Vakar runāju ar vienu tanti gados, tad šī man stāstīja, ka 40-tajos gados, kad viņa vēl bija meitene aprīļa mēnesī vācieši no Ķīšezera zāģējuši ledus gabalus ārā un veduši pie sevis uz bunkuru un ledus esot bijis pāri metram biezumā. Labi, ka tagad tādas ziemas vairs nav, negribētos borēt tāda biezuma ledu
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Vakar runāju ar vienu tanti gados, tad šī man stāstīja, ka 40-tajos gados, kad viņa vēl bija meitene aprīļa mēnesī vācieši no Ķīšezera zāģējuši ledus gabalus ārā un veduši pie sevis uz bunkuru un ledus esot bijis pāri metram biezumā. Labi, ka tagad tādas ziemas vairs nav, negribētos borēt tāda biezuma ledu chukle
Tas jau vecais joks ar leduspagrabu. Man fāters stāstīja, ka viņa jaunībā, sazāģējuši ledu klučos, atveduši ar zirgu mājās uz šķūni, tad apseguši ar skaidām un tml. materiālu. Nav izkusis līdz rudenim. I gaļa, i piena produkti tā glabāti. 41-42 gada ziema bija izcili barga, tad noteikti bija metrīgais ledus arī pie mums.
No meteo.lv - " Savukārt visaukstākā gada rekords Latvijā pieder 1941. gadam – tā vidējā gaisa temperatūra bija tikai +3,1ºC." p.s. "Gada vidējā gaisa temperatūra Latvijā ir +5,9ºC." 1942. gada ziemā stabils un stiprs sals pieturējās 4,5 mēnešus. Rīgas līcis bija aizsalis vairāk nekā 3 mēnešus, ledus biezums sasniedza 80—90 cm.
41-42 gada ziema bija izcili barga, tad noteikti bija metrīgais ledus arī pie mums.
Es uz copi neietu. Iedomājies tādu ledu borēt. Kaut gan tajos gados arī ne līdz copei bija. Karot būtu bijis jāiet, nevis jācopē
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Slimot ir baigi dārgi. Noķēru kaut kādu triperīti, aptiekā gandrīz 50eiriķus atstāju un vēl 10x2eiro par špricēm vēnā Pie tam pirmo jau šodien dabūju, bet necepī
Es arī ne pārāk ieredzu uz ceļiem (kad pats pie stūres ) riteņbraucējus, jo tie man šķiet visneprognozējamākie satiksmes dalībnieki - man no viņiem ir reāli bail!
It sevišķi, ja ieraugu Borodu ziemā minam. Tā vien gribās "iedot paātrinājumu".
Slimot ir baigi dārgi. Noķēru kaut kādu triperīti, aptiekā gandrīz 50eiriķus atstāju un vēl 10x2eiro par špricēm vēnā
Tu man protams Aigar piedod,pēdējā laikā liekas esi palicis baigi slimīgs varbūt tev jāpārvācas uz laukiem pie manis, uz kādu laiku !!!!!!Svaigs gaiss,tīrs govs piens un galvenais slimības cēlonis tiks novērsts ,visas meitenes jaunas kā no mātes pupa nākušas :D:D:D
Ja šī pasaule tev liekas ideāla, tad vai nu Tu esi Dievs, vai nu par daudz iedzēris…
It sevišķi, ja ieraugu Borodu ziemā minam. Tā vien gribās "iedot paātrinājumu"
QuoteBoroda ()
Nasagaidīsi
QuoteJ0nis ()
Tu man protams Aigar piedod,pēdējā laikā liekas esi palicis baigi slimīgs
Aha, riktīgs nīkulis, piekrītu
Šitā gan ir cita veida kaite, kas nav saistīta ar gripām, saukstēšanos u.t.t. Bet šis nav slimību portāls, lai iedziļinātos niansēs
Tūlīt pilnā sparā sāksies copes sezona un visas kaites kā ar roku noņems!
Tikko atminos no darba, pie salas kaut kāds pipsis zaļā laivā tirinās. Nevarēja īsti saprast ko viņš tur darīja, bet makšķeres it kā nebija. 90% maļiķis, jo kaut ko pie pašas salas gar niedrēm tur grābstījās