par moliem neko nezinu - nepatīk man viņi iepriekš minētais saistīts par copi no krasta smiltiņām, vai vēl labāk smiltiņām ar kādu akmentiņu un vēl viena lieta - bute iekš ventiņiem parādīsies stirpi ātrāk nekā Liepājā - tā vismaz iepriekšējos gadus ir noticis, tā kā kolīdz parādīsies infa par pirmajiem feinajiem lomiem, kas nav sakritība, iekš ventiņiem, tad pēc pāris nedēļām vaajdzētu sākties arī liepājā.
Ritens gar zem', pats gar zem', pill mut a zem' - viss zob a pa zem'..!!!
provēt jau protams, ka var sākt, bet nu....man ar liekas, ka vēl pāris nedēļas par agru. Pagājušo gadu, gan atklāju sezonu septembra sākuma pusē un tas bija mans pats labākais loms pa visu sezonu (butēs biju padsmit reizes)...sanāca feini uztrāpīt uz kāpienu
a kaa ir liicii uz buteem? ir vispar kautkas dabuuts no krasta? un kur?
būt jau viņas ir, bet ļoti tālu no krasta, jo līcis ir seklāks ar visiem tiem entajiem sēkļiem, vismaz no krasta tur noteikti nedasniegsies. Paziņa teica, ka kaut kādi čomi esot mēķttiecīgi sēdējuši saulkrastos, pie tam ne vienu reizi vien, (tur vismaz dziļāks ātrāk paliek) bet nekas labs no tā visa nesanāca...
tā varētu būt, jā...tas gan baigi no laikapstākļiem atkarīgs - vajag aukstāku ūdentiņu šodien braucu uz Liepāju, ja rītā padosies brīvāks brīdis, tad moš uz pāris stundiņām iemērkšu kātu kaut kur Jūrkalnes apkārtnē
Biju sestdien no 16.00-3.00 jūrā Kolkas pusē ,ar domu noķert kādu butīti.Sākums pilnīgs klusums man uz savām trīs makšķerēm,kolēģim vienu smuku būti uz 400g izdevās izmānīt.Tad pēc brīža arī es izvilku vienu butīti ,bet ne pārāk lielu un atkal klusums.Sāku jau visas cerības likt uz tumsas iestāšanos varbūt tad kaut kas sāks ņemt.Pirms sāka satumst tad kaut kas sāka pieteikties ,bet kopumā švaki 7gb butes ,ja godīgi tad divas tik varēja nosaukt pa butēm, kuras bija svarā ap 400g.Laikam jau vēl pa siltu,bet nekādi nevaru nociesties.Jūra arī uz vakarpusi palika mierīga kā ezersun pie debesīm spīdēja spožs mēness,varbūt arī tāpēc nebija cope.Ēsmā izmantoju garneles un svaigu renģi.Vispār cope tā pat ir baigi foršā.
Garneles vajadzēja pašam apēst Apsveicu ar pirmajām butēm
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Re, ko NG raksta: "Ar bušu čempi jeb Jūras makšķerēšanas svētkiem Jūrkalnē viss notiksies, pat reiz notiek pēdējo organizatorisko detaļu precizēšana un tad nolikums tiks publicēts, datumi ir 5. un 6. novembris. īsumā par pašu domu : piedalās komandas 2 cilvēku sastāvā, izlozē sektoru, sektors 40 metri, 2 makšķeres cilvēkam, starts sestdien ap 15-16, vinišs svētdien 12, ņaktī būs stundas pārtraukums, bet makšķeres varēs ārā nevilkt, naktī tiesneši ar kvadrām un piekabēm nobrauks un numurētos maisos savāks komandu zivis, tad izvadās visiem starprezultātus, lai ir intriga lielāka. Būs pārvadājamās tualetes, būs lieli ugunskuri, kur pasildīties, būs bufetes, glābēji u.t.t., iebrišana būs aizliegta, lai naktī nav lieku problēmu, bet viss precīzāk būs nolikumā.".
Nu ko, jāsāk lēnā garā siet augstvērtīgas, kvalitatīvas un, galvenais, smukas sistēmas.
domā ņemt dalību? man jau nemiers dīda, ka vajadzētu provēt nepatīk vienīgi tas, ka BAAAAAIGI daudz kas atkarīgs kādu sektoru izvilksi jāpāriet uz mazākiem āķiem, mazākiem kumāsiem, tievākām auklām, lai arī sīkās kritalas ķeras un pārējais jau no veiksmes atkarīgs