Šodien diezgan švaka cope bija ,ķērās pārsvarā mazi asarīši ,tiesa viens pēc otra,kurus var ielikt serkociņ kastītē.Lielākais bija apmēram 100g un tas arī viss.Līdaka uz karodziņ makšķeri ar neviena nepieteicās.No rīta jau smuki saulīte sildija,bet kad vēlak sāka nedaudz pūst vējš nemaz tik forši vairs nebija.
Divas reizes esmu pabijis uz ledus un abas reizes Lielupē. Ar mainīgām sekmēm. Pirmajā reizē vien pāris fišas, bet ottreiz uztrāpīju uz diezgan smukiem asariem un trāpījās arī raudas virs 100gr Tagad domāju uz Dzirnezeru nākamreiz laist
Nav neatrisināmu problēmu, ir nepatīkami risinājumi ...
Sestdien atklāju Rāznas ziemas sezonu uz bļitku. Rezultātā pa dienu Maximas maisiņš asaru. Izmērs gan pārsvarā līdzīgs tiem, ko Aigars uz Vecdaugavas dušī, lai gan bija pa starpai arī pa kādam smukākam eksemplāram. Parasti mazākos atšķiroju uzreiz un atdodu brālim uz laukiem priekš vistām, bet šoreiz pārtikas programma - lielākie cepšanai, pārējie kotlešu masai (saldētavā speķis bija iazmētājies). Pusi dienas vakar nomocījos kamēr to visu apstrādāju ...
Bīju vakar Dzirnezera, dabuju ap 40-50 asariem, bet pirksta garumā, visslabāk uz "strekozu", bļitka ari strādaja, kaimiņam 3 strekozas nokoda lidaka. Izvilkām tīklu 50m garumā 2 lidakas katra ap 3,5 kg un zandarts bija arī ap 3 kg, tīkls tika iznčināts un izmest krastā. Tīkls bija likts jau pa ledu izskatijās.
Bīju vakar Dzirnezera, dabuju ap 40-50 asariem, bet pirksta garumā, visslabāk uz "strekozu", bļitka ari strādaja, kaimiņam 3 strekozas nokoda lidaka. Izvilkām tīklu 50m garumā 2 lidakas katra ap 3,5 kg un zandarts bija arī ap 3 kg, tīkls tika iznčināts un izmest krastā. Tīkls bija likts jau pa ledu izskatijās.
Tas labi, ka tīklu iznīcinājāt. A zivis? Uz pannas, zoodārzam, vai atpakaļ? p.s. interesanti, kurš liek tīklu populārā ūdenskrātuvē, tur tak makšķernieki daudz ganās, protams, ka vai nu izvilks, vai pasauks policajus un inspektorus. Mošk vajadzēja arī pasaukt, lai nogaida tīklu īpašniekus...
Divi "pivčiki" un radās iedvesma, ko uzrakstīt Arī man sestdien izdevās atklāt sezonu Iepriekšējā vakarā apskatoties laika ziņas ir skaidrs, ka nekādu silto laiku jau nesola, bet tomēr saulainu. tamdēļ sestdienas rītā ļoti nesteidzos ar domu, lai tā diena iesilst Paspēju no rīta vēl nopirkt gaļu, jo kas zin kā būs ar tām zivīm Braucot uz ezeru, ārā spīd saule un siltā mašīnā laiciņš jau liekās super, bet mašīnas grādīzeris rāda -15. Nu nekas, pie sevis nodomāju, kādu caurumu jau izborēšu un kātiņu patirināšu, saldēties jau nesaldēšos, jo braucu viens un ja paliks auksti, kaut pēc pusstundas, satinu makšķeri un braucu mājās. Ceturksni pirms vienpatsmitiem esmu jau pie Mežezera, grādusņiks rāda -14, jau siltāks Uz ledus jau kāpju droši, jo nu jau it kā vairs nebūtu jabaidās no nedrošā ledus. Pirmais caurums, 14 apgriezieni borim, skaidrīte, ledus ir drošs, iebāžu roku caurumā stabils sprīdis, tātad 20+ cm. tā arī izborēju pirmos septiņus caurumus. Doma, kamēr pašam un rokām ir silti, sākam ar tārpiņiem(motilis). Pirmais caurums tukšs, otrais jee ir, laižu otreiz lejā nav, nu nekas, ejam tālāk. Trešais caurums ir, laižu otreiz lejā nav. Ceturtais, piektais, sestais tukšs, septītais ir. Nu skaidrs, ja tur lejā ir, tad ir uzreiz. Tiek izborēti vēl pieci caurumi, no tiem divos caurumos pa vienam. nu jau izdaru sev skaidrus secinājumus, ka šodien asari staigā baros pa vienam Vēl pa kādam caurumam un rodās tā pati doma, kas vienmēr, otrā krastā 100%, ka būs daudz labāk(lielāki un vairāk) , sacīts darīts, brienam visam ezeram pāri uz otru krastu Bet arī otrajā krastā tas pats, ja ir, tad uzreiz nolaižot lejā un viens no cauruma. Un tad sevi piefiksēju, sēžu saulītē bez cimdiem un ar vaļēju pufaiku, bet ārā tač bij -14, nu labi, pieņemsim ka pa pāris grādiem ir iesilis. Bet ir pilnīgs bezvējš un pat noskalojot rokas aliņģī, tās ātri saulītē nožūst un auksti nebija ne vienu brīdi. 14.00 zvana sieva "Vai tad nepietiks? Jābrauc mājās". Njā, par cik 17.00 jau jābūt citā pasākumā, lieku savu "auziņmakšķeri" kastē un velku ārā "bļitku", ar domu noiet pa vecajiem caurumiem. tiek izvēlēta salmo bļitka ar kustīgo trīsžuburi, jo tā ir palikusi uzsieta vēl no pagāšā gada Pirmais caurums bļitkai, laižu lejā, irr, kārtīgs sitiens pa kātiņu, velku ārā, jopcik..., to nu gan negaidīju, viss trisžuburs mutē. nu moins, tiešām laba bļitka, padomāju Eju tālāk, tas ir uz atpakaļu, nē, tas ir uz mašīnu, ... nu gan sapinos, kur es dodos:D vien vārdsakot pa vecajiem caurumiem uz turieni no kurienes esmu nācis :), bet nevienu copi vairs nesagaidīju, tagad vairs nezinu, ko man īsti domāt pa šo "bļitku" Galu galā, cope, nekas īpaši(švaki), bet priecē ka proces bija, laiks super, nosalis neesmu un no sīkaļam atlasīju ko mājās atvest Un protams pieteikums konkursam no ledus
tagad vairs nezinu, ko man īsti domāt pa šo "bļitku"
Kotu,sezonas atklāšanai naf ne vainas par bļitkiņu runājot - zivīga ,man viņa patīk viens mīnus kas nepriecē ,pie laba kļova trijnieku no mutes izmānīt sarežģīti ,it īpaši ja nosaluši knaģi
Ja šī pasaule tev liekas ideāla, tad vai nu Tu esi Dievs, vai nu par daudz iedzēris…
par bļitkiņām runājot - es esmu iecienījis tikai salmo bļitkiņas. pie tam visa veida - gan ar iekārto āķi, gan lodētajiem. viņas strādā ļoti labi. ar viņām var pat kausus vinnēt
Pavadiņa ir kā prezervatīvs. Bez - riskanti, bet baigais kaifs!
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Aizbraucām šodien ar Jutrix paskatīties kas Kundzenē darās. Copmaņi uz ledus bija, ledus biezums labs - 20cm toč ir! Tātad jāmēģina kas noķert! Izurbām āliņģus un sākām. Jutrix ar murmuli, es ar bļitkiņu. Pirmos divuis asarus noķēra Jutrix!
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Šodien biju Vecdaugava pie Audupes kanala, zivs ir, zivju daudz izmērs ir sūdigs pārsvarā 50-80gr, bīja ari 100-150, pat 2 ap 200, bet tie bija maz, kopuma virs 100 galviņām. ķerās uz vissu, bļitka Salmo Nr2, strekoza 12gr, mormiška banans 4Nr -sarkans. Ar gaļu uz mormišku bīja jautrāk, pamanīju ka uz pacelšanu sikie asari, uz nolaišanu lielāks izmērs asarim.
Bildēs pirmās stundas loms, pa dienu man bija vel 3 tādas čupiņas.