[ Jauni komentāri · Dalībnieki · Noteikumi · Kodi · Meklēšana · RSS ]
Lappuse 4 no 4«1234
Foruma moderators: Koka_Klucis, marti, Zivnieks 
Parcopi.lv Forums » Receptes » Vēžu pagatavošanas receptes » Vēžu pagatavošanas, pasniegšanas un ēšanas īpatnības (Vēžu receptes)
Vēžu pagatavošanas, pasniegšanas un ēšanas īpatnības
parcopiDatums: Otrdiena, 02.03.2010, 12:40 | Ziņa # 46
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 12013
Reputācija: 88
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Vēži ar prosu

Sastāvdaļas:

Vēži - apmēram 1kg
Prosa - 500gr
Sīpoli - 2-3gb
Sāls - pēc garšas

Pagatavošana:

Vēžus nomazgā, applaucē ar verdošu ūdeni un noņem galvas. Prosu vairākas reizes noskalo ar karstu ūdeni. Vēžus iztīra un piepilda ar prosu. Pildītos ar prosu vēžus ieliek katliņā, aplej ar ūdeni, uzkaisa sāli, pieliek smakli sagrieztus sīpolus un vāra kamēr ir gatavi. Pasniedz karstus.

Labu apetīti ;)

 
parcopiDatums: Pirmdiena, 29.03.2010, 19:16 | Ziņa # 47
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 12013
Reputācija: 88
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Vēži alū (krievu variants)

Sastāvdaļas:

Vēži - 10gb
Gaišais alus - 0,5L
Sāls - 20gr

Pagatavošana:

Alu uzvāra, pievieno sāli un kārtīgi nomazgātus vēžus. Vāra 12-15minūtes. Vārītos vēžus atstāj alū vēl uz 15-20minūtēm. Pirms pasniegšanas vēžu pārliek šķīvī un apkaisa ar svaigiem zaļumiem.

Labu apetīti ;)

 
parcopiDatums: Pirmdiena, 29.03.2010, 19:26 | Ziņa # 48
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 12013
Reputācija: 88
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Uzkoda no vēžiem

Sastāvdaļas:

Vēži — 12gb
Burkāns — 1gb
Pētersīļa saknes — 1gb
Sīpoli — 1gb
Sarkanie ikri — 120gb
Zaļumu bunte — 1gb
Lauru lapa - 1gb
Graudu pipari, sāls

Pagatavošana:

Vēžus pievieno vārošam ūdenim, pievieno sakni, sīpolus, garšvielas, zaļumus, un vāra 8-10 minūtes. Vēžus atstāj minūtes 20šķidrumā, kurā tie vārījās. Uz šķīvja uzliek ledu un trauciņu ar sarkanajiem ikriem, apkārt saliek vēžus un izrotā ar zaļumiem.

Labu apetīti ;)

Pielikumi: 4040839.jpg(18Kb)
 
parcopiDatums: Pirmdiena, 29.03.2010, 19:33 | Ziņa # 49
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 12013
Reputācija: 88
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Vārīti vēži ar cukuru

Sastāvdaļas:

Dzīvi vēži - 2kg
Sāls - 6 ē.k.
Cukurs - 2 ē.k.
Dilles
Lauru lapas - 4gb
Ūdens - 3,5L

Pagatavošana:

Dzīvus vēžus nomazgā tekošā ūdenī. 5L katliņā ielej ūdeni, uzvāra, pievieno sāli, cukuru, lauru lapas un dilles. Pievieno tur arī vēžus un vāra 20minūtes. Gatavos vēžus saliek uz šķīvja un pasniedz ar alu.

