Es jau kopš rudens beigām gaidu pavasari Pa manam ziema varēja būt kādu mēnesi, lai var pāris reizes uzkāpt uz ledus, pašļūkt ar slēpēm un bāc - atkal pavasaris!
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Ziemai nav ne vainas, bet nu nekas nelīdzinās tām sajūtām, kas silta un īsa vasaras nakts ir pavadīta pie ezera un līdz ar mazāko gaismiņu tu atkal dodies ezerā. Silti, forši un, ja vēl copē, tad vienkārši fantastika!
Zinu, ka zemledus makšķernieki man oponēs, bet pavasaris-vasara ir patīkamāki jebkādā ziņā, ne tikai copē! Katram gadalaikam savs smeķis un katru var izbaudīt - tas gan tiesa!
Tava kultūra ir tas, ko tu dari, kad Tevi neviens neredz ...
Būs, būs Jūsu krajos tas pavasaris, lai jau Jums tiek, man nav žēl ! Pie mums gan ledus biezs uzsalis un izskatās, ka ledus copes prieki turpināsies vismaz līdz marta beigām/aprīļa pirmās dekādes beigām, par ko man neviltots prieks, jo foršākā cope jau allaž ir uz pirmā un pēdējā ledus. Pirmais ledus ir foršs ar asaru azartiskajām copēm, pēdējais ar cīņu ar brekšiem, dižraudām, ruduļiem, kas pamodušies no ziemas snaudiena un sparīgi pretojas. Ar asariem, pagaidām vismaz izskatās, ka būs šoziem gandrīz cauri, tāpēc jāsāk nobriest vai nu balto zivju tirināšanai vai arī vairāku desmitu āliņģu urbšana biezajā ledū zandarta meklējumos...
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)