Sveicināti, gribētos uzzināt kur un kā var tikt pie tiem kāpuriem ko liek uz āķi esmu makšķerējis tikai ar sliekām, neko lielāku pa plaukstu nevar ārā dabūt. Tie kāpuri ko liek uz āķa ir tie saucamie mušu kāpuri vai kautkas cits? Kā viņus var dabūt mājas apstākļos ? Paldies par atbildi jau iepriekš.
Tā nu gan nav, ka uz slieku var tikai mazos noķert. Galīgi nepiekrītu Bet par mušu kāpuriem. Vari ielikt gabalu gaļas, vai zivi, teiksim apgrieztā tetrapakā un izlikt saulē, lai mušas tur iedēj oliņas. Vēlāk var to visu ierakt zemē un kaut kur pēc nedēļas var rakt ārā. Tikai ņem vērā, ka tas viss ir diezgan nepatīkams process un nelabi ož. Tāpēc varbūt labāk tomēr tos nopirkt makšķernieku veikalā pa 0,7-0.8Ls par kastīti Un var ķert uz dažādām mīklām, kukurūzu, gliemežiem, sienāžiem, maizi u.t.t. Paeksmerimentē pie ūdeņiem!
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Baltos var ražot ja dzīvo laukos,aiznes patālāk no mājas uzparikti kura sastāv no diviem spaiņiem no kuriem augšējam būtu jābūt pa vismaz 5 cm īsākam un lai augšā nav spraugas starp spaiņu malām.Augšējam spainim ar naglu sasit caurumus lai tārpi var iekrist apakšējā spainī.Piemēroti varētu būt dažādu lielumu krāsu vai špakteļ spaiņi.Gaļu augšējā var mest jebkādu,pārējo izdarīs mušas.
Paldies, vīri pa padomiem. P.S. Nu var jau dabūt arī ar sliekām, bet man tas īpaši nesanāk, ar copi sāku tā normāli pagājušā vasarā, pārējās sezonas makšķerēju tikai maziņās raudiņas
Tu esi kādreiz jutis gaļas vai zivs smaku, kad tā bojājas? Lūk to tas arī dod, ka nav tā jāosta. Ja ir privātmāja, tad vēl var kaut kur aiz šķūnīša to visu darīt, bet ja dzīvo pilsētas dzīvoklī, tad labāk ir ārā kaut kur norakt un pēc nedēļas izrakt. Būs lieli un smacīgi baltie tārpi. Nē, nu var jau turēt dzīvoklī, vai uz balkona, bet tici man, smaka nav no patīkamākajām
Lielākais pārbaudījums makšķerniekam ir nevis tas, cik daudz zivju viņš noķer, pat ne tas, kā viņš tās ķer, bet gan tas, ko viņš iegūst, nenoķerot nevienu zivi.(Džons H. Bredlijs)
Es nezinu kā ir pareizāk, es daru pa vienkāršo. Pareizāk darīju, tagad pats neaudzēju mušu kāpurus. Paņem piena paku, piena pakas augšdaļas sānā izgriež caurumu. Iemet tur gaļas vai zivs gabalu un patur, kamēr mušas tur iedēj kāpurus. Tad paku aprok zemē. ņem ārā pēc 5-7dienām, kad kāpuri jau ir lieli un smacīgi. Kaut kā tā
Lomā tika viens breksis 700gr, viena mēra vimba, rauda, divi pliči, maza butīte, kas baigi ierija āķi un asarīši. Mazo asaru vispār vienu brīdi bija dikti daudz, met tik un laid atpakaļ. Daži gan tā ierija, ka neko. Bija vēl viena zemmēra vimba 26cm, to atlaidu. Vispār ar copi esmu apmierināts un rīt no rīta laikam kopā ar Anatoliju atkal uz turieni aizlaidīsim Te loms