Brīvdienās pasēdēju uz ledus teltī, ar ziemas pludiņu. Cerībā uz labu brekšu lomu. Brekši bija, laba loma nebija Kaut ko neatkodu, lai gan pārītis smuku brekšu trāpījās un bonusā divas vimbas. Lielākais pie āliņģa veiksmīgi noziepējās....
Nav neatrisināmu problēmu, ir nepatīkami risinājumi ...
Bijām šodien ar Anatoliju uz Ķīšezera ledus, netālu no Langas. Ledus vēl labs, bet kā jau pavasarī, viss plaisās un irdens. Krasta zona, saulei spīdot, kūst. Kas attiecās uz copi, tad Anatolijs jau bija ātrāk uz ledus, es aizbraucu vēlāk. Asari bija jāmeklē ar meklēšanu, un normāla izmēra asarus neizdevās atrast. Es gan biju uz ledus tikai divas stundas, bet Anatolijs kādas četras. Bet tā diena saulaina un forša, pastaigāts pa ledu tika, zivis tika noķertas gan uz murmuli, gan bļitku - forši pavadīta diena! Visticamāk man tas bija sezonas noslēgums, jo īsti uz ledus vairs nevelk, jau spinings uzrunā krietni vairāk, būys kaut kur jābrauc atklāt cita sesona! Ne asakas visiem!
Un te mans varenais loms. Anatolijam bija līdzīgi, gan pēc daudzuma, gan izmēra!
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Pierakstīšu vēl dažas copes atskaites. Divas reizes, pirms copes ar Aigaru, biju uz Daugavas ledus, pretī t/c Mols. Tur pie raga tagad stinte ķerās. Bet ķerās slikti un izmērs mazs, kolhozs gan diezgan varens Kaut ko jau noķēru, bet tāda cope man nepatīk! Un šodien biju Vecdaugavā. Pāri pāriet vairs nevar, ledus jau baigi švaks pa vidu. Cope kaut kāda ir, bet nav īsti kā vajag. Lielākie 150gr asari un ne daudz!
Cope šodien sākās ar piesmeltu zābaku pie paša krasta,nu nekas nav jau baigie mīnusi.Biju nolēmis patramdīt ruduļus ,iebaroju dažus caurumus.Pirmie atsaucas daži ašuki,bet raudiņas sāka diezgan raiti ķerties.Tā arī nevienu ruduli nesagaidiju.Liels notikums man šodien,pirmo reiz mūžā satikos ar inspektoriem.Laiciņs priekš copes ideāls.
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Pie golfa laukuma šodien strašnijs tusiņš bija....
Vakar ar Je6ku pabūts uz Engures ledus,stāvoklis vel labs .No krasta uzeja ar bez problēmām Doma protams bija paķert to kas ķersies ,bet gribējās jau arī piemānīt kādu rudulīti.Tautās runāja ka laužot pat āķus Nu mums arī sanāca lauziens ,aplauziens Tik vien kā ducīts sīki asarīši.Bet nu vējš arī bija ne pa jokam.Dienas vidū aiztināmies meklēt lielākas.Ko protams arī neatradām Tas ornitalogos Sezona noslēgta,pietiek.Jāsmērē striķi vimbām.