Esmu pavadiņu meklējumos. Vieta Gauja, tātad daudz zacepu, nevaru atļauties neko baigi dārgu, jo vienā copes reizē ap 4 pavadām aiziet, ar vobleriem pagaidām neaizraujos, Ko varat ieteikt? Galvenais, lai karabīne tur, jo ir sanācis kaut kam lētākam arī izstiept to karabīni.
Darba kolēģis nopircis vēl vienu spini. Paturēju rokās, nedaudz paimprovizēju iemetienus un izvilkšanu - kātiņš baigi viegls un labi ieguļ rokās, spiningot ar tādu būs patīkami, bet kaut kas man tomēr īsti nepatīk šim kātiņam. Varbūt pārāk mīksts? Nezinu, bet visumā feins kātiņš!
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
pilnīgi nejauši un neplānoti uzskrēju virsū salmo bodē krokusā labas atlaides un piedevām vēl bija lētie baltspicainie salmo kātiņi. micro un macro tech. vienīgo microtech paņēmu čomam un vienu no vēl dažiem palikušajiem macro tech priekš sevis. kā var neņemt, ja 50% off. 16 LVL par kātu...
Pavadiņa ir kā prezervatīvs. Bez - riskanti, bet baigais kaifs!
šodien sanāca braukt garām rotiņam un mērķtiecīgi gāju uz rapalas vobleru atlaidēm. paņēmu divus max rap 17cm. vienu sudrabu, otru brūnīgo. tie manā skatījumā ir baigi labie. sevišķi, ja pa 9 latiem var tagad dabūt p.s. ar to modeli ir visiem izgriezu pogas toreiz kaņierī un arī šoreiz ķīsī. arī mans asara rekords ir uz tā...
Man dartba biedrs to lielo zandartu arī uz kaut kādu garu vobleri noķera, bet nezinu kādu tieši
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Varbūt kādam ir kādas atsauksmes vai ieteikumi(vai visi paradzēti klasiskajai spiningošanai ar spēlīti un cik nopratu tad ne visi ir pieejami arī LV robežās) par sekojošajiem vobleriem jo viss ko zinu par viņiem ir tas, ka tie nav no tiem lētākajiem un vairāk arī neko, tāpēc varbūt kādam ir bijusi saskarsme ar kādu no šiem blēžiem ja nav vēlme publiski tad var arī PM dot mājienu vai esmu daudzmaz uz pareizā ceļa
OSP Bent minnow 86F ; 106F - man ir 76F un 106F. ļoti labi abi. mazais asariem patīk, lielais līdakām. taču man tas strādā tikai seklajos ūdeņos (kaņieris, engure, droši, ka arī babītē). esmu mēģinājis arī dziļākos ūdeņos. noķert jau kaut ko var, ja ir baigais žors. bet tā ne visai.
Lucky Craft Pointer 100SP; - nav, bet izskatās, ka varētu būt ok.
Rapala MAX-RAP 13; - man ir. klasika. neviena slikta vārda. pat nav svarīgi kāds krāsojums. uzskatu, ka kastē tādam jābūt. lai gan pēdējā laikā priekšroku dodu tieši 17tajam modelim sevišķi rudenī.
Rapala Clackin minnow 09 BNC - man ir. arī ļoti labs manā vērtējumā. patīk gan asariem, gan līdakai. rezultatīvs 2-3 metros.
nezinu kā ar x-rap saltwater, bet saldvater modelis arī ir klasika un ļoti labs. man ir parastie xrapi.
raidena kranks ir ļoti labs seklajos ezeros (kaņieris, engure, babīte). man bijis ļoti rezultatīvs tur. bet citur diez kas nebūs. man nav raiden, bet laikam kaut kādi LJ vai salmo. īsāk sakot tāda paša kopētāja ražojums. šis jau ir klasisks modelis, kurus ar tām pašām formām daudzi ražo.
Rapala Minnow spoon - pavasarī pa zālēm būs ļoti ok. nav rapalas, ir cits. neesmu šo mānekļu fans.
Rapala Countdown super shad rap - par šito nav komentāru. neko nezinu un pat aizdomas nav.
tikai viena lieta. pēc būtības tur tie vobleri ir ļoti dažādi. tāpēc arī prasās dažādi kāti, auklas. mazo bent minnow būs grūti iemest ar resnu auklu. kranks un rapalas karote pofig ar kādiem kātiem darbināmi, jo met un velc + pauzes. pārējie jau tvičojamie. esmu ieviesis papildus parastajam darba zirgam (xtwitch vidējais kāts+exage3000+0.15 8dzīslu pītā) vēl papildus vieglo kātu (xtwitch vieglais kāts+vidējā xtwitch spole+0,06 4dzīslu pītā PP). un uz šī komplekta tie bentminnow cita bauda tirināt un mest. arī mazos 56tos rigge daudz foršāk lietot asaros ejot.
tikai viena lieta. pēc būtības tur tie vobleri ir ļoti dažādi. tāpēc arī prasās dažādi kāti, auklas.
Vōt, šo informāciju arī visvairāk vēlējos uzzināt kādai tehnakai un aprīkojumam ir paredzēti šie blēži... Par cik twīčotājs neesmu un piekopju tradicionālo spiningošanu ar savu ierasto kātu un spēlīti, tad jau lielākā daļa šo vobleru nemaz nepildītu pilnvērtīgi savu funkciju... Bēt, velreiz paldies!
Rapala X-rap saltwater; X-rap SB - šie ir feini, man ir izšāvuši gan uz velcīti, gan uz tviča, gan arī vienkārši tinot; OSP Bent minnow 86F ; 106F - šie man nav, bet atsauksmes ir labas, bet jā - tvičs RAIDEN greep crank 55; - feins voblerītis - kā jau Marti teica, seklajos ezeros feins, uz jau pieminētā LJ kopijas, vienu reiz vecdaugāvā pacēlu virs 20 līdakām... Lucky Craft Pointer 100SP; - daudziem ļoti iecienīts (zinu ka Griezeejam mīļākais) vobleris, bet tieši tviča vobleris... Rapala Minnow spoon; - man kastē ir laikam 3, dažādu krāsu un dažādu izmēru, pie kam laikam šogad ir parādījies jauns modelis ar grabuli iekšā.... man ļoti patīk...vienīgais ir tas, ka shodu ir padaudz dēļ tā viena āķa un atsitēja, bet strādā gan vienkārši tinot, gan drusku uzraustot...lēpeņainās vietās izcils...vismaz man strādā labāk par gumiju ar ofsetu... Rapala Countdown super shad rap Rapala MAX-RAP 13; lielisks vobleris, labs metiens ar viņu sanāk, bet jā...laikam jau arī tvičs, pašam par sevi viņam tā spēle tāda nekāda, vibrēt jau vibrē, bet ar kustībām pašvaki, bet uzraustot un ieturot pauzīti, no nulles nevienu reizi vien ir pacēlis Rapala Clackin minnow 09 BNC
bet nu...ja ir šādi vobleri, tad tviča kātiņš tomēr prasās, jo papildus spēlīti iedot jau gribās
Ritens gar zem', pats gar zem', pill mut a zem' - viss zob a pa zem'..!!!