Jā, nevar nepiekrist, vairākkārt ir glābušas copi relax kopyto classic shad zivteles, krāsa man vislabāk patīk zaļgani spīdīgā, bet ari balta ar sarkano pleķi ir rezultatīva
Pēdējie spiningošanas izbraucieni bez vērā ņemamiem rezultātiem, ūdens līmenis ļoti zems tapēc manā pusē mēra līdakas klusē jau kādu laiku..
Šorīt bija daudz mežeņu sitieni kurus nekādi nespēju realizēt.. Bija pāris meža bērniņu, pāris asarēnu.. saule jau normāli karsēja un vajadzēja mest mieru atpūtai uz ūdens. Uz nulles gluži nepaliku beidzamajos metienos paņēma šī skaistule, pie pašas laivas atnāca līdzi.. Ta kā ūdens manā pusē ļoti dzidrs varēja izbaudīt zivs spēku arī vizuāli - īsta sportiste... Uz mājām ņemu tikai līdakas, piezveju izskoloju un atlaižu, bet šoreiz nodomāju, ka jāparliecinās kā tur ir ar to dzirdēto - ka mežavimbu kulinārā vērtība ir nulle.. Es teikšu jums cepta ļoti garda, kaut kādas pupu mizas būšu saklausījies.. garša kā līnim.
Smuka mežene. Gan jau būs arī līdakas uz rudens pusi!
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Pēdējā laikā esmu bijis trīs reizes, pie dažiem mēriem esmu ticis, bet ūdens līmenis tik zems, ka dažās vietās vienkārši nav kur staigāt un iemest. Jācer, ka uz rudeni viss aizies uz labo pusi
Kamēr vēl septembris ārā, jāaizlaiž laikam uz kādu mazo upīti būs. Kaut kā dikti sakārojās
Kā kur. Man jau tāpat tās pumpainās reti trāpās, toties sanāk laba pastaiga un skaistas bildes. Kaut kas tajā visā ir, kas vilina. Un vēl viena lieta, kas mani satrauc, no citas sērijas. Pēdējos gadus Vecdaugava dikti liek vilties, es pat nesaprotu kas tur notiek. Pēdējās sezonas, cik sanāk tur aizbraukt, tāda sajūta, ka tā ir pavisam cita ūdenstilpne, nekā tas kurā es copēju iepriekšējos gados. Pat nezinu kas pie vainas. Kaut kad vēlākā rudenī taisīšu vēl vienu izbraucienu uz turienes līdakām, bet ja atkal nekā nebūs, tad šosezon tur vairs savu kāju nesperšu.....varbūt
Man ir kaut kāds dzinulis visu laiku braukt un copēt dažādos ūdeņos. Nespēju iedomāties, ka copētu visu laiku vienā vietā. Bet ar visu dzīšanos citur Ķīšezers un Vecdaugava no bērnības ir "savējās" ūdenstilpnes. Tās ir tuvas, saprotamas un "mīļas", tieši tāpēc uztrauc pēdējo gadu pārmaiņas Vecdaugavā. Un tie nav tikai mani novērojumi. Kaut kas tur mainās un ne uz labo pusi Vēži arī tur baigi maz palikuši.... No pozitīvajām lietām, kas tur ir uzradies - Zvejas ielas laivu noma. Ērti un nevajag dzīties ar savu laivu uz turieni
Šorīt uzspļāvu darbam un līdz pusdienlaikam aizbraucu uz copi. Sen nebiju staigājis pa kādu mazo upīti, tāpēc izvēle krita uz tādu copi Un tā bija pareiza izvēle. Nostaigājos no 7:30-13:30, pabaudīju dabas skatus un pozitīvu emociju arī atliku likām! Kas attiecas uz copi, tad tā šoreiz arī bija ekselenta. Noķēru 8foreles, mēru gan neturēja neviena, divas bija tuvu tam. Piecas atkabinājās velkot. Un vēl kādas 7-8 klupa virsū, bakstīja un pat paņēma, bet uzreiz spļāva ārā. Tik daudz copes man mazajās upēs vēl nebija bijis! Plus upē ik pa laikam varēja manīt, ka viņas tur ir- tīri vizuāli gan zem kājām, gan atrādot sevi. Nenožēloju ne sekundi, ka izlēmu sev šodien samazināt ienākumus, toties saņēmu papildus bonusus - fiziskās aktivitātes, dabas baudišana, cope un daudz pozitīvu emociju! Ne asakas visiem!