Ja kas, tad izmēģināju vienā nelielā ezeriņā šo metodi! Uzreiz pasaku, ka metode ļoti interesanta un rezultatīva. Es sānu sardziņu pieliku parastajam teleskopam, vienīgi noņēmu teleskopam augšējo posmu, lai nesalūzt. Un teleskopu vēlams vismaz 5m, labāk pat 6m. Un vislabāk ir brist pa ūdeni ar zābakbiksēm, jo no krasta ne visur var tikt klāt, bet brienot var piebrist vietās, kur no krasta netiek un tā arī zivis mazāk baida, nekā stāvot krastā. Metode īstenībā ļoti vienkārša un noteikti to papraktizēšu vēl. Izmantoju parastās ziemas mormiškas, galā liku mušu kāpurus, vai mazu slieku. Bridu gar krastu pa zālēm un kur redzēju brīvu lodziņu starp zālēm, kur ielaist mormišku, tur to arī darīju. Laidu arī uzreiz aiz zāļu malas vietās, kur varēja aizsniegt. Un gandrīz vienmēr, uzreiz pēc mormiškas nolaišanas un pāris kustībām ar makšķeri uz augšu un leju, sekoja cope. Pārsvarā gadījās ruduļi un raudas, bet gadījās arī daži pliči un pat divi breksēni. Lielu nebija, lielāko izvilku šādi 400gr ruduli. Bet interesanti ir tas, ka zivis ir jāmeklē un jāpiemāna - gandrīz kā ziemā. Vēl šī metode varētu patikt tiem, kam nepatīk iebarot, jo šai metodei iebarošana nav vajadzīga - tā ir tīrākā zivju meklēšana. Man viens paziņa Kurzemē šādi ķer ļoti skaistus brekšus un arī karūsas pa zālēm. Pieļauju domu, ka ja uzliek lielāku mormišku, vai kādu bļitkiņu, tad var šādi noķert arī līdaku un asarus. Vienīgais kātam jābūt pietiekami garam un stingram. Ja tas ir teleskops, tad vēlams noņemt augšējo posmu! Pagaidām gan tikko tikai sāku apgūt šo metodi, bet man ļoti patīk! Noteikti turpināšu to apgūt!
Būs laikam beidzot jāizmēģina. Normālas laivas kāreiz man vairs nav, var paeksperimentēt. Tie sānu sardziņi veikalos ir? Vienīgais man nav 5-6m teleskopa, nāksies mēģināt ar īsāku. Vai arī aizņemšos no senča garo teleskopu
Esmu redzējis ka no laivas ar ziemas makšķerēm velk asarus.
Tā var ķert arī zandartus un brekšus, bet tā nav tā pati metode, kas šī. Šai ir garš kāts un galā sardziņš kā ziemas makšķerei, tikai uz sāniem. Pats pārvietojies pa ūdeni, vai pa krastu un meklē perspektīvas vietas, kur ielaist mormišku un ar garā kāta palīdzību arī spēlē ar to.