man ir ļoti vienkārša sistēma - ņemam vecu grilu (kuram nav kājas, bet tikai apakšējais vāks), lielu bļodu, vai ko citu tamlīdzīgu, uzstellējam to uz paris ķieģeļiem, tā lai apakšā var iekurt uguni (var arī izrakt bedrīti mazāku par bļodu un kurināt bedrē zem bļodas) tad uzliekam bļodai virsū vāku, kas nosedz bļodu un kurinam uguni, tā lai bļoda dikti sakarst, tad noņemam vāku, iemetam bļodā pāris zaļus kociņus/tabletītes (ābele, alksnītis...) ieliekam resti, uzliekam zivi, aizveram vāku un gaidam :))
Ritens gar zem', pats gar zem', pill mut a zem' - viss zob a pa zem'..!!!
Zivnieks - apmēram sapratu. Uzzīmēt vari, lai nav tikai apmēram
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Zivnieks - paldies, saprast visu var pietiekami skaidri!
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
man jautājums par to kūpināšanu. man mājās mētājas metāla veidojums, par kuru ir aizdomas, ka tas ir labs kūpināšanas verķis, taču nekad neesmo to darbinājis vai kūpināšanai paredzētos asarus kaut kā īpaši pirms tam sagatavo? marinē, sālī utt, jeb tikai izlaiž iekšas un krāmē rindā?
Pavadiņa ir kā prezervatīvs. Bez - riskanti, bet baigais kaifs!
marti bumsis man stāstīja, ka pats smeķīgākais un šuļīgākais ašuks sanāk, ja koncentrētu sālsūdeni, ar šprices palīdzību, iešpricē starp krūšu spurām iekš punča (jā, tieši tā, iekšas paliek iekšā) kad fišuks gatavs, iekšas sarujas vienā mazā kunkulītī un ēšanas baudu netraucē. Ja pareizi atminos, tad bumsis, žāvējot ašukus krāmē ar muguru uz leju, lai sālsūdens tiek klāt muguras biezumam un garša sanāk vienmērīgi garda. bet tā kā man nav kur žāvēt un daru to reti, tad ar ašukiem darīju pa prostamu - vēdērs pušu, iekšas ārā, ar sālīti un pipariem ierīvē puncīti un atiet zuzīt p.s. man uz balkona šobrīd stāv spainis ar butēm....būs jāapzvana paziņas, kam kūpinātavas un jābrauc ciemā...aš siekalas jau mutē sēž
Ritens gar zem', pats gar zem', pill mut a zem' - viss zob a pa zem'..!!!
par ilgumi...grūti spriest, katrai kūpinātavai, savas īpatnības un īpašības...kad paliek iekš smukas krāsas, noprovē un ta jau matīsi jā...tāda veida kūpinātava ir dikti ērta un vari TO nodarīt kur sirdij tīk - tas apts bumša mucas princips, tikai kompaktāks variants
Ritens gar zem', pats gar zem', pill mut a zem' - viss zob a pa zem'..!!!