Šodien biju aizgājis uz savu Foreļupīti...Nevienu zivi neredzēju un pat šajā vis cerīgākajā vietā nekā nebija... Diemžēl pārgājiens bija neilgs,jo tālāk upe bija tā aizaugusi ,ka nebija vērts tērēt laiku,spēkus un riskēt ar mānekļu noraušanu
Bet esmu apņēmības pilns noslēgt sezonu ar kādu Foreli!
Šodien ar Raivi Buļļupē vairāk darbojāmies tieši ar klasisko spiningošanu.
Rezultātā, pie zāles malas, katrs dabūjām pa zemmēra līdakai, kuras atbrīvojām un tas arī viss.
Vēl bija tāda lieta, ka vienā vietā mums laivas enkurs noķēra kaut kādu murdu(laikam), ko nevarēja izcelt virs ūdens. Baigais svars to turēja zem ūdens. Noberzām riktīgi rokas, kamēr uzcēlām tādā augstumā, ka var aizsniegt tos pinekļus. Tad ņēmām talkā nazi un šķēres un mēģinājām to biezo pinumu pārgriezt, tas pēc kāda laika arī izdevās, bet tika savainota arī mana roka Nezinu, reizēm riktīgi uzvelk tie tīklu un murdu licēji, būtu gadījies tas murda licējs tajā brīdī blakus, tiešām par savu rīcību neatbildētu
Zivinen - tādā vējā būtu pagrūti ar ķieģeli. Piedevām mums jau laivu iedeva nokomplektētu ar diviem enkuriem, tāpēc nekādus ķieģeļus pat neienāca prātā meklēt. Bet, nu reizēm ļoti tracina tie maļiki
Šodien Vecdaugavā mētāju arī spiningu. Noķēru divas zemmēra līdakas, citu copju nebija. Tā, ka šodien divas copes uz dzīvo un divas uz spiningu - var teikt, ka līdakas pamazām aktivizējas. Rekur mani monstri uz spiningu
Šodien pabiju vienā vietā kur nebiju copējis gadus 20, kādas 8 copes,no tām 4 siļķes izvilktas,visumā švaki jo gribās arī ko rupāku izvilkt,līdz 2 kg. tie jau līdaku bērni vēl.Salnas bijušas jāsāk būtu arī rupākām aktīvi baroties,nākamnedēļ 2 dienas veltīšu spiningošanai.
Ar spiningu šodien bija tikai viena cope, bet to izdevās realizēt. Līdaka 53cm gara un 750gr smaga Blakus salīdzinājumam līdaka, kura noķerta uz dzīvo - 71cm un tieši 2kg!
Skaisti! Man šodien Lielupē, ap tiltu uz Jūrmalu, arī divas mēra līdakas 1,5kg un 1.0kg un vēl divas bija zemmēra, kas tika amnestētas. Biju no 8:00 - 12:00 Vējš gan nejauks un ūdens kaut kā nokrities