Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
es arī bik paķerstīju foreles. ūdens līmenis tik zems, kādu neesmu savā mūžā piedzīvojis. ūdens dzidrs, tāpēc vietās, kur straume ir vāja, ir grūti šamās ar mākslīgo ēsmu piemānīt. svarīga ir metiena precizitāte. vietās, kur liela straume, izmānīt ir vieglāk, jo tur šīs vispirms ķer un tad domā:)) copes bija daudz, daļa notirinājās, daļa tik peldēja līdzi māneklim aiz ziņkārības, redzēju nesliktu exemplāru, bet nomainīju pulkos mānekļus, bet nesanāca piemānīt šamo. copes beigās izbeidzās mana Mitchel spole, kas godam bij nokalpojusi 20 gadus. priecēja, ka redzēju daudz sīko forelēnu.
šodien nolēmu pēc ilgiem laikiem līdakas paganīt čīšezerā. tā kā solīja vējeli, tad noskaņojos uz velci. velcēju, velcēju, kamēr apnika. bija tik viena nesekmīga cope. tad pārgāju uz mētāšanu. vienā spotā uzgāju izsalkušās zobainās. viena pat man pamanījās iekost īkšķī rezumē - 3 zemmēri, bet viena ļoti smuka (trīniece vismaz) pie laivas uzmeta loku reversā tad turpināju velcēt ar mazākiem vobļeriem ar domu par asari. viens tāds smuks tumšais uzķērās (uz gramiem 400), tajā vietā uzreiz ķēros pie smalkajiem rīkiem, taču viens tik bija ņemams un tas arī viss. palika garlaicīgi un nolēmu pat mājupceļu nevelcēt. gāzi grīdā un uz māju.
Pavadiņa ir kā prezervatīvs. Bez - riskanti, bet baigais kaifs!
Šogad vispār nezinu kas ezerā notiek. Dažas reizes tik esmu bijis. Copes kolēģis Kaspars muguru bik sabojājis, a savu laivu vispār šogad reti kustinu Bet par trijnieci žēl!
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Biju uz stundiņu aizminies līdz Vecdaugavas attekām, bišku pamētāju spini. Viens uzsitiens bija, tas arī viss
Šodiena tika pavadīta uz Jūdažu ezera.No paša rīta sāku ar velcēšanu,pēc neliela brīža pieteicās viens mēra līdacēns (51cm).Tad pāris stundas izvelcējos krustām šķērsām pilnīgs klusums.Pārgāju uz mētāšanu ,izdevās noķert divas zemmēra zivis ,kuras turpina augt.Laiciņs jau it kā bija foršs priekš copes ,vienīga varbūt tā saule bišku traucēja zivīm.
Šodien Ķīšezerā 3,5stundas pa dienu. Rezultātā viena līdaka uz spiningu, gandrīz 2,2kg!