Bijām ar Zivinenu vakar un šodien vienā ezeriņā Cēsu rajonā. Loms gan nekāds prātīgs nesanāca, bet vispār ezers man patika. Var redzēt, ka ir gana daudz līdakas un lieli asari. Ar pludiņu arī ir vērts tur makšķerēt. Man uz spiningu pieķērās četras līdakas, no kurām izvilku divas(zemmēra), bet divas pie pašas laivas atbrīvojās, kā arī, trīs asarus(viens smuks uz 300gr). Bet uz pludiņu paķēru nedaudz ruduļus un trāpījās arī dažas raudas. Iebarojamā un nekādu ēsmu, izņemot mannas kulteni, man nebija, tāpēc uz neko citu cerēt nevarēju, bet vakar vakarā pēc burbulīšiem varēja pateikt, ka ezerā ir arī līņi. Tā lūk mums gāja, Zivinens tikai spiningoja un izspiningoja kādas padsmit līdakas, bet pārsvarā visas zemmēra, visas arī tika amnestētas, tika paturēta viena mēra līdaka. Vispār drusku nepaveicās mums ar laika apstākļiem, šodien vispār bija nežēlīgais vējš no rīta. Atskaites nobeigumā dažas bildes
Es iepriekšējā nedēļas nogalē nodzīvojos kempingā pie Usmas ezera. Pamēģināju pacopēt ar grunteni no krasta un arī spiningoju no laivas. Šo to jau noķēru gan tā, gan tā, bet vispār esmu nedaudz vīlies tajā ezerā. Biju domājis, ka tur ir labāk. Vienīgais jāuzteic kempings - tur viss tiešām ir līmenī un cenas arī samērīgas!
Gar Usmu tik garām esmu braucis,copēt nav sanācis.Jo lielāks ezers jo vairāk pēc manām domām vietas +- jāzin,dziļuma maiņas,mānekļi ar daudz izsaka ko vienā ezerā ēd,otrā bieži vien ignorē,tāpat ir reizes kad vienkārši nav lāga copes un ir sajūta kad copēju vannā
Kaut kā te Vācijā copmaņus vispār neredz. Godīgi sakot arī neesmu vēl uzzinājis cik te maksā licence copēšanai un visu pārējo. Tāpat īsti laiks nesanāk pacopēt. Kad atbraukšu, tad gan uzreiz uz copi!
Usmā ir būts gadus 10-15 atpakaļ, tika saķerts diezgan daudz, bet tajās vietās kur ķērām nežēlīgi zālains bija un pasekls.Uz vakaru sāka ķerties labāk , bet tā kā metās tumšs tad bija tā ka vizuli no ūdens izsita bet paņemt nevarēja:)
Ķīšezers man ar tuvs ezers hehe, bet ir vēl divi mazāki Ķīšezeri, ja skatās ezeri.lv Ir vēl Ķīšezers Puzes pagastā, pavisam maziņš un Ķīšezers Aizkraukles rajona Kurmenes pagastā.