[ Jauni komentāri · Dalībnieki · Noteikumi · Kodi · Meklēšana · RSS ]
Foruma moderators: Koka_Klucis, marti, Zivnieks  
Vēžu pagatavošanas, pasniegšanas un ēšanas īpatnības
parcopiDatums: Ceturtdiena, 04.06.2009, 16:01 | Ziņa # 16
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14106
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Vēži alū

Noskalotus un apstrādātus vēžus(10gb) iemet verdošā, nedaudz sālītā,(0,5L) ūdenī, kurā jau pirms tam pievieno 40gr pētersīļus, 20gr dilles, vienu lauru lapu un divus, trīs melno piparu zirnīšus. Tad visu aplej ar vienu pudeli alus. Ik pa laikam katliņu nedaudz pakrata un vāra to visu 8-10 minūtes, kamēr tie nepaliks sarkani un pie kakla neuzradīsies plaisa. Uzvārītus vēžus atstāj nostāvēties šķidrumā, kurā tie vārījās. Pasniedz dziļā traukā, saliktus kaudzītē. Atsevišķi pasniedz ķiploku mērci(rīvēts ķiploks, sasmalcināti zaļumi, majonēze un krējums).

Labu apetīti! ;)

 
parcopiDatums: Ceturtdiena, 04.06.2009, 16:02 | Ziņa # 17
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14106
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Sautēti vēži

Ielikt katliņā sviestu un tam visrū uzlikt kārtīgi noskalotus vēžus. Pievienot nedaudz zaļumus un sāli. Aizvērt katliņu ar vāku. Sautēt 10min, tad pieliet balto, sauso, vīnogu vīnu un krējumu, tad sautēt vēl 10-15min. Pasniedz ar mērci un zaļumiem.

Sastāvdaļas:
Vēži - 35-40gb
Sviests - 150gr
Zaļumi(dilles, pētersīļi)
Krējums - 3ēdamkarotes
Vīns - 1glāze
Sāls - pēc garšas

Labu apetīti ;)

 
parcopiDatums: Ceturtdiena, 04.06.2009, 16:02 | Ziņa # 18
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14106
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Krievu plovs ar vēžiem

Dzīvus vēžus izskalo vairākos ūdeņos, tad novāra sālītā ūdenī ar burkāniem, sīpoliem un zaļumiem. Novārījumu izlaist caur marli. Vēžu kakliņus un spīles attīra no čaulas. No čaulas uztaisa vēžu sviestu. Novāra rīsus, rīsiem pievieno novārījumu, vēžu sviestu, gaļu no spīlēm un kakliņiem, var pievienot ceptus sīpolus. Pasniedz karstu ar zaļumiem.

Sastāvdaļas:
Vēži - 15-20gb
Rīsi - 2-2,5 glāzes
Burkāni - 1-2gb
Zaļumi, sviests, sāls
Sīpoli - 1gb

Labu apetīti! ;)

 
parcopiDatums: Trešdiena, 22.07.2009, 19:19 | Ziņa # 19
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14106
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Uzkoda "Morskaja"

Vēžus jānoskalo aukstā ūdenī un jāieliek katliņā. Jāsagriež burkāni un sīpoli, sīki jāsakapā zaļumi. Jāieliek viss katliņā, jāaplej ar 5-6glāzēm vārīta ūdens, jāpievieno lauru lapa un jāvāra 10-15min. Vēžus pasniedz karstus, dziļā traukā, aplejot tos ar šķidrumu, kurā tie tika vārīti.

Sastāvdaļas:
Vēži - 10gb
Burkāns - 1gb
Sīpols - 1gb
Zaļumi

Labu, apetīti! ;)

 
parcopiDatums: Trešdiena, 22.07.2009, 19:31 | Ziņa # 20
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14106
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Vārīti vēži amerikāņu gaumē
(Minnesota recipe)


Komponentes: 10 – 15 dzīvi vēži, 1 liels sīpols, kas sagriezts ripiņās, 2 citroni, arī tāpat sagriezti, sāls (pēc garšas), 50 g sarkanā pipara, 2 selerijas laksti, 2 ķiploka galviņas, kas ir attīrīts un sadalīts daiviņās. Pagatavošana. Izmazgāt vēžus tīrā ūdenī. Lielā katlā aizvārīt ūdeni un pievienot garšvielas (sīpolu, seleriju un citus zaļumus pēc garšas). Vārīt 15 minūtes. Pievienot 8-10 nelielus kartupeļus. Vēl pavārīt 10 minūtes. Pievienojam dažas kukurūzas vālītes un dzīvus vēžus. Vēl vārām 10 minūtes. Beidzot noņemam no uguns katlu un paturam vēžus 5 minūtes novārījumā. Pēc tam ņemam vēžus, kartupeļus un kukurūzu laukā no novārījuma.

