Nu tā, vakar cope jūrā= no plkst. 15:30 līdz 19:30, pāris plekstes pietrūka līdz pusspainim (10l). Ņēma tikai uz zivs gabaliņu (breksi), garneli pat sīkās buteles nerāva nost. Pūta no dienvidiem un +9 C . Jūrā diezgan paliela straume, brienot ūdenī jābūt uzmanīgiem, baigās bedres izskalotas. Nedēļas sākums copmaņiem nav bijis labs, visu laiku zāle, tā pazudusi tikai vakar pāris stundas pirms manas copes. Tas viss Miķelī
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
30-31. ovīšos mēreni laba cope.pārsvarā plaukstiņbutes.iepriecināja vimbu un mencu aktivitātes. pašam 1 vimba un 5 mencas. bija arī citiem.copēja līdz 3. notupēju līdz 5 un tad laidos mājās . ūdens līmenis zems un pa nakti atkāpās vēl pa kādi 5m.
30-31. ovīšos mēreni laba cope.pārsvarā plaukstiņbutes.iepriecināja vimbu un mencu aktivitātes. pašam 1 vimba un 5 mencas. bija arī citiem.copēja līdz 3. notupēju līdz 5 un tad laidos mājās . ūdens līmenis zems un pa nakti atkāpās vēl pa kādi 5m.
Biju 18.nov no pl 12.00-2.00 jūrā Kolkas pusē.Rezultātā butes 4,3kg viena patrapijās lielāka 620g.Praktiski visas noķēru uz garneles , dažām garšoja arī renģe.
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Aktīvākā bušu cope sākās uz rudens pusi, bet var tikt pie bušu lomiem arī vasarā. Tiesa gan no laivas, no krasta pagrūti. Par ziemas sezonu nezinu
Būt jau viņas ir visu gadu, bet vai var kādu nomakšķerēt pavasarī? Nezinu!
Labdien!Es neesmu mašķerētāja! Man ir jautājums? Vakar es nopirku butes,pēc skata bija normāli.Bet kad sāku tīrīt butes un bija dīvaini.Tīrot butes iekšās bija daudz maziņas un tievas oranžas 3mm garas strēmelītes.Tādas kā tārpi.Butes protams bija nedzīvas un tie maziņie tārpi arī nekustējās?Trakākais bija tas,ka es nopirku četrus un visās bija. Varbūt kāds no jums makšķerniekiem ir zināms,ko tas nozīmē?