Labu apetīti ;)

Pielikumi: 1700005.jpg(24Kb)
 
parcopiDatums: Sestdiena, 17.04.2010, 13:20 | Ziņa # 50
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 12013
Reputācija: 88
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Vēžu un svaigu tomātu mērce

Sastāvdaļas:

Svaigs zivju buljons(pamata) - 600gr
Tomāti - 700gr
Burkāni - 60gr
Pētersīļu sakne - 50gr
Sīpoli - 70gr
Sausais baltvīns - 150ml
Dzīvi vēži - 5gb
Zivju buljons 250ml
Citrons - 1/2gb
Saldais krējums - 50gr
Garšvielas, sāls - pēc garšas

Pagatavošana:

Sagriež sīpolus un apcep, pieliek klāt nomizotus un sagrieztus tomātus, ielej buljonu, pieliek garšvielas un apstrādātus vēžus, vāra to visu, apmēram stundu. Tālāk izņem vēžus un atdala gaļu no tiem. Tālāk atdalīto vēžu gaļu, kopā ar pētersīļu sakni, izlaiž caur sietu, pielej balto mērci un uzvāra. Pielej baltvīnu. Gatavai mērcei pievieno saldo krējumu.
Mērci pasniedz pie dažādiem zivju ēdieniem, pie attīrītām garnelēm, vai vēžu kakliņiem.

Labu apetīti! ;)

 
BriedisDatums: Sestdiena, 15.05.2010, 13:26 | Ziņa # 51
Svētdienas makšķernieks
Grupa: Savējie
Komentāri: 360
Reputācija: 2
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Kluba Vadiba
Cepti vēžu kakliņi piena mērcē

Sastāvdaļas:

Vēži – 5gb
Sāls – 15gr
Mērce – 130gr
Vēžu sviests – 10gr
Sēnes – 100gr
Siers – 6gr
Sviests – 5gr
Pipari

Pagatavošana:

Paņem lielākos vēžus un novāra tos sālītā ūdenī. Pagatavo vidēji biezu piena mērci un pievieno tajā vēžu sviestu, sāli un sarkanos maltos piparus. Vārītos vēžus sadala uz pusēm(kakliņi paliek), no čaulas izņem iekšas, pēc tam uz čaulas liek sīki sagrieztas ceptas sēnes, kas sajauktas ar piena mērci. Sagatavotos vēžus aplej ar piena mērci, apkaisa ar rīvētu sieru, uzliek nedaudz sviestu un liek karstā cepeškrāsnī. Pasniedz traukā, kurš pārklāts ar papīra salveti.

Labu apetīti ;)

Pielikumi: 3350553.jpg(48Kb)
 
parcopiDatums: Svētdiena, 30.05.2010, 14:35 | Ziņa # 52
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 12013
Reputācija: 88
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Vēži Saratovas gaumē

Sastāvdaļas:

Vēži - 5-7kg
Upeņu lapas
Piparmētru lapas
Dilles
Ķimenes - Viss vienādās proporcijās
Ūdens
Gurķu rosols
Gaišais alus
Saldais krējums

Pagatavošana:

Paņem 5-7 kilogramus dzīvu vēžu, ieliek tos spainī, pārklāj ar vienādās proporcijās saliktām upeņu lapām, piparmetrām, dillēm un ķimenēm. Pārlej ar aukstu ūdeni un atstāj uz stundu. Vārīšanas katliņā sajauc gurķu rosolu, saldo krējumu un gaišo alu vienādās proporcijās. Kad katliņa saturs uzvārās, tad met tur iekšā vēžus un vāra 15-20minūtes.
Pasniedz karstus, izdekorētus ar zaļumiem.

Labu apetīti ;)

 
parcopiDatums: Sestdiena, 19.06.2010, 15:20 | Ziņa # 53
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 12013
Reputācija: 88
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Asie vēži

Sastāvdaļas:

Vēži - 25-30gb
Sīpoli - 1gb
Eļļa - 2ē.k.
Ķimenes - uz naža galiņa
Pētersīļi, dilles - pēc garšas
Sāls, pipari - pēc garšas

Pagatavošana:

Vēžus novāra sālītā ūdenī, pievieno ķimenes un sagrieztus zaļumus. Atdala vēžus no čaulas. Nomizo sīpolu, sagriež un apcep to līdz zeltainai krāsai. Vēžu gaļu apkaisa ar sāli, sarkanajiem pipariem un samaisa ar cepto sīpolu, klāt pielej 3-5karotes ūdens, kurā vēži vārījās un uzliek vāku. Sautē uz mazas liesmas 15-20minūtes. pasniedz seklā šķīvī ar smalki sakapātiem zaļumiem pa virsu.