Labu apetīti ;)

 
parcopiDatums: Trešdiena, 22.07.2009, 19:32 | Ziņa # 21
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14106
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Recepte Crayfish Macquechou

Komponentes: 1 liels sīpols, sagriezts; 1 saldais pipars, sagriezts; pus bļodiņas sīpolloku; sviesta gabaliņš vai 6 ēdamās karotes augu eļļas; 1 konservētās kukurūzas bundža; 1 bundža konservēto tomātu; 450 g attīrītas vēžu gaļas – astītes un spīlīšu gaļa.
Pagatavošana. Sīpolus un piparu mazliet apcepj eļļā. Pievieno tomātus un kukurūzu. Sautē visu 5 minūtes, pēc tam pievieno vēžu gaļu un turpina sautēt zem blīvi aizvērta vāka 20-30 minūtes.

Labu apetīti ;)

 
parcopiDatums: Trešdiena, 22.07.2009, 19:56 | Ziņa # 22
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14106
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Vēži Zviedru gaumē

Sastāvdaļas:
Dzīvi vēži 10-20gb
Daudz dilles
2 ēdamkarotes sāls/L ūdens

Pagatavošana:
Sālītā ūdenī ieber daļu diļļu un gaida, lai ūdens uzvārās. Pievieno vēžus un vāra 10min, tad pievieno atlikušos daļu ar dillēm un atkal vāra 10min. Vēžus atdesē un ieliek uz nakti ledusskapī. Pirms lietošanas pievieno vēl dilles.

Labu apetīti! ;)

 
parcopiDatums: Trešdiena, 22.07.2009, 19:56 | Ziņa # 23
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14106
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Cienasts no vēžiem

Sastāvdaļas:
2kafijkrūzītes vārītu rīsu
Vēžu astītes - pēc iespējas
Sīpols - 1gb sagriezts
1/4 kafijkrūzītes sagrieztu zaļo piparu
Konservēti tomāti - 1/2 burciņas
Ķiploki - 2daiviņas
Olīveļļa - 2ēdamkarotes
Ūdens

Pagatavošana:
Izsautē sīpolus, piparus un ķiplokus eļļā. Pievieno tomātus, ūdeni(200gr) un vēžu astītes. Vāra 30min uz mazas liesmas. Pievieno rīsus, samaisa un liek galdā. Paredzētas 4-6personām

Labu apetīti ;)

 
parcopiDatums: Trešdiena, 22.07.2009, 20:04 | Ziņa # 24
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14106
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Vēžu zupa

Komponentes: 250 g vārītu vēžu; 400g vistas buljona; puskarote sviesta; puse neliela sīpola, sagriezt kubiņos, jebkāda izmēra; tāpat sagrieta puse burkāna; puse selerijas laksta; lauru lapas; Timiāns; malts koriandrs; 1 ēdamkarote sviesta; 1 ēdamkarote miltu; pustase saldkrējuma; sagrieztas dilles; laima sula, pēc garšas; asais pipars – pēc garšas.
Pagatavošana. Ņemam 1 lielāku bļodiņu un divas mazākas tukšas bļodiņas. Ņemam vēzi, atdalām kājas un spīles, tāpat arī atdalām astīti. Noņemam čaulu no astītes. Astītes liekam lielajā bļodiņā, čaulas no astītes mazākā bļodiņā, otrajā mazajā bļodiņā liekam kājas un spīles. Noņemam čaulu no galvas, novācam „seju”, izņemam taukus (bāli dzeltena substance). Čaulu no galvas pievienojam trauciņā, kopā ar taukiem pienojam čaulām no astītes. To pašu operāciju veic ar visiem vēžiem.
Tagad, kad vēži ir „izģērbti”, paņemam stipru plastikāta maisiņu, saliekam tajā spīles un kājiņas un kārtīgi sadauzām maisiņa saturu ar āmuru, lai gaļa atdalītos. Pievienojam maisiņa saturu pie citām čaulām. Nolobītās vēžu astītes sagriež lielos gabalos. Nelielā kastrolītī uzsilda pus ēdamkarotes sviesta, pievieno sīpolu, burkānu, seleriju un apcep līdz zeltainai krāsai. Pielej vistas buljonu un pietiekami daudz ūdens, lai iegūt mazliet vairāk kā litru šķidruma. Karsē līdz aizviršanai, pievieno vēžu čaulas, lauru lapas, timiānu, koriandru, mazliet sāls un melnos piparus. Sautē uz ļoti mazas uguns aptuveni 30 minūtes.
Vēžu buljonu izkāš citā katlā, dārzeņus un čaulas saliek blenderī, ielej līdz pusei buljonu un sasmalcina līdz brīdim, kad blenderis pārstājis lēkāt traukā. Tam seko smagākā operācija: mums nepieciešams atdalīt visu garšīgo no blendera satura. Priekš tā noliek sietu virs tukša katla un kārtīgi izkāš visu blendera saturu. Šo procedūru ar čaulām atkārto tik ilgi, kamēr ir beidzies viss buljons pirmajā katliņā. Zupa ir gandrīz gatava... Nomazgājam katliņu, kurā tika vārīts vēžu buljons. Liekam to uz vidēji stipras uguns un pievienojam ēdamkaroti sviesta, kad sviets beidz putoties, pievienojam miltus. Uz tādas pašas uguns pāris minūtes apcepj, neļaujot miltiem kļūt brūniem. Nepārtraukti maisot, lēnītēm lejam klāt vēžu buljonu, to mazliet aizvārām, aizveram ar vāku un vārām pus stundu. Pēc tam pievieno saldo krējumu, dilles un nolobītās vēžu astītes. Pēc garšas pievienojam sāli un piparus. Sakarsējam gandrīz līdz viršanai, pievienojam laima sulu un izslēdzam uguni. Kādu laiciņu ļaujam pastāvēt un zupu var lietot uzturā.

