Tātad vakar braucu brekšos. Ap 16:00 biju uz vietas super slepenajā vietā - Mīlgrāvja kanālā! Sākumā domāju ķert uz grunteni ar barotavu, bet........barotava aizlidoja viena pati pirmajā metienā Citas līdz nebija, tāpēc pārslēdzos uz pludiņu. Iebaroju vietu un jau no paša sākuma sāku vilkt vienu zivi aiz otras. Sīkie nāca tā, ka spēj tik vilkt ārā, bet tās nebija mērķa zivis Atvilkos jau pa pilnu programmu, bet nebija nekā ievērības cienīga. Pirmo breksi uz kādiem 400gr es noķēru tikai pēc pusnakts. Ap 1:00 atnāca divi vīri ar makšķerēm un gribēja mani patriekt prom. Viņi te nākot katru nakti un visu laiku barojot šo vietu. Es pateicu, ka te nav privātīpašums un es nekur neredzu šilti ar viņu vārdiem, ka tikai viņi te drīkst copēt un nekur negāju. Viņi gan nostrādāja baigi taktiski un sāka copēt tā, ka mani nostūma arvien vairāk maliņā un beigās man jau gandrīz nebija kur iemest. Līdz 3:00 gan vēl divus brekšus noķēru, bet neviens nebija uz kilo un tad līdz 8:00 vispār cope pazuda. Tad arī notinos. Kas attiecās uz tiem diviem vīriem, tad viņi vilka diezgan labi un arī labi eksemplāri viņiem trāpījās. Es gan neredzēju uz ko viņi ķēra, bet iebaroja ar kaut ko baltu(šķita ka putra), ko viņi pa vienai bumbiņai meta ik pa 10minūtēm iekšā. Lai nu paliek, es trīs brekšus tomēr noķēru, vakarā atvilkos kaudzi ar sīkajiem, tāpēc tāpat esmu apmierināts. Bet šitāda nostāja man gan nepatīk, ka cilvēks publiskā vietā iedomājās, ka tā ir VIŅA PERSONĪGĀ vieta! Kurš pirmais atnāk, tas tur arī copē! Es, ja eju uz kādu vietu, kur es bieži staigāju un tur jau kāds ir priekšā, es tak nedzenu viņu prom, vai nestājos pilnīgi blakus. Es vienkārši pats aizeju uz citu vietu. Par šito gan bišku škrobe rauj, bet ko es vecs vīrs tur daudz varu pateikt, pašu izpeldinās. Lai vai kā, brekši pašlaik ķerās, ja māk tos ķert Un barojās viņi tagad pa naktīm. Tie divi mācēja krietni labāk par mani ķert, tas nu gan jāatzīst. Tā man gāja ar brekšu copi
Nu jā. Cita lieta, ja tur būtu viņu taisīta laipa. Savādāk Mīlgrāvja kanālā cik nu to vietu ir, kur no krasta pieiet, tik ir. Prasīt iet prom, vai stāties blakus nav cienīga makšķernieka rīcība. Vajag mums ar Imantu un Kapteini Morganu tur iet pa nakti pasēdēt
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Te nu jāpiekrīt, cūcība tā tiešām ir. Atradušies privātīpašnieki pie publiskas ūdenstilpnes. Pie kam atradušies varoņi, vienu pensionāru ar vienu makšķeri dzīt prom, Baigā problēma būtu nostāties 50m nostāk, ij miers. Neviens nevienam netraucēju un gan jau lomu tas baigi neietekmētu
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Beidzot piektdien nolēmu doties pacopēt uz Riebiņu ezeru ,doma bija par kādu breksi un līni.Sākumā iebaroju vietu un sākās lielā gaidīšana,raudiņas un plicīši jau diezgan ātri atsaucās.Ar tumsas iestāšanos sīkie pazuda,ap vieniem naktī pieteicās līnis 600g uz nakts sliekas ,nekas liels bet patīkami,Vienīgi pēc foto līnis iemanijās aizpeldējā savā stihijā,jo kaut kā izslīdēja no rokām.No paša rīta ar gaismas parādīšanos ,atkal smuki nocopēja un rezultātā breksīts 900g uz baltajiem tārpiem.Un tad jau atkal sākās sīko zivju uzbrukumi.Laiciņs jau bija super pie ezera,laba atpūta.
Vakar pašā dienas karstumā ar Anatoliju un bērniem bijām aizgājuši pasauļoties un arī pavicināt pludiņmakšķeres. 2 stundu laikā bērniem izdevās tikt pie kaudzes ar mini baltajām zivtelēm, mums ar Anatoliju daži asarīši.
Tava kultūra ir tas, ko tu dari, kad Tevi neviens neredz ...
Vakar vakarā, pēc darb, es ar Raimondu un Normundu aizlaidām bik ar pludiem pasēdēt. Mēŗķa zivs līnis un uz dzīvo līdaka. Laiks ar visu iebarošanu no 20:00-22:00. Tīrais copes laiks sanāca bišku virs pusotras stundas. Normunds ķēra mazos, kas ķēras diezgan aktīvi, bet dikti pārdzīvoja par katru, kurš nokratījās. Salmo līņu-karūsas barība nostrādāja, iebarotajā vietā līņus burbuļus varēja manīt īsi pēc iebarošanas un arī piedāvātās ēsmas, ik pa laikam, paknibināja. Un vienu "monstru" man arī izdevās noķert, toties Raimondam uz dzīvo tikpat "monstrīga" līdaka! Mēŗķa zivis noķertas, palaistas vaļā, sīkajam ar prieki no copes un no grauzēju aplūkošanas un plāns izpildīts tādā ziņā, ka kamēr bračka Rīgā, mēs paspējām pacopēt i no laivas ar spini, i no krasta arr gruntenēm un tagad arī ar pludu! Te foto no vakar vakara
Şamandıradan Akıllı telefon, tablet veya dizüstü bilgisayar üzerinden doğrudan canlı video yayını.Broadcast a live video directly on your smartphone, tablet or laptop.Arkadaşlarımızı yoruma etiket yapalım herkes izlesin...