Labu apetīti ;)

 
parcopiDatums: Otrdiena, 10.08.2010, 20:40 | Ziņa # 54
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 12013
Reputācija: 88
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Vēži apcepti mērcē

Sastāvdaļas:

Vēži - 20gb
Sviests - 2ē.k.
Krējums - 1glāze
Sīpoli - 1gb
Sāls, zaļumi

Pagatavošana:

Dzīvus vēžus noskalo, vāra sālītā ūdenī 10minūtes, apcep sviestā, pievieno glāzi ūdens, kurā vēži vārījās, krējumu, sagrieztus(apceptus) sīpolus, pievieno sāli un gatavo uz mazas liesmas, kamēr krējums paliek dzeltenīgs. Pasniedz kopā ar mērci, dekorē ar zaļumiem.

Labu apetīti ;)

 
parcopiDatums: Pirmdiena, 10.01.2011, 20:54 | Ziņa # 55
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 12013
Reputācija: 88
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Ir apkopotas līdz šim savāktās receptes vienā krājumā! ja


Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
 
parcopiDatums: Ceturtdiena, 17.03.2011, 14:05 | Ziņa # 56
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 12013
Reputācija: 88
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
VIP recepte. Vēži Tobasko mērcē

Sastāvdaļas:

Vēži - 20gb
Piens
Ūdens
Bulgāru pipari
Čilli pipari
Asie zaļie pipari
Ķiploki
Sasmalcinātas dilles
Lauru lapa
Melnie pipari
Sāls
Svaiga kinza

Mērcei:

Majonēze - 200gr
Sinepes - 1ēd.k.
Dilles - 1ēd.k.
Melnie ikri - 1ēd.k.
Sarkanie ikri - 1ēd.k.
Cukurs - 1tējkarote
Malti melnie pipari - 0,1gr
Tobasko mērce - 1pile
Ķiploks - 1/2 daiviņas

Pagatavošana:

Ņem 20vēžus, ieliek dziļā traukā un aplej ar pienu. Pagaida minūtes piecas, lai tie aizmieg. Ieliet katlā aukstu ūdeni, ielikt tur sagrieztu bulgāru piparu, čilli piparu, aso zaļo piparu, ķiploka daiviņu, dilles, lauru lapu, melnos piparus, kinzu un sāli. Kad uzvārās, tad liek tur iekšā vēžus. Vāra, apmēram 5minūtes, kamēr vēži uzpeld. Ūdeni nokāš un vēžu pārliek traukā un pasniedz karstus ar mērci.

Labu apetīti ;)



Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
 
parcopiDatums: Svētdiena, 24.04.2011, 14:01 | Ziņa # 57
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 12013
Reputācija: 88
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Alū vārīti vēži(Rimi recepte)

Sastāvdaļas:

Vēži 2 kg
Alus 1 pudele
Cukurs 5 ēdamkarotes
Sāls 1 ēdamkarote
Diļļu kāti un dilles 1 bunte

Pagatavošana:

Katlā uzvāra 2 litrus ūdeni, pievieno sāli, cukuru un dilles. Kad ūdens uzvārījies, pielej alu. Verdošā buljonā met vēžus un vāra 6 minūtes. Pēc tam buljonu strauji atdzesē un pārlej vēžiem. Liek ledusskapī uz 1 diennakti, lai ievelkas, nākamajā dienā pasniedz ar sieru, alu un rupjmaizi.
Recepte tapusi sadarbībā ar pavāru Lauri Aleksejevu.

Labu apetīti ;)

Pielikumi: 9325699.jpg(58Kb)


Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
 
AnatolijsDatums: Piektdiena, 22.07.2011, 13:59 | Ziņa # 58
Zvērināts pludiņmakšķernieks
Grupa: Savējie
Komentāri: 945
Reputācija: 18
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Kluba Vadiba
Vēži ar krējumu

Sastāvdaļas:

Dzīvi vēži - 30gb
Sviests - 20gr
Rīvmaize - 50gr
Ūdens - 1glāze
Krējums - 1,5glāzes
Sāls, kaijenas pipars, ķimenes, dilles - pēc garšas

Pagatavošana:

Novāra vēžus sālītā ūdenī. Atdzesē. Attīra vēžu kakliņus un lielās spīles. Atdalītās čauliņas sasmalcina un cep uz pannas sviestā 3min, nepārtraukti maisot. Tad pievieno tur rīvmaizi, ūdeni un krējumu. Sautē 5min, tad pievieno tur attīrīto vēžu gaļu un visas garšvielas. Sautē 1min un ēdien gatavs pasniegšanai!

Labu apetīti ;)


Za ribalku!
 
ZorroDatums: Svētdiena, 29.07.2012, 12:55 | Ziņa # 59
Grupa: Makšķernieki
Komentāri: 221
Reputācija: 0
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti
Sautēti vēži

Sastāvdaļas:

Svaigi, dzīvi vēži
Sviests
Dilles
Pētersīļi
Baltvīns
Krējums

Pagatavošana:

Katlā liek sviestu un noskalotus vēžus. Pievieno dilles, pētersīļus un sāli. Sautē ar vāku 10 min. Tad pievieno baltvīnu, krējumu un vēl sautē 15 min. Vēžus pasniedz ar novārīto mērci un zaļumiem.

Labu apetīti ;)


Ķīsīts brauca pār ezeru
Rakstītām i kamanām,
Asarītis zirgu dzina,
Raudiņ' tura kamaniņas.


Ziņojumu laboja Zorro - Svētdiena, 29.07.2012, 12:56
 
lareliinaDatums: Pirmdiena, 08.05.2017, 17:59 | Ziņa # 60
Grupa: Makšķernieki
Komentāri: 1
Reputācija: 0
Statuss: Izgājis
Quote parcopi ()
Recepte ir paredzēta vidēji 10-12 personām.Vēžu vārīšanai parasti izmanto lielus, dziļus katlus. Lai izvārītu 20-25 kg vēžu, būs nepieciešams 80 litru katls un aptuveni 40 l ūdens. Ir vairākas iespējas, kā sagatavot maisījumu vēžu vārīšanai:

• Katlā ar ūdeni ieber sāli un dilles, kad ūdens uzvārījies, tajā iemet dzīvus vēžus un vāra vēl kādas 15 minūtes. Novārīti vēži iegūst sārtu nokrāsu.

• Pievienojiet ūdenim 450g sāls, pusi ķiploka galviņas un 3 ēdamkarotes cayenne piparus

• Pievienojiet ūdenim 450g sāls, 3 uz pusēm pārgrieztus citronus, 3-4 uz pusēm pārgrieztus sīpolus, 3ēd.k sarkano piparu un 2ēd.k. melno piparu

• 2-3 paciņas maisījuma krabju vārīšanai un ķiploku

Quote parcopi ()
Recepte ir paredzēta vidēji 10-12 personām.Vēžu vārīšanai parasti izmanto lielus, dziļus katlus. Lai izvārītu 20-25 kg vēžu, būs nepieciešams 80 litru katls un aptuveni 40 l ūdens. Ir vairākas iespējas, kā sagatavot maisījumu vēžu vārīšanai:

• Katlā ar ūdeni ieber sāli un dilles, kad ūdens uzvārījies, tajā iemet dzīvus vēžus un vāra vēl kādas 15 minūtes. Novārīti vēži iegūst sārtu nokrāsu.

• Pievienojiet ūdenim 450g sāls, pusi ķiploka galviņas un 3 ēdamkarotes cayenne piparus

• Pievienojiet ūdenim 450g sāls, 3 uz pusēm pārgrieztus citronus, 3-4 uz pusēm pārgrieztus sīpolus, 3ēd.k sarkano piparu un 2ēd.k. melno piparu

• 2-3 paciņas maisījuma krabju vārīšanai un ķiploku


Mmmm Paldies, taisijām un bija gardi.

---

ātrie kredīti


Esmu patiess pīckotājs

Ziņojumu laboja lareliina - Pirmdiena, 08.05.2017, 18:00
 
Parcopi.lv Forums » Receptes » Vēžu pagatavošanas receptes » Vēžu pagatavošanas, pasniegšanas un ēšanas īpatnības (Vēžu receptes)
Lappuse 4 no 4«1234
Meklēšana:


Copyright Parcopi.lv © 2009


Epasts: parcopi@parcopi.lv