Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Es vienīgais varētu pirmās dienas pēcpusdienā piebraukt pačolēt uz laiciņu, kā jums tur iet. Visticamāk arī piebraukšu. Man sanāk no piektdienas vakara līdz sestdienas vakaram uz takša, bet svētdien otrs darbs. Ja piektdienas nakts trāpās superveiksmīga, tad teorētiski varētu sestdien arī pacopēt, bet to nav iespējams prognozēt. Tā, ka visdrīzāk piebraukšu uz pēcpusdienu, vai vakarpusi, vienkārši apsveicināties un pačolēt kas un kā!
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
A man toties pirmais troika žanis ienācās šogad!!! Šovakar jāprovē lielāks izsēdēt Ķīsis ir dzīvāks par dzīvu, par to prieks. Atgriezusies normālā kārtībā, ka pēc jāņiem ienāk žanis iekšā
Ritens gar zem', pats gar zem', pill mut a zem' - viss zob a pa zem'..!!!
Jopt, troika tas i forši.. man sestdien beidzot 1.750 izlīda no Pļaviņu Daugavas. Arī prieks. Bet nu pie tā nestāsimies, jākāpj augstāk. Vēl viens iezvanīja rokā tā, ka gandrīz no laivas izvēlos, bet garām. Vot i atliek minēt - bija lielais vai agresīvs mazais
Ja veiksme pagriež tev mugurpusi - izmanto situāciju, noliec to!
Cik esmu ievērojis, tad lielie nu tādi virs 3 uz augšu nemaz tā baigi nezvana rokās, tie vairāk tā kā smagnēji uzguļās. Grūti izstāstīt, bet manā pieredzē trakie zvanītāji parasti ir agresīvi smukmēriņi.
Man pa visu manu karjeru ir divas reizes bijis, kad pēc līdzīga tesiena rokās kaut kādu rupuci nevarēju no grunts atcelt un pēc papumpēšanas shodi. Gribas ticēt un cerēt, ka tomēr būs nākamais dubls kādreiz un līdzīgs farts kā ar šīgada ščuci un fļurku starp zobiem
Ķīsī šogad pārsteidzoši aktīvas ir līdakas 4+ kg, ja v shoke. Jau 4 tādas pievarētas un viena 6+ izdomāja, ka enkura striķis ir deju stienis pret ko var aptīties Pārsteigums bija, kad vienu no šīm tīrot vēderā bija divi āķi - viens manējais, un viens salīdzinoši maziņš, cits. Dāma kādu bija atstājusi jaņos Tikai tas mani izbrīna jo tajā rajonā nevienu uz dzīvo sēžam neesmu manījis.
Vispār neko nezinu kas šogad Ķīsī notiek. Jūtos kā no laivas izmests(un gandrīz tā arī ir). Bet pie Kundzenes vienu vakaru dažas dienas atpakaļ sēdēju ar grunteni un pludu uz dzīvo no 19;00-1:30 un nebija nevienas pašas copes! Gar pašu Kundzeni manīju e-boat čaļus. Viktoru ar Edgaru. Sazvanīju, šiem arī bija tikai daži ašuki un daži zemmēri, plus dabūju info, ka zivs neturās pie grunts, bet pusūdenī. Tagad karstums beidzies, varbūt ir savādāk. Nekas, atrisināšu garāžas jautājumu, gan arī Ķīsī ielaidīšos. Vienīgi kants meklēšana tagad paņems ilgāku laiku
Zivs vēl labu laiku būs pusūdenī, tas pat ir maigi sakot. Čaļi uz velci iet ar vobleriem kuriem iegrime ir pat 0.5-1.5m. Baigs termoķīlis, apakšā tuksnesis. Tāpēc maucu uz ķīsi, tur dziļumi daudz mazāki, tur lietas savādākas.
martins_ Tur cita īpatnība. Šeit tā ir katru gadu vasarā, kad ūdens sakarsis. Domāju, ka jūrnieks vnk nevar tā atklimatizēties no jūras. A tur daugavā viņi vnk visu dzīvi pie grunts pavada un ir pieraduši temperatūras izmaiņām vasarā.
Atliek vienīgi klusējot piekrist, jo debatēs par jūrniekiem neiesaistīšos savu "dziļo" zināšanu dēļ. Zinu, kur, sāko ar augustu, parasti ganās ašais un kur rudenī (vēlajā) meklēt žani. Visā pārējā vel iru lielā izziņas procesā