paņem, stāvot upes vidū un aukla kājās pinķerējas, jo zivs dragā pa riņķi.
Šovakar pēc darba biju ielaidies ar laivu ezerā,paspingot kādu zobaino.Sākumā provēju ar vobleriem spingot ne piesitiena,uzliku rotiņu un viens līdacēns atsaucās .Pēc kāda brīža vēl viena cope uz Buma darinājumu un atkal zemmērs.Kopumā izdevās noķert trīs līdak bērnus,visi aizpeldēja tālāk neizceļot no ūdens.Bija viena baigi labā cope,tad sitiens kad gandrīz špinis no rokām ārā izlidoja,bet tā arī neuzsēdās.Nu nekas rītvakar mēģināšu tam zvēram acīs paskatīties.
copmanis78, man Alūksnes ezerā šāds mauciens pa kātu ir bijis. pēc tam ir ilgi jādomā, kas tas tāds ir bijis. vienmēr jau liekas, ka tas ir baigs makans bijis, bet no foreļošanas pieredzes varu teikt, ka citreiz sīks perdelis baigā švunkā iemaucot bleķī, uztaisa lielāku bāzienu pa kātu, nekā liels exemplārs mierīgi uzsēžoties. bet jebkurā gadījumā, pēc tāda mauciena pa kātu, ilgi nav prāts mierīgs un nervi beigti:))