Labu apetīti! ;)

 
parcopiDatums: Trešdiena, 22.07.2009, 20:10 | Ziņa # 25
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14106
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Pelmeņi no vēžiem

Sastāvdaļas:

Milti - 75gr
Cūkgaļa - 45gr
Vēžu astītes 5-6gb
Sīpoli - 1/2
Ķiploki - 1daiviņa
Pipari
Eļļa 3-4 ēdamkarotes
Tomātu mērce
Garšvielas

Pagatavošana:
Cūkgaļu, sīpolu, vēžu astītes, ķiploku izlaiž caur gaļas maļamo mašīnīti, tad pievieno piparus un eļļu un visu kārtīgi samaisa.
Iejauc miltus ūdenī, uztaisa mīklu, izrullē un uztaisa plānus plācenīšus uz kuriem liek samalto masu, tad plācenīti aizver. Ielaiž verdošā ūdenī, nedaudz pamaisot. Kad pelmeņi uzpeldēs, tad pievieno aukstu ūdeni. Gaidīt līdz uzvārās un atkal atkārtot aukstā ūdens ieliešanu. Kopā tas jāatkārto 3-4reizes. Vēlāk pelmeņus izņem un izliek uz šķīvja. Tasevišķi pasniedz mērci, var atšķaidītu etiķi vai sinepes pēc garšas.

Labu apetīti! ;)

 
parcopiDatums: Trešdiena, 22.07.2009, 20:22 | Ziņa # 26
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14106
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Vēžu zupa

Buljons: 10 nelieli vēži; 300 g zivs; 1 pētersīļa sakne; 1 burkāns; 1 selerijas laksts; 1 sīpols; 1 lauru lapa; dilles; 3 melno piparu zirnīši; sāls.
Maltā masa: 1 ēdamkarote rīvmaizes; ¼ glāzes vārītu rīsu; 1 ola; pētersīļi; dilles; 1 ēdamkarote sviesta; ¼ glāzes piena vai saldā krējuma; muskatrieksts; sāls.
Vāžu sviests: 1 ēdamkarote sviesta; 1 ēdamkarote miltu, sāls.
Uzvāra zivju buljonu kopā ar garšsaknēm un sīpolu. Uzvāra vēžus sālsūdenī, pievienojot dilles, pētersīļus, lauru lapas un piparus. Uzmanīgi noņem čaulas (laukā nemet), izņem gaļu no spīlēm un astītes. Vēža gaļu smalki sagriež vai izlaiž caur gaļas maļamo mašīnu. Pievieno tai rīvmaizi, vārītos rīsus, sviestu, pienu vai saldo krējumu, jēlu olu, pētersīļu lakstus un dilles, sāli, muskatriekstu. Visu kārtīgi izmaisa, lai izveidotos vienveidīga un pietiekami bieza masa. Ar šo malto masu piepilda vāžu čaulas muguras daļas. Čaulas daļu, kas noņemta no spīlēm, sīki sasmalcina, ieber katliņā ar sakarsētu sviestu un cepj tik ilgi, kamēr sviests nekļūst spilgti orandžs, pēctam ieber miltus, pēc divām minūtēm visu to aplej ar karstu ūdeni un aizvāra. Novārījumu izkāš. Verdošā buljonā novāra ar malto masu pildītās bruņas. Gatavajam ēdienam pievieno vēžu sviestu. Aromātam zupai var pievienot dažas citrona šķēlītes bez sēklām.

Labu apetīti! ;)

 
parcopiDatums: Trešdiena, 22.07.2009, 20:29 | Ziņa # 27
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14106
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Vēži sacepti mīklā

Sastāvdaļas:
Zaļais pipars - 1gb(sagriezts kubiņos)
Selērija - 1zariņš(sagriezts)
Vēžu astītes - 5gb(sagrieztas daļās)
Rīvmaize - 100gr
Sāls, sarkanie un melnie pipari(maltie), vēžu tauki, biskvīta mīkla.

Pagatavošana:
Samaisīt piparus, selēriju un vēžu astītes. Vārīt uz mazas liesmas 15min. Pievienot vēžu taukus, sāli un maltos piparus pēc garšas. Pievienot rīvmaizi un samaisīt. Izgatavot no biskvīta mīklas sagatavi un tur ievietot tovārīto saturu. Liek cepeškrāsnī un cep pie 450 grādiem pēc Fārenheita, apmēram 6minūtes. Izgatavot var 30 plācenīšus.

Labu apetīti! ;)

 
parcopiDatums: Trešdiena, 22.07.2009, 20:39 | Ziņa # 28
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14106
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Vēžu salāti "Sugrob"

Sastāvdaļas:

Vēži - 30-40gb
Olas - 2gb
Sālīts gurķis - 1gb
Baravikas - 200gr
Valrieksts - 10gr
Selērija, dažas dzērvenes un 1burciņa majonēzes

Pagatavošana:
Novāra sēnes un ieliek sālītā ūdenī uz 20-30 min, tad izlaiž caur caurduri, atdzesē. Selēriju novāra līdz paliek mīksta, attīra un sagriež. Tāpat sagriež sālīto gurķi, sēnes, olas, vārītu vēžu gaļu, pievieno sasmalcinātus valriekstus un dažas dzērvenes. Visu samaisa ar majonēzi. Izliek salātus kristāla trauciņā un izdekorē ar sagrieztu aplīšos varītu olu.

Labu apetīti ;)

 
parcopiDatums: Svētdiena, 29.11.2009, 19:01 | Ziņa # 29
Multimakšķernieks
Grupa: Administratori
Komentāri: 14106
Reputācija: 118
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Parcopi.lv valdes loceklis Vip persona Kluba Vadiba
Horvātu recepte

Sastāvdaļas:

Vēži - 1kg
Olīveļļa - 100ml
Sojas eļļa - 100ml
Ķiploki - 30gr
Pētersīļi - 30gr
Baltvīns - 300ml
Rīvmaize, sāls, pipari - pēc garšas

Pagatavošana
Pirms pagatavošanas jāpārliecinās, lai vēži būtu dzīvi, jo beigtus vēžus nav ieteicams gatavot. Vēžus ielieks katliņā, pielej eļļu, sagriež pa virsu ķiploku un pētersīļus, uzber rīvmaizi, sāli un piparus. Vāra 15min.

Labu apetīti ;)

 
Koka_KlucisDatums: Pirmdiena, 21.12.2009, 19:20 | Ziņa # 30
PP2 VIP
Grupa: Moderatori
Komentāri: 1569
Reputācija: 6
Statuss: Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Parcopi.lv biedrs Parcopi.lv goda biedrs Kluba Vadiba
Kanapē ar vēžiem

Sastāvdaļas:

Kviešu maize: 500 g
Vārīti vēži: 10 gb.
Tomāti: 5 gb.
Vārītas olas: 5 gb.
Majonēze: 3 ēd.k.
Pētersīļi (sagriezieti): 2 ēd.k.

Pagatavošana:

Maizi sagrieziet šķēlītēs, apžāvējiet cepeškrāsnī un sasmērējiet ar daļu majonēzes. Daļu vēžu mīkstuma un tomātus sagrieziet kubiciņos. Olu dzeltenumus atdaliet no baltuma un smalki sagrieziet. Sagatavotās sastāvdaļas sajauciet, pievienojiet atlikušo majonēzi un samaisiet. Šo masu lieciet ar kaudzīti uz maizes. Dekorējiet ar atlikušajiem vēzīšiem, olu dzeltenumiem un zaļumiem.

Labu apetīti ;)

 
Meklēšana:


Copyright Parcopi.lv © 2009



Epasts: parcopi@parcopi.lv