[ Jauni komentāri · Dalībnieki · Noteikumi · Kodi · Meklēšana · RSS ]
Foruma moderators: Koka_Klucis, marti, Zivnieks  
Vēžu pagatavošanas, pasniegšanas un ēšanas īpatnības
Koka_KlucisDatums: Pirmdiena, 21.12.2009, 21:28 | Ziņa # 31
PP2 VIP
Grupa: Moderatori
Komentāri: 1569
Reputācija: 6
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Kluba Vadiba
Vēži ar rīsiem

Sastāvdaļas:

Vēži - 25gb
Pētersīļi(sakne) - 5-6gb
Sīpoli - 2gb
Eļļa - 1/2 glāze
Buljons - 2,5 glāzes
Rīsi - 3/4 no glāzes
Malto melnie pipari un sāls - pēc garšas

Pagatavošana:

Novārīt sāļā ūdenī pētersīļu saknes, pēc 30min ūdenī ielikt vēžus, kuriem iepriekš ir nogriezta astes spura kopā ar zarnu. Vāra, apmēram, stundu, tad atdala gaļu no spīlēm un kakla. Apcep sīki sagrieztus sīpolus un aplej tos ar buljonu. Kad buljons sāk vārīties, tad pieber rīsus. Rīssus vāra uz mazas liesmas, tad pārliek šķīvī. Rīsiem pa virsu liek atdalīto vēžu gaļu, apkaisa ar melnajiem pipariem un pasniedz.

Labu apetīti ;)

 
Koka_KlucisDatums: Pirmdiena, 21.12.2009, 21:29 | Ziņa # 32
PP2 VIP
Grupa: Moderatori
Komentāri: 1569
Reputācija: 6
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Kluba Vadiba
Vēži vārīti alū

Sastāvdaļas:

Vēži - 10gb
Alus - 0,5L
Sāls - 1/2 ē.k.

Pagatavošana:

Katliņā ielej alu, pievieno sāli, kad sāk vārīties, tad liek iekšā vēžus un vāra 10-12minūtes. Pirms pasniegšanas vēžus liek traukā un uzlej virsū to alu, kurā tie vārījās. Pasniedz karstus un var dekorēt ar zaļumiem.

Labu apetīti wink

 
parcopiDatums: Pirmdiena, 04.01.2010, 11:28 | Ziņa # 33
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14105
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Vēži ar makaroniem čilli piparu mērcē

Sastāvdaļas:

12 kaltēti tomāti
1 jalapeno pipars, sagriezts plānās šķēlītēs
340 g ‘Eņģeļu matu’ nūdeļu
1 ēd.k. olīvu eļļas
2 daiviņas ķiploku, sasmalcinātu
180 ml tekilas
400 g notīrītu vēžu
120 ml bieza krējuma

Pagatavošana:

Iemērc kaltētos tomātus un jalapeno bļodā ar karstu ūdeni uz 30 minūtes. Nosusina un sagriež tomātus un jalapeno. Atliek malā.
Sagatavo nūdeles atbilstoši norādījumiem uz iepakojuma. Nosusina un tur siltumā.
Uzkarsē olīvu eļļu lielā pannā. Liek ķiplokus un apcep 1 minūti. Pievieno tomātus un jalapeno un cep vēl 3- 5 minūtes. Pievieno tekilu un cep, kamēr šķidrums ir samazinājies par vienu trešdaļu, apmēram 5 minūtes.
Pievieno vēžus un cep, kamēr tie kļūst necaurspīdīgi un sarkani, apmēram 5 minūtes. Pievieno krējumu un cep, kamēr viss izkarsēts cauri, bet neuzvārot. Pasniedz ar nūdelēm.

Labu, apetīti ;)

 
parcopiDatums: Pirmdiena, 04.01.2010, 11:37 | Ziņa # 34
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14105
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Vēžu astīšu salāti ar avokado un aveņu mērci

Sastāvdaļas:

200 g vēžu astīšu
2 avokado
120 g hurmas
1 selerijas kāts
½ citrona sulas
Rotāšanai:
50 g aveņu (svaigu vai saldētu)
Mērcei:
150 g aveņu
1 ēdamkarote medus
2 tējkarotes Dižonas sinepju
1 ēdamkarote balzametiķa
4 ēdamkarotes olīveļļas

Pagatavošana:

Avokado nomizo, sagriež paprāvos kubiciņos un aprasina ar citrona sulu.
Hurmu nomizo un sagriež daiviņās. Selerijas kātu sagriež šaurās strēmelītēs.Avenes sakuļ jaucējā.
Iemaisa medu, sinepes un balzametiķi. Lēnām kuļot, pievieno olīveļļu. Mērci pārlej salātiem.
Ieliek vēžu astītes. Rotā ar avenēm.

Labu apetīti ;)

 
parcopiDatums: Pirmdiena, 04.01.2010, 12:22 | Ziņa # 35
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14105
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Buzara no vēžiem

Sastāvdaļas:

Vēži - 1kg
Olīveļļa - 100ml
Sojas eļļa - 100ml
Ķiploki - 30gr
Pētersīļi - 30gr
Baltvīns - 300ml
Rīvmaize, sāls, pipari - pēc garšas

Pagatavošana:

Pirms pagatavošanas jāpārliecinās, ka vēži ir dzīvi. Vēžus ieliek kastrolī, pielej eļļu, vīnu, pieliek smalki sagrieztus ķiplokus un pētersīļus, rīvmaizi, sāli un piparus. Vāra 15 min, tad servē.

Labu apetīti wink

 
parcopiDatums: Pirmdiena, 04.01.2010, 12:23 | Ziņa # 36
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14105
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Vēži ar pildījumu

Sastāvdaļas:

Vēži - 20-30gb
Sviests - 1ē.k.
Dilles - pēc garšas
Ola(dzeltenums) - 1gb

Novāra sālītā ūdenī 20-30 vēžus, atsevišķi novāra griķu biezputru. Atdala no vārītajiem vēžiem gaļu un samaisa to kopā ar griķu biezputru, sviestu, olas dzeltenumu un dillēm. Ar šo pildījumu piepilda vēžu muguras, liek podiņā, aplej ar vēžu buljonu un vāra līdz gatavībai.

Labu apetīti wink

 
parcopiDatums: Pirmdiena, 04.01.2010, 12:24 | Ziņa # 37
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14105
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Vēži ar garnelēm vermutā

Sastāvdaļas:

Sviests - 3ē.k.
Eļļa - 2ē.k.
Garneles(vārītas) - 300gr
Vēžu kakliņi - 300gr
Vermuts - 1/2 no glāzes
Sula - no 2citroniem
Sāls, pipari - pēc garšas

Savieno kopā sviestu ar eļļu un izkausēt uz cepešpannas. Pievieno vēžu kakliņus un garneles, un vārīt eļļas-sviesta kausējumā, apmēram 5minūtes. Pēc tam pielej vermutu, pievieno sāli un piparus un vāra vēl 5min. Vēlāk pielej citronu sulu un pasniedz kopējā traukā. Vēži jāņem no trauka ar zobu bakstāmo palīdzību, vai speciālo plastmasas zobentiņu palīdzību.

Labu apetīti wink

 
parcopiDatums: Pirmdiena, 04.01.2010, 12:25 | Ziņa # 38
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14105
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Gratinī ar vēžiem

Sastāvdaļas:

Vārīti vēži - 16gb

Marinādei:
Olīveļļa - 3ē.k.
Citronu sula - 3ē.k.
Paprika - 1tējkarote
Tobasko - 1pile
Vusteširas mērce - 1pile
Sāls, pipari - pēc garšas
Sausais baltvīns - 100gr

Papildus:
Balmaizes Rīvmaize - 120gr
Siers - 75gr
Ķiploki - 2daiviņas
Sasmalcinātas dilles - 6ē.k.
Olīveļļa - 3.ē.k.

Pārgriež vēžus uz pusēm un izņem iekšas. Ieklāj folliju karstumizturīgā traukā. Ieliek traukā vēžus cieši vienu otram blakus, ar pārgriezto pusi uz augšu. Uztaisa marinādi un lej to virsū ar karoti vēžiem. Ieliek ledusskapī iemarinēties uz 2stundām
Iekarsē cepeškrāsni līdz 250°С. Samaisa rīvmaizi, sieru, ķiplokus un dilles. Maisījumu liek virsū plānā kārtā uz vēžu pusītēm. Apšpricē visu ar olīveļļu un liek cepeškrāsnī uz 8-10min. Pasniedz uzreiz karstu.

Labu apetīti wink

 
parcopiDatums: Pirmdiena, 04.01.2010, 12:25 | Ziņa # 39
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14105
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Vēži garšvielu mērcē

Sastāvdaļas:

Vēži - 1kg
Sīpoli - 1gb
Ķiploki - 2daiviņas
Tomāti - 4gb
Rīvmaize - 15gr
Olīveļļa - 6ē.k.
Kaijenas pipars - 1ē.k.
Brendijs - 1glāze
Baltvīns - 6ē.k.
Zivju buljons - 6ē.k.
Sāls, pipari, pētersīļi - pēc garšas

Pagatavošana:

Nomazgā un izķidā vēžus. Uzkarsē eļļu pietiekami lielā keramikas traukā, lai tajā varētu ievietot vēžus un mērci. Sautē vēžus zem vāka, kamēr paliek sarkani. Izņem vēžus, tad tajā pašā eļļā cep sagrieztus sīpolus un ķiplokus līdz tie iegūst zeltainu krāsu. Vēlāk pievieno tomātus. Karstumu nogriež mazāku un cep 10minūtes. Uzkaisa sāli un piparus, apkaisa ar rīvmaizi. Visu samaisa un pievieno kaijenas piparu, vēžus un brendiju. Kad viss labi uzkarsējies, tad pievieno baltvīnu un buljonu un sautē uz mazas liesmas 15minūtes. Pasniedzot apkaisa ar sagrieztiem pētersīļiem.

Labu apetīti wink

 
parcopiDatums: Svētdiena, 24.01.2010, 13:15 | Ziņa # 40
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14105
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Aukstā zupa ar vēžiem

Sastāvdaļas:

Svaigi gurķi - 8gb
Gurķu rasols - pēc garšas
Olas - 4gb
Krējums - 400gr
Kvass - 1,5-2L
Vēži mazi(kakliņi) - 25gb
Zaļumi un mārrutki - pēc garšas

Pagatavošana:

Notīra gurķus, sagriež tos kubiņos, saliek katliņā, pievieno krējumu, atšķaida ar kvasu, pievieno glāzi gurķu rasola, sakapātus zaļumus, sagrieztas kubiņos olas, vēžu kakliņus un apkaisa ar sāli un pipariem. Pievieno nedaudz cukura, pievieno lociņus un mārrutkus. Pirms pasniegšanas atdzesē.

Labu apetīti ;)

 
parcopiDatums: Svētdiena, 24.01.2010, 13:28 | Ziņa # 41
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14105
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Vēžu cīsiņi

Sastāvdaļas:

Vēži - 50gb
Gaļa 200gr
Baltmaize - 1gb
Sviests - 3ē.k.
Ola - 1gb
Olas dzeltenumi - 2gb
Sāls, pipari, muskatrieksts - pēc garšas
Rīvmaize - pēc garšas
Saldais krējums - 2ē.k.
Piens ar ūdeni, priekš cīsiņu vārīšanas
Eļļa priekš cīsiņu cepšanas

Pagatavošana:

Novāra vēžus sālītā ūdenī(var pievinot mētru zāles). Atdala gaļu no vēžiem, samaļ kopā ar 200gr gaļas, pievieno baltmaizi, kas iepriekš izmērcēta pienā un izžavēta, pievieno sviestu, olu un divus olu dzeltenumus, pievieno garšvielas, rīvmaizi un saldo krējumu. Visu maisījumu kārtīgi samaisa, iepilda cūkas zarnā, pārsien ar diegiem, lai izveidotos 6-8nelieli cīsiņi no8-10cm garumā. Tad to ieliek un novāra pienā ar ūdeni, apcep eļļa un pasniedz ar kāpostiem, vai zaļajiem zirnīšiem.

Labu apetīti wink

 
parcopiDatums: Svētdiena, 24.01.2010, 13:42 | Ziņa # 42
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14105
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Vēžu-zivju kotletes

Sastāvdaļas:

Zivs(fileja) - 2kg
Lociņi - 10gb
Sezams un Ingvers - pēc garšas
Olas - 1gb
Citronu sula, vēži, sāls

Pagatavošana:

Visas sastāvdaļas samaisa ar maltu zivi. Izveido nelielas kotletītes. Apviļā miltos un uzputotā olā ar rīvmaizi, tad cep lielā eļļas daudzumā dziļā pannā. Pasniedz karstas.

Labu apetīti wink

 
parcopiDatums: Pirmdiena, 08.02.2010, 17:54 | Ziņa # 43
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14105
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Vēžu biezzupa ar rīsiem

Sastāvdaļas:

Vēži - 30-40gb
Sīpoli - 1gb
Dilles - 1pušķis
Sviests - 1,5ē.k.
Milti - 1ē.k.
Rīsi - 1/4 no glāzes
Krējums - 0,5-1glāze
Zaļumi, garšvielas - pēc garšas

Pagatavošana:

Vēžus noskalo, ieliek katliņā, uzlej ūdeni, pieliek nedaudz sāli un smalki sagrieztu sīpolu, sakapātas dilles un vāra uz nelielas uguns, vēlāk nokāš. Vēžiem atdala kakliņus, tos saliek katliņā un aplej ar buljonu, kurā vēži vārījās. Vēžu muguras un spīles sastampā ar akmens piestu, apcep ar 1-1,5karoti sviesta līdz kamēr paliek tumši, tad ieber miltus, atkal apcep, tad sajauc ar vēžu bbuljonu, pavāra kādu laiku un tad izlaiž caur marli, vai smalku sietiņu. Tad ieliek tur vēžu kakliņus, iepriekš atsevišķi novārītus rīsus un sakarsētu krējumu ar garšvielām. Pasniedz karstu.

Labu apetīti wink

 
parcopiDatums: Svētdiena, 21.02.2010, 21:30 | Ziņa # 44
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14105
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Vēžu mērce

Sastāvdaļas:

Vēži - 12gb
Sviests - 130gr
Saldais krējums - 100ml
Sīpoli - 1gb
ĶIploki - 1daiviņa
Zaļumi - 1pušķis
Vīns(baltais, sausais) - 250ml
Pipari, sāls - pēc garšas

Pagatavošana:

Katliņā ieliek sagrieztus sīpolus, ķiploku, zaļumus, piparus un sāli. Ielej vīnu un glāzi ūdens. Vāra apmēram 10minūtes. Ieliek klāt vēžus un vāra vēl 8minūtes. Noņem no uguns katliņu un atļauj vēžiem atdzist buljonā. Vēlāk izņem vēžus, bet buljonu atliek malā. Vēžus notīra un atdala gaļu. Vēlāk ieliek mikserī visu to, kas palika no vēžiem pēc gaļas atdalīšanas un maļ tik ilgi, kamēr viss pārvēršās par viendabīgu maisījumu. Tad pievieno 80gr sviesta samaisa un atliek uz vairākām stundām.

Katliņā ieliek samalto un pastāvējušo biezeni, pievieno 2glāzes ar ūdeni, uzvāra(visu laiku maisot). Vēlāk to biezeni nokāš(var caur marli) un visus cietos gabaliņus izmet. Izkāsto biezeni ieliek ledusskapī atdzesēt.

Uzsilda atdzesēto biezeni. Katliņā izkausē 50gr sviesta. Noņem no uguns un pievieno 1ēdamkaroti miltu, samaisa un gatavo uz nelielas uguns 2minūtes. ņem nost no uguns un pamazām pievieno biezieni. Gatavo uz mazas uguns 15minūtes un visu laiku maisa. Vēlāk pievieno iepriekš atdalītos vēžu gaļas gabaliņus, un saldo krējumu. Visu kārtīgi samaisa un vēl gatavo uz mazas liesmas 5min. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.

Labu apetīti wink

 
parcopiDatums: Piektdiena, 26.02.2010, 13:13 | Ziņa # 45
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14105
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Vēži vārīti "garšīgie"

Sastāvdaļas:

Vēži
Tomātu sula
Tumšais alus
Sāls
Pipari melnie(zirnīši)
Sīpols
Ķiploks
Lauru lapa
Svaigas dilles
Citroni

Pagatavošana:

Vēžus labi nomazgā. Ielej katliņā ūdeni, vāra. Pieliek lauru lapu, melnos piparus(zirnīšus), un veselu sīpolu. Kad drusku pavārās, tad sīpolu izvelk ārā. Pievieno tomātu sulu un alu. Liek iekšā vēžus un katlam uzliek vāku. Vāra 7-10minūtes. Sāli pievieno pēc garšas. Pievieno saspiestu ķiploka daiviņu un veselu pušķi ar zaļumiem. Vāra vēl 2-3minūtes. Sagriež citronu četrās daļās un arī ievieto katliņā, uzliek atpakaļ vāku un uguni izslēdz. Atstāj visu uz plīts vēl uz 15-20min, pie izslēgtas uguns. Pirms pasniegšanas noskalo citronu sulā.
P.S. Ja vēži ir mazi, tad tās norādītās minūtes jāsamazina.

Labu apetīti wink

 
Meklēšana:


Copyright Parcopi.lv © 2009



Epasts: parcopi@parcopi